1 Juli 2020 zal voor velen de geschiedenis ingaan als de dag waarop de versoepeling op de corona maatregelen van kracht werden en het leven hopelijk heel langzamerhand weer op weg is naar normale proporties. Maar ook zal deze dag in het geschiedenisboek van G.V.V.V. worden genoteerd als gedenkwaardig, want het is vandaag op de kop af 60 jaar geleden dat Loek Budding lid werd van onze voetbalclub.

Niet uniek

Uniek is dat niet want we hebben op jaarlijkse medewerkers/vrijwilligers avonden al enkele keren leden gehuldigd die al 65 lid waren. Dit is ook de gebruikelijke avond waarop alle jubilarissen werden gehuldigd voor hun zoveel jarig lidmaatschap. Daar maakten we dan enkele dagen na die huldiging op deze website kond van de personen die het speldje en de bloemen in ontvangst mochten nemen met als illustratie een foto van dat illustere gezelschap.

Super vrijwilliger
Maar er zijn altijd uitzonderingen op de regel en die personen verdienen een speciaal zonnetje om in gezet te worden. Loek Budding behoort zonder enige twijfel daar toe.
Want je hebt leden, leden die ook vrijwilliger zijn en leden die super vrijwilliger zijn. De nu 66-jarige Budding valt onder deze laatst genoemde categorie.
Want ga maar na gedurende zijn 60-jarig lidmaatschap was hij speler van ons vlaggenschip, wat hij helaas door fysiek malheur al op jonge leeftijd op moest geven. Maar na tijd heeft hij zich altijd gedurende ca. 45 jaar verdienstelijk gemaakt voor G.V.V.V. als onder andere trainer en bestuurslid bij de jeugd, algemeen bestuurslid en clubvoorzitter. Dit is nog maar een kleine greep op wat Loek op z’n kerfstok heeft staan.
En nu is Budding al weer vele jaren leider van de afdeling voetbal technische zaken.
Ook vertegenwoordigd hij G.V.V.V. bij de KNVB, wat hem enkele jaren geleden al een zilveren bondsspeld opleverde, en was hij op diverse andere terreinen maatschappelijk actief.

Lid van verdienste
Al dat vrijwilligerswerk voor onze club werden bij de laatste medewerkers/vrijwilligers avond vorig jaar al geheel terecht beloond met de benoeming tot lid van verdienste, maar voor een huldiging vanwege het 60-jarig lidmaatschap was toen nog even geduld nodig, tot vandaag.
Hopelijk kunnen we dit heugelijke feit later dit jaar nog in gezamenlijkheid vieren bij de volgende medewerkers/vrijwilligers avond en er getuige van zijn dat Loek Budding de G.V.V.V. speld ontvangt en een mooie blauwe ruiker.

Langs deze weg willen wij namens iedereen die G.V.V.V. lief heeft Loek Budding van harte proficiat wensen met dit jubileum en we hopen als vereniging nog vele jaren te mogen profiteren van zijn kennis en kunde.