23 mei 2020,
Deze dag, met blauw omcirkelt in mijn agenda. De Treffers – G.V.V.V., de laatste wedstrijd, staat er geschreven. Ergens in december 2019 had ik een cirkel om deze datum gezet. Een stip aan de horizon leek het toen nog. Daarna zijn het rare maanden geworden en niemand had dit van tevoren kunnen bedenken. Vreemd is het om nu, zo een punt te moeten zetten achter drie mooie voetbaljaren. Ik wil dan ook zeker niet met de stille trom vertrekken, daarom dit bericht van mijn kant. 

Blauwen, 
De Geuzennaam voor G.V.V.V. Na een overwinning op zaterdag galmt het uit de speakers. Over het hoofdveld hoor je dan de tonen van The Scene. Thé Lau zingt: ‘Blauw, Blauw, Blauw’. Drie punten in de knip en een heerlijk gevoel van een geslaagde zaterdagmiddag. Een euforisch gevoel maakte zich dan van mij meester. Ik zal het missen!

De reis, 
Alphen aan den Rijn – Veenendaal en weer terug en dat zeker vier keer in de week. Veel mensen hier in het Westen fronsten dan wel eens hun wenkbrauwen. Wat een opgave, zag je ze denken en vaak spraken ze dat nog uit ook. ‘Is er geen club in de buurt?’ Op een bepaald moment gaf ik op deze vraag geen eens meer een antwoord. Als je iets graag doet, dan heb je er veel voor over! Dan gaat het je makkelijker af. Dat heen en weer, zo’n 150 kilometer op een ‘G.V.V.V.-dag’. Ik zal het missen!

De club, 
Niets is groter dan de club. Iedere club heeft weer zijn eigen identiteit. Bij iedere club kom je weer andere mensen tegen. Vooral veel vrijwilligers die met hun hart en ziel voor de club gaan. Waar je op kunt bouwen. De ‘onzichtbare’ colonne noem ik ze wel eens. Je mist ze pas, als ze er niet zijn. Die groep is bij G.V.V.V. warm. Ik ben dankbaar dat ik jullie heb mogen ontmoeten en dat ik drie jaar lid ben geweest van de ‘G.V.V.V. – familie’. Ik zal jullie missen!

De sponsors, 
G.V.V.V. heeft een grote groep sponsoren. Als je zo hoog speelt heb je die ook nodig! Het was altijd fijn om na een thuiswedstrijd even bij jullie te mogen zijn. Na de plichtplegingen met de pers en het kantinebezoek kwam ik graag even bij jullie langs. Even kletsen over de wedstrijd en de keuzes die er gemaakt waren. Het voelde altijd goed ook als we het niet eens waren met elkaar. Mijn vader zei altijd: ‘Als je iets netjes vraagt, mag je alles vragen’. Dat respect heb ik altijd gevoeld. Ik zal het missen! 

De supporters, 
Iedere club heeft supporters. Op welk niveau je ook speelt. Er zijn altijd mensen die komen kijken en door dik en dun achter hun club staan. G.V.V.V. heeft een mooie groep supporters. Mensen die hun club steunen door dik en dun. Natuurlijk mag je dan op- en aanmerkingen hebben. Je mag het er mee eens of oneens zijn. Dat is het mooie van voetbal! We hebben allemaal onze eigen mening en kijk op wat er gebeurt op het veld. Maar als de rookwolken zijn opgetrokken, blijven we BLAUWEN! Bedankt dat jullie er waren en ons hebben gesteund. Ik zal jullie missen!

De spelers, 
Heb de wisseling van de wacht als trainer mogen meemaken. De ‘gouden’ G.V.V.V. generatie is bijna verdwenen. Zij hebben het stokje over gegeven aan andere, nieuwe spelers. Zo’n verandering gaat niet zonder slag of stoot. Dat heeft vaak tijd nodig. Kan daar talloze voorbeelden van noemen. Toch hebben de spelers zich drie jaar lang op het allerhoogste amateurniveau weten te handhaven. In de KNVB-beker hebben wij mooie wedstrijden mogen spelen. Het was een mooie reis jongens. Ben echt trots op alle spelers waarmee wij gewerkt hebben in die drie jaar en ontzettend blij dat ik met jullie op pad ben gegaan. Ik zal jullie missen!

De mensen rondom het eerste elftal, 
Tot nu toe heb ik expres geen namen genoemd. Bang om mensen te vergeten en dat wil ik niet! Om de namen van de mensen waar ik nauw mee heb opgetrokken kan ik niet heen; Loek, Rob, Chris, Danny, Jan, Bart, Jan, Daan, Danny, Dennis en ook Jan Diepenveen bedankt voor alles. Het was een warm bad! IK ZAL JULLIE MISSEN!!!

Met een welgemeende blauwe groet

Niek Oosterlee