Topklasse (2011-2013)

2011

Penningmeester John van de Peppel maakte in januari 2011 bekend dat het tijd is de contributies te verhogen. Begin 2010 had G.V.V.V. geen contributiewijzigingen doorgevoerd om iedereen door de crisis enigszins te ontlasten. “Helaas gaan ook de kosten voor G.V.V.V. omhoog en zijn wij daarom genoodzaakt toch te indexeren”, aldus de penningmeester.

Website supportersvereniging “De Blauwen” in de lucht

Supportersvereniging “De Blauwen” lanceert in maart haar nieuwe website. Na de oprichting, begin dit jaar, had De Blauwen (als opvolger van De Blauwe Waarheid) een snelle en positieve groei doorgemaakt. Vele blauwen hebben zich inmiddels aangemeld als tientjeslid of lid van de club van 100.

De topper G.V.V.V. – XerxesDZB op 12 maart 2011 wordt na 12 minuten gestaakt vanwege zeer trieste omstandigheden. Net voordat de wedstrijd een aanvang zou nemen werden de EHBO-ers van onze club naar de ingang van de kantine gedirigeerd, want daar was iemand in elkaar gezakt. Het slachtoffer bleek het oud-senioren bestuurslid Henk van Ginkel te zijn. Tegen vier uur kwam bericht uit het ziekenhuis dat Henk van Ginkel (67) was overleden.

Ondertussen was in overleg tussen de beide besturen en de scheidsrechter van dienst al besloten dat verder voetballen uit piëteit met de Familie Van Ginkel niet zou gaan plaatsvinden. Daarmee kwam er dus een zeer triest einde aan deze voetbalmiddag.

Totaal 710 jaar clubtrouw bij G.V.V.V.

Zaterdagavond 26 maart stonden bij G.V.V.V. de medewerkers en vrijwilligers volop in de spotlights. Al jarenlang is zo’n avond traditie bij de blauwen van het sportpark Panhuis. En geheel terecht. Want voorzitter Chris Diepeveen verwoordde het in z’n openingsspeech als volgt. “Dit soort leden zijn het cement tussen de bouwstenen van onze vereniging.” En dat is natuurlijk de spijker op z’n kop. Want zonder deze mensen heeft onze vereniging geen bestaansrecht.

Daarom worden op zo’n avond dan ook de rollen omgedraaid. Selectiespelers die na afloop van de trainingsarbeid door de week en de wedstrijd op zaterdag in de watten worden gelegd door dit soort mensen, nemen dan de rol over van een aantal medewerkers/vrijwilligers. Dat betekent koffie schenken, tappen, glazen spoelen, flesjes openen, lege glazen verzamelen, bedienen etc. etc. Dat dit geen plicht is maar een zeer plezierige eenmalige wederdienst blijkt ook wel als u de bijgaande fotoreportage van Dick Gijsbertsen bekijkt. Kortom dit is G.V.V.V. op z’n best.

Maar ook was er nog een officieel gedeelte. Daarin werden de jubilarissen door het bestuur gehuldigd en voorzien van de desbetreffende speld en uiteraard een bloemetje. Dit keer waren er 21 leden, die 25, 40, 50 of zelfs al 60 jaar lid zijn van G.V.V.V. En zoals de kop boven dit artikel al aangeeft, totaal betekende dit 710 jaar clubtrouw.

Op naar de topklasse

Het ging moeizaam de start in de hoofdklasse B en de weg naar een plaats in de topklasse. Na de winterstop begon de Veenendaalse machine weer te draaien en pakte G.V.V.V. het ene na het andere punt. De goede moed werd tegen de Rotterdamse medeconcurrent omgezet in een knotsgekke thuiswedstrijd, die uiteindelijk met 2-1 gewonnen werd. Het werd voor G.V.V.V. een happy end van een boeiende topper. Joey Snijders maakte in de blessuretijd het winnende doelpunt. Er moest na deze wedstrijd nog één punt behaald worden en dat gebeurde ook. De ploeg van Erik Assink werd 7 mei 2011 kampioen van de hoofdklasse door Zwaluwen op het eigen Panhuis met 2-1 te kloppen. Namens G.V.V.V. scoorden Dennis van Meegdenburg en Simon Brouwer. De schaal en de zo gewenste promotie naar de topklasse waren binnen. G.V.V.V. zit in de topklasse!

G.V.V.V.-supporters regelen echte G.V.V.V.-auto voor uitwedstrijden

Aan een tafel in de kantine ontstaan soms de beste ideeën. Een supporter van G.V.V.V. gooide tijdens de nababbel van een wedstrijd een ‘fantasie’ in de groep. “We zouden eigenlijk een echte G.V.V.V.-auto moeten hebben voor de uitwedstrijden, zodat de bezoekers en iedereen die we onderweg tegenkomen kunnen zien waar we voor staan”. De brainstormsessie ging verder. Het moet een blauwwitte auto zijn, dat was al snel bedacht. Een ander haakte hier weer op in door te stellen dat het nummerbord dan wel de letters GV-VV moest hebben. Daarna werd de lat nog hoger gelegd. Er kan maar 1 getal voor staan, was de volgende ‘eis’. 47, Het jaar van de oprichting van G.V.V.V.

Ga er maar aanstaan. Er rijdt, uiteraard, maar één exemplaar rond met deze plaat. De weken er na werd steeds meer gepraat over het idee. De gegevens van de auto werden op de site van RDW opgezocht. Het bleek om een Rover 25 te gaan. Verder zoeken leverde op dat de auto in Apeldoorn moest staan. De eigenaresse werd gepolst en zij wilde de auto wel verkopen aan de G.V.V.V.-ers. Dat hij overgespoten moest worden was uiteraard nodig, want de kleur van de Rover met het nummerbord 47-GV-VV was namelijk ‘rood’. Het initiatief haalde behalve de plaatselijke media ook het landelijke nieuws, met zelfs heuse tv opnames voor SBS6.

Voorzitter Diepeveen stopt bij G.V.V.V.

Chris Diepeveen stopte in het najaar als voorzitter van G.V.V.V. Hij vond dat de Veenendaalse topklasser na de aflopende bestuursperiode toe was aan een nieuwe leider. Hij maakte acht jaar deel uit van het bestuur van G.V.V.V., waarvan de laatste zes jaar als voorzitter. “Naar mijn mening is de houdbaarheidsdatum van een bestuurslid na acht jaar verlopen. Moet een ander het stokje overnemen. Daarmee breng je nieuw elan in de vereniging”, stelt Diepeveen in een reactie.

Chris Diepeveen volgde in 2005 op zijn beurt Nic van Wakeren op. Als opvolger van Diepeveen werd Henny Verbruggen, de toenmalige secretaris, aangesteld. “Meer cultuur binnen de club krijgen”, begint de kersverse voorzitter in zijn inauguratiespeech. “Binnen de vereniging moet de sfeer goed zijn. Na wedstrijddagen willen wij graag dat mensen bij de vereniging blijven hangen.”

Dat is niet het enige wat Verbruggen in gedachten heeft, zo wordt de nadruk ook op de jeugd gelegd. “Momenteel zijn wij bezig met oudgediende terug te krijgen bij de vereniging om de jeugd te trainen. De jeugd moet de basis zijn, dat moeten wij uitbreiden en koesteren. Dit jaar hebben wij bijvoorbeeld geen A-junioren. Wij streven er naar om dat volgend jaar wel te hebben en eventueel zelfs een tweede A-elftal.”

“Wij presenteren ons als vereniging nu uitstekend”, doelend op de derde plek in de topklasse van het eerste elftal. “Dat maakt de jeugd enthousiast en daarom is het ook één van onze doelen om op dit niveau goed te blijven acteren”, aldus de inwoner van Leersum, die daarmee de eerste niet Veenendaalse voorzitter uit de clubgeschiedenis van G.V.V.V. is.

Behalve uit Henny Verbruggen bestond het bestuur verder uit: Vice voorzitter: Theo Leushuis, Secretaris: Jan Paschedag, Penningmeester: John van de Peppel, Opstal- en Facilitaire Zaken: Henny Prins, Voetbal Technische Zaken: Loek Budding en Voorzitter senioren bestuur: Han op de Woert. Tevens werd René van Maasakkers met algemene stemmen gekozen als jeugdvoorzitter als opvolger van Wim Braafhart.

Wij zijn dringend op zoek naar collegae!

Een oproep in augustus 2011. De start van de topklasse kwam alras in zicht en daar had ons vlaggenschip vorig seizoen met hart en ziel voor gestreden. De hele vereniging stond er gelukkig ook achter en daarom werd dat fantastische succes ook geboekt. Maar spelen op dat hoogste echelon schept ook behoorlijk wat verplichtingen, dat is de andere kant van de medaille. Een van de zaken die hierin zeer belangrijk zijn, is de aanwezigheid van voldoende stewards bij de thuiswedstrijden. Met de stewards deden al eerder de hoofdsteward en coördinator zijn intrede.

G.V.V.V. stapt mogelijk naar de rechter

De uitwedstrijd Barendrecht (eerste duel in de topklasse) tegen G.V.V.V. kreeg nog een staartje. Nadat de tuchtcommissie van de KNVB had besloten de straf voor Barendrecht te verminderen (Barendrecht had met een niet gerechtigde speler gespeeld) blijft G.V.V.V. als enige de gedupeerde over, vind voorzitter Henny Verbruggen. De reglementair toegekende 0-3 overwinning voor G.V.V.V. werd weer teruggedraaid naar de oorspronkelijke eindstand van 3-3, terwijl bij een stand van 1-2 Barendrecht de niet speelgerechtigde speler inbracht. “Wij vinden dat wij niet eerlijk behandeld worden. In deze zaak zijn wij niet gehoord, ondanks dat wij zeker wel belanghebbende zijn. De KNVB heeft niet naar alle eerlijkheid gehandeld en wij gaan nu verdere stappen ondernemen.”

Uiteindelijk werd het besluit van de KNVB niet teruggedraaid. G.V.V.V., de KNVB, en rechtszaken, waar hebben we dat eerder gelezen?

Wat een einde!

Een mooier slot van 2011 was nauwelijks denkbaar. Met het binnenschieten van de beslissende penalty door Thijs van Tent Beking werd een zeer succesvol jaar voor G.V.V.V. op passende wijze afgesloten. Een overwinning op Excelsior (0-3 in Rotterdam) en Sparta Rotterdam (ook in Rotterdam, 1-1 en strafschoppen 4-5) leverde een plaats in de kwartfinales van de KNVB-beker op. Het leverde G.V.V.V. veel publiciteit op en er zou nog meer komen ….

De ontlading is donderdagavond 24 december enorm in het clubhuis van G.V.V.V. als balletje X uit de koker komt. Georginio Wijnaldum trek het gewenste balletje: de winnaar van het gestaakte duel tussen Ajax en AZ. De kwartfinale in Amsterdam of Alkmaar zou op 1 februari 2012 (20.45 uur) worden gespeeld. Wie de opponent zou worden werd dus afwachten. De KNVB zou pas na de kerst beslissen wat er met het restant van het gestaakte duel gebeurt. Zeker is dat G.V.V.V. 1 februari 2012 met een enorme schare aanhangers richting Amsterdam of Alkmaar zal trekken. „Reken maar op minimaal vijfduizend man”, laat Jan van Hunnik, de oud-voorzitter van de business club van G.V.V.V. zich ontvallen.

2012

Word lid van SV de Blauwen en u heeft voorrang bij de voorinschrijving. Met deze aankondiging probeert supportersvereniging “de Blauwen” het ledental uit te breiden en de kaartverkoop en de busreis naar Amsterdam of Alkmaar te regulieren.

Inmiddels was bekend dat AZ van Ajax had gewonnen en dat G.V.V.V. dus naar Alkmaar moest afreizen voor de kwartfinale van de KNVB-beker. WOENSDAG 1 FEBRUARI 2012 ZAL MET GROTE LETTERS BIJGESCHREVEN WORDEN IN DE ANALEN VAN DE CLUBGESCHIEDENIS VAN G.V.V.V., schreef een plaatselijk dagblad. Ruim 2500 supporters (inclusief de burgervader) zouden met de grootste armada uit de clubgeschiedenis, vertrekken richting AZ in Alkmaar. Dat deze kwartfinale van de KNVB-beker veel los zou maken, daar was men vooraf al van overtuigd. Maar dat dit op deze grootse wijze zou geschieden, ook daar konden we alleen maar van dromen. Het bestuur stelde in ieder geval regels op om het feest in goede banen te kunnen leiden en de naam G.V.V.V. eer aan te doen.

Er was ook een extra waarschuwing:

Het waait over het algemeen behoorlijk in het AZ stadion. Met de verwachte koude tot zeer koude omstandigheden adviseren wij u om vooral kinderen goed aangekleed mee te laten gaan. Speciaal dikke schoenzolen, handschoenen en mutsen zijn hiervoor waardevolle hulpmiddelen. Deze waarschuwing bleek volkomen terecht, het was die avond bitter koud.

EN EEN FEEST DAT WERD HET!!

Ruim één miljoen mensen in Nederland hebben de verrichtingen van G.V.V.V. in die kwartfinale van de KNVB beker gevolgd op de diverse TV-kanalen en via internet. Uit de talloze reacties die werden ontvangen bleek alleen maar enorm veel waardering voor de wijze waarop de ploeg haar sportieve plicht vervuld heeft. Dat onze jongens tot veel in staat waren wisten wij al, maar nu is dit ook in heel Nederland bekend. Heel veel mensen hebben in hun reacties ook aangegeven trots te zijn op G.V.V.V. en respect te hebben voor de vechtersmentaliteit en G.V.V.V. als de morele winnaar te beschouwen.

“En daar hebt u als supporters enorm aan bijgedragen! Wat een sfeer, wat een feest hebben jullie er van gemaakt! Iets om enorm trots op te zijn!! We hebben van de jongens ook begrepen dat zij die steun ook constant als een stimulans en steun in de rug hebben ervaren.”, aldus voorzitter Henny Verbruggen.

De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor AZ. Twee treffers van Maarten Martens maakten het verschil: 2-1. G.V.V.V. kon de stunt van IJsselmeervogels uit 1975 (door naar de halve finales) net niet herhalen.

Na afloop bedanken de spelers de supporters voor hun steun

Wel of geen sneeuwruimen op het hoofdveld?

Koning Winter had zijn intrede gedaan. Het bestuur had besloten om geen sneeuw te ruimen op het hoofdveld. Reden daarvoor waren vooral van technische aard, maar ook financiële.

OPROEP: Voetbalsjaaltjes voor in het clubhuis

Langzaam maar zeker werd het clubhuis omgetoverd tot een voetbalhonk waar het goed toeven is rondom de trainingen en ook voor en na de wedstrijden. Om het geheel aan te kleden was men op zoek naar voetbalsjaaltjes om aan het plafond op te hangen.

Jacco Kampert verlengde zijn overeenkomst als trainer van de B-selectie weer met een jaar. De succesvolle trainer van de B-selectie ging daarmee zijn 2e jaar in bij G.V.V.V. Het tweede elftal deed het dat seizoen weer zeer goed in de Reserve Hoofdklasse. Assistent van Jacco werd Dick van de Steeg en verzorger good old Arend Buitenhuis.

Nieuw steigerdeel voor de Reclamecommissie

De reclame commissie van G.V.V.V. kreeg een uitbreiding van de steiger zodat ze hun werk op hoog niveau (maar liefst 7 meter) konden blijven doen. Met name bij het vervangen van lampen van de veldverlichting was de steiger handig.

De reclame commissie is een groep mensen die elke dinsdag- en vrijdagmiddag er voor zorgen dat het reclamebordenbestand er weer piekfijn bijstaat, maar verzorgen ook onderhoud aan de gebouwen en het terrein van G.V.V.V., zoals het repareren van de kapotgemaakte kledinghaken in de kleedkamers, het repareren van de doelen enz. Ook het vergroten van het terras voor de kantine is een van hun vele klussen.

INA SNETSELAAR IS VRIJWILLIGSTER VAN HET JAAR BIJ G.V.V.V.

Tijdens de medewerkers avond werd Ina Snetselaar in het zonnetje gezet. Zij werd uitgeroepen tot “Vrijwilliger van het jaar”. Uiteraard waren er ook weer de nodige jubilarissen.

Teleurgesteld?

“Na een zwaarbevochten overwinning op zaterdag bij Harkemase Boys, volgde op paasmaandag een terechte nederlaag in en bij Noordwijk. Her en der was op de tribune onder ‘onze blauwe supporters’ wat kritiek te horen, naar aanleiding van de prestatie die geleverd werd.

Natuurlijk hoopte iedereen op een goed resultaat met aansluiting bij de top als gevolg, maar reëel gezien kon het natuurlijk niet. Velen hebben daarover al hun mening geventileerd, maar de KNVB was onvermurwbaar. 570 km in de bus en binnen 48 uur twee loodzware uitwedstrijden konden bijna niet zonder gevolgen blijven. Maar als je dan dinsdagochtend op de stand onder ogen krijgt en ziet dat G.V.V.V. als debutant keurig op een 3de plek staat met 49 punten, waar 34 punten de doelstelling was, dan krijg je toch een beretrots gevoel over je. Mede gezien het feit dat ook in de grote KNVB-beker fantastische resultaten bereikt zijn.

‘Blauwen’ laten we trots zijn op onze club en dit ook naar buiten toe uitdragen, want daar kan een slecht resultaat in Noordwijk niets aan veranderen. Laten wij ‘onze jongens’ de laatste 4 wedstrijden op een positieve manier ondersteunen zoals we dat afgelopen zaterdag in Harkema hebben gedaan, dat hebben ze dik en dik verdiend, te beginnen zaterdag a.s. thuis tegen Capelle.” Dit artikel stond op de website en zegt bijna alles over het eerste seizoen in de topklasse. Erik Assink en zijn mannen eindigden uiteindelijk op een verdienstelijke vijfde plaats na een seizoen lang om de eerste plaats te hebben meegestreden en daar verschillende weken te hebben gebivakkeerd.

Steven van Santen en Rob Pouw winnen 4e Vallei en Rijn Voetbalquiz

Het was een zeldzaam spannende ontknoping van een bijzonder geslaagde avond in mei, maar na het beantwoorden van 90 voetbalvragen in drie speelronden bleek dat de barragevraag die aan het eind van de eerste ronde al werd gesteld, van doorslaggevende betekenis was.

Gevraagd Vrijwilligers Voor Vloer (Verwijderen)

Na het historische en financieel aantrekkelijke KNVB-bekertreffen tegen AZ had voorzitter Henny Verbruggen al aangeven dat een deel van de opbrengst van die wedstrijd bestemd zou worden voor de renovatie van de clubhuisvloer. Nu was het zover, de plannen waren gemaakt en goedgekeurd en een nieuwe vloer zou worden aangebracht. Alleen was er een klein probleem, de oude vloer moest eruit gesloopt worden en daar was mankracht voor nodig. Hiervoor was dan ook deze oproep. Overigens kreeg de gehele kantine een update want ook de bar, wanden en plafond kregen een make-over.

Willem Koudijs nieuwe kantinebeheerder van G.V.V.V.

Als opvolger van Dick van Hoeflaken werd Willem Koudijs aangesteld als kantinebeheerder. Hij was onder andere ruim 17 jaar beheerder geweest van het sport- en cultuurcentrum “De Binder” in Leersum. In die hoedanigheid gaf hij leiding aan een grote groep medewerkers en vrijwilligers, zowel in het sportcafé als bij de vele door hem georganiseerde sport- en cultuurevenementen.

Interland in Veenendaal

Op zaterdag 16 verzorgde KAST (Kongolese en Angolese Stichting Talentueux) de derde editie van het multiculturele voetbaltoernooi SCOREN VOOR CONGO op de sportvelden van G.V.V.V. Dit ter stimulering van het saamhorigheidsgevoel tussen autotonen en allochtonen in Veenendaal. Met deze dag wilde Kast ook fondsen werven voor het goede doel in Congo. Kast wil ook kennis overdragen over de ontwikkelingsproblemen van Congo. Daar hebben de mensen bijvoorbeeld geen schoon drinkwater, eten of een dak boven hun hoofd.

Overleden

Seniorenvoorzitter Han op de Woert overleed op 14 juli 2012 tijdens een vakantie op Kos. Ook lid van verdienste Rie Smit overleed in 2012.

KNVB Beker

Woensdag 26 september speelde G.V.V.V. opnieuw een wedstrijd in de ‘grote’ beker. Dit keer en thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Het lukte G.V.V.V. niet opnieuw om te stunten in de ‘grote beker’. FC Groningen ging als winnaar terug naar het hoge Noorden, maar of dat nu geheel verdiend was is maar zeer de vraag. Vooral in de tweede helft gaven de Veenendalers volop gas nadat voor de thee eerst al een 0-2 achterstand was teruggebracht naar 1-2, door een feilloze vrije trap van Roy Terschegget.

Algemene Ledenvergadering

Tijdens de algemene ledenvergadering eind oktober waren er enkele bestuur mutaties. Nieuwe secretaris werd Hans van Eijk en nieuwe penningmeester Henk Takken.

Nieuwe geluidsinstallatie op Panhuis

Supportersvereniging De Blauwen meldde in oktober vol trots dat de geluidsinstallatie was vernieuwd. Met dank aan enkele sponsors waren stadionspeaker Bas en de vrolijke deunen van de huis-DJ’s nu overal luid en duidelijk te horen.

Volg G.V.V.V. nu ook via Twitter

Eind 2012 kreeg G.V.V.V. de beschikking over een eigen Twitterkanaal. Ondanks dat er al een aantal Twitteraccounts bestonden waarin G.V.V.V. centraal stond, was er tot nu toe nog geen sprake van een officieel account. Ook op Facebook was G.V.V.V. al actief en dezelfde redactie was bezig om de website van G.V.V.V. te vernieuwen.

G.V.V.V. bijna gepensioneerd, en dat zal worden gevierd

Iedereen die onze club lief heeft zal ongetwijfeld weten dat het oprichtingsjaar van G.V.V.V. 1947 was, want dit jaartal staat al sinds de ‘geboorte’ in het logo. De precieze datum is 15 november, en dus bereikte G.V.V.V. in 2012 de pensioengerechtigde leeftijd. De supportersvereniging De Blauwen en business club Vallei & Rijn hadden de koppen bij elkaar gestoken en plannen gemaakt om deze gebeurtenis aan te grijpen voor het vieren van een feestje, want zo’n mijlpaal mocht natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan.

35+ Toernooi

Op 22 December vond bij G.V.V.V. het allereerste 35+ Toernooi plaats. Geen pijlsnelle aanvallers op ‘roze’ schoenen en verdedigers die op buitenspel spelen, maar gewoon een lekker potje voetbal met leeftijdgenoten. In het kader van het 65-jarig bestaan van G.V.V.V. hadden Arie Willemsen en Dick van de Steeg het idee opgepakt voor het organiseren van een 35+ toernooi met als doelstelling: ‘De oudjes voetballen voor de jonkies’.

Twee miljoen bezoekers voor de website

Hoewel de redactie van deze website had gerekend omstreeks het einde van het jaar of begin 2013 de 2 miljoenste bezoeker te mogen begroeten, is dit heuglijke feit dinsdag 20 november gebeurd. Om precies te zijn om 16.58 uur.

Alle duels voor zaterdag 8 december afgelast

“Al het amateurvoetbal voor komend weekeinde afgelast. Zoals waarschijnlijk bijna iedereen al weet, heeft de KNVB vanmiddag besloten om al het amateurvoetbal voor komend weekend uit het programma te halen. De voetbalbond is tot deze beslissing gekomen in verband met het overlijden van Richard Nieuwenhuizen. Hij werd als grensrechter afgelopen weekend mishandeld bij een wedstrijd tussen jeugdteams van Buitenboys en Nieuw-Sloten. Gisteren is hij aan zijn verwondingen overleden.” Zo luidde een bericht op de website van G.V.V.V.

Deze gebeurtenis van zinloos geweld zorgde voor veel verbijstering en verdriet binnen de voetbalwereld en daarbuiten. Zoals zoveel voetbalverenigingen opende G.V.V.V. een condoleanceregister voor Richard Nieuwenhuizen.

Voetbalclub van het jaar

Eind 2012 werd bekend dat G.V.V.V. tot ‘Voetbalclub van het jaar’ was verkozen na een zeer succesvol verlopen verkiezingsstrijd op internet. Een delegatie van G.V.V.V. nam de prijs in Scheveningen in ontvangst.