Waar G.V.V.V. JO10-1 vorige week nog hard in cijfers onderuit ging bij de koploper CJVV JO10-1, 8-2, waren daar al de eerste symptomen te zien dat de mannen van JO10-1 uit het dalletje aan het klimmen zijn. De 8-2 was zeer geflatteerd en een betere eindstand was daar 8-6 geweest, echter de ballen wilden er maar niet in. CJVV was een fysiek sterke en goed voetballende ploeg, welke ook alle wedstrijden in deze competitie hadden gewonnen.

Vandaag zaterdag 10 oktober stond de uitwedstrijd tegen CDW J10-1 op het programma. Deze ploeg kenden wij nog van het eerste duel van vorig jaar met G.V.V.V. JO9-1 en destijds werd het 4-4. Dat deze ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek ook vandaag. G.V.V.V. kwam uitstekend uit de startblokken en nam binnen 6 minuten een 2-0 voorsprong. Een mooie assist van Julian op Timme leidde de 1-0 in en kort daarna volgde een verwoestend afstandsschot van Joey 2-0.

Na deze eerste goede 6 minuten kwam ook CDW beter in haar spel en dat leidde in de slotseconde van het eerste kwart tot de 2-1. Het tweede kwart kwam G.V.V.V. slecht uit de startblokken en of dat door de late tegentreffer kwam weten we niet. Duels werden verloren en binnen enkele minuten toonde het scorebord een 4-2 tussenstand voor CDW en daarmee werd ook het tweede kwart afgesloten. Duels weer winnen en elkaar positief blijven coachen waren de opmaat voor een sterk begin aan het derde kwart.

Timme tikte de 4-3 binnen en een verwoestende uithaal van Benjamin, welke overigens een topwedstrijd speelde, betekende de 4-4 en een overwinning leek in de maak. Er volgde een kansenregen op de 4-5 voor G.V.V.V., echter de keeper of een slechte afronding vanuit de blauwen leverde geen doelpunten op. En ja dan treedt de bekende wet op in het voetbal, een lange bal van de doelman, een instapfout van de verdediger van G.V.V.V. en uiteindelijk een 1 op 1 met Lyam, waar de uitstekende spits van CDW wel raad mee wist en hij rondde bekwaam af, 5-4 voor CDW.
Nog geen minuut na de 5-4, kwam er door geklungel in de achterhoede van G.V.V.V., blijven pingelen en hierdoor balverlies, de 6-4 op het scorebord voor CDW. Kort daarna volgde het eindsignaal van de 3de kwart.

Tijdens de laatste korte pauze werd aangegeven dat we nog 12,5 minuut vol gas moeten geven en dat we dan alsnog kunnen gaan winnen. Als team werd aangegeven, we gaan hier winnen. De laatste 12,5 minuut was het eenrichtingsverkeer richting het doel van CDW en leverde kans op kans op voor G.V.V.V. Echter de afronding was ondermaats en ook het woord pech mag genoemd worden. Een individuele actie van Adam, belandde met enigszins geluk in de goal van CDW 6-5. Ondanks diverse pogingen en grote kansen voor G.V.V.V. viel de dik verdiende 6-6 niet en eindigde dit duel in 6-5 voor CDW.

De coach van CDW kwam na afloop naar ons toe en gaf aan dat er maar een ploeg die het verdiende de wedstrijd te winnen, en dat waren wij. De laatste twee weken zien we de blauwe brigade weer stappen voorwaarts maken en het kan nooit lang meer duren voordat er weer eens een overwinning wordt genoteerd voor G.V.V.V. JO10-1.
Waar voor veel teams de herfststop is begonnen, hebben de mannen van G.V.V.V. JO10-1 de komende twee weken een bomvol programma vol oefenwedstrijden.
Binnen twee weken volgen 3 oefenwedstrijden tegen respectievelijk Roda’46 JO10-1, Valleivogels JO10-1 en DOVO JO10-1.
Kortom nu de jongens in de komende weken klaarstomen voor deel twee van de competitie.
COME ON BLAUWUH.

Goed nieuws volgde er om 16.20uur toen het vlaggenschip van G.V.V.V., 3 belangrijke punten pakte tegen Noordwijk in de Tweede Divisie. Haouat en Ties waren de doelpuntenmakers en dankzij een uitmuntende redding op de doellijn door Adnane in de slotminuut, werden de 3 punten veiliggesteld.

CDW JO10-1 –  G.V.V.V. JO10-1   6 – 5

Doelpuntenmakers G.V.V.V. JO10-1: 2 x Timme, 1 x Joey, 1 x Benjamin en 1 x Adam

Toeschouwers inclusief begeleiding: 10

Geschreven door: Perschef JO10-1