Graag informeren we jullie over de status van het nieuwe vrijwilligersbeleid. Ondanks alle corona ontwikkelingen hebben we flink wat voorbereidende stappen kunnen zetten!

In juli jl. hebben we jullie geïnformeerd over de achtergrond van het nieuwe vrijwilligersbeleid. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met de werving van leden voor de commissie ‘vrijwilligerszaken’, hebben wij de uitkomsten van de ‘vrijwilligersvragenlijst’ geïnventariseerd en startten wij de voorbereidingen voor de organisatie van het verenigings- en vrijwilligerswerk.

Vrijwilligersvragenlijst
In totaal is de vrijwilligersvragenlijst 155 keer ingevuld. Bedankt aan iedereen die de tijd heeft genomen om de vragenlijst in te vullen. Alle binnengekomen reacties nemen we mee bij de verdere voorbereiding van het verenigings- en vrijwilligerswerk. 

Commissie Vrijwilligerszaken
We zijn verheugd om jullie te kunnen melden dat we inmiddels een nieuwe commissie Vrijwilligerszaken hebben, bestaande uit: Jan-Albert van Laar, Evelien Koster, Jolien van de Kraats, Cees Jansen, Cindy van de Bovenkamp en Michael van der Poel. Binnenkort stellen zij zich aan jullie voor.

Verenigingswerk
Inmiddels wordt vanaf september jl. het beheer materiaalhok op trainingsdagen gefaseerd uitgerold over de jeugd- en seniorenteams, die dit zelf gaan uitvoeren. Tevens hebben we besloten om dit seizoen als pilot te starten met de volgende verenigingswerktaken:

  • Bardienst/koffiecorner op zaterdagochtend
  • Keukendienst op zaterdagen 
  • Beheer materiaalhok op zaterdag
  • Schoonmaak op maandagochtend
  • Onderhoudswerkzaamheden op dinsdag- en vrijdagmiddag
  • Spelbegeleider/Pupillenscheidsrechter op zaterdag

De voorbereidingen zijn in volle gang. De komende periode volgt hierover meer informatie. De start van deze nieuwe taken is mede afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. 

Voetbal.nl app
Voor het inplannen van leden, ouders/verzorgers van jeugdleden en andere(n) voor verenigingswerk gaan wij gebruik maken van de Voetbal.nl app. We weten dat ca. 66% van onze leden en ouders/verzorgers deze app gebruikt. Degenen die nog geen gebruik maken van deze app krijgen hierover binnenkort informatie via de mail. 

Vrijwilligerswerk
Momenteel hebben we een aantal Vrijwilligerswerk vacatures. We nodigen je van harte uit om hierop te reageren. Kijk op onze website voor de meest actuele vacatures. Wij komen graag met jou in contact!

Evaluatie
We willen dit seizoen gebruiken om ervaring op te doen met ons nieuwe vrijwilligersbeleid. Aan het eind van dit seizoen evalueren wij om te kunnen bepalen hoe we hier na dit seizoen mee verder gaan.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze informatie dan horen we graag van je! Dit kan door contact op te nemen met Erwin Gerritsen, via secretaris@gvvv.nl.