De Merino’s – G.V.V.V.

Sportpark De Groene Velden

De Merino’s

1
Verloren
3
Gewonnen
Sportpark Panhuis

G.V.V.V.

Vriendschappelijk 1 augustus 2020 - 14:30
Sportpark De Groene Velden

16 35 45 46 46 46 46 46 46 46 46 51 58 60 FT

Samenvatting

NIEUWE CAPTAIN TIES C.S. MAKEN NA RUST HET VERSCHIL

In een stroperige en (te) laag tempo gespeelde eerste helft van de Panhuis blauwen – overigens gekleed in het zwarte reserve tenue – gaf gastheer De Merino’s de kans om zich goed te organiseren en via snelle breaks bij momenten gevaarlijk te worden, met als gevolg een 1-1 ruststand. Na de thee werd het eenrichtingsverkeer naar de zijde van invaller doelman Tim van de Weerdhof van de bewoners van sportpark De Groene Velden, en via twee snelle treffers maakte G.V.V.V. het klassenverschil duidelijk.

Zonder de (licht) geblesseerde Robin Mulder en Joël van Wijk, en de wat langer uitgeschakelde goalie Johan Jansen, kregen de 17 overgebleven A-selectie veldspelers van nieuwbakken trainer Jochem Twisker allen de gelegenheid om tegen De Merino’s voor eerst sinds lange tijd een wedstrijd te spelen. De dit seizoen aan de selectie toegevoegde jeugdige talenten Justin Spies (19) en Melvin van de Haar (18) kregen daarbij gezelschap van de leeftijdgenoten uit de A1, t.w. Wail Kada (19), Joey van de Steeg (18), Bilal Tmim (17).  Dit om te proeven aan het ‘grote werk’, en trainer Twisker de mogelijkheid te geven om op iedere positie te kunnen wisselen. Dat gebeurde dan ook, want alleen nieuwkomer en doelman Jan Evers heeft gedurende de negentig geen actie gemaakt.

Afscheid met een doelpunt
Na een kwartiertje spelen was al duidelijk hoe het eerste oefenpotje van seizoen ’20-’21 zich zou gaan ontwikkelen. Een verdedigende thuisploeg, en een poging tot aanvallen van de gastheren was het pandoer. Maar onder leiding van oud-G.V.V.V.-er en aanvoerder Jos Henken centraal in de defensie, en teruggetrokken middenvelders gaven die linies geen krimp. Een kopbal van Powel, en een afvallende bal ingeschoten door Ties, gingen beide ruim naast en over.
Op een snelle en goed uitgevoerde counter moest aan de noodrem getrokken worden, met als gevolg een vrije trap op een ca. 25 meter recht voor het doel. Joop de Bruin belaste zich met dat klusje en zijn ingeschoten bal werd door een omhoog springende man in het muurtje met de hand geraakt. Herhaling van zetten dus, maar nu op de rand van ‘the box’.

Ryan Holman, ook een voormalige Panhuisbewoner, knalde met zijn linker en wederom met behulp van de muur die het speeltuig van richting veranderde, onhoudbaar voor Van den Berkt de 1-0 op het scorebord. Het was een mooi afscheid voor de sympathieke verdediger, want pal voor rust werd hij op de schouders van zijn ploeggenoten, en onder luid applaus, naar de dug-out gedragen. Dat wordt tijdens de wedstrijden van zijn ploeg in het vervolg van deze jaargang z’n nieuwe werkterrein, want Holman is vanaf nu assistent-trainer.

Een van de youngsters, Joey van de Steeg, hier aan de bal maakte zijn debuut. Vader Dick speelde 150 duels bij ons vlaggenschip en later ook nog drie seizoenen voor De Merino’s.

Net niet
Niet veel later leek de thuisploeg zelfs op een 2-0 voorsprong te komen. Bij weer zo’n uitbraak was Adnane te laat met een tackle. De vrije trap werd bij de tweede paal op het hoofd van Patrick Paschedag – alweer een voormalig G.V.V.V. speler – gelegd. Mede door mistasten van Van den Berkt, kon hij raak koppen. En waar de referee al naar de middenstip had gewezen en daar ook op weg naar toe was, werd hij door zijn linesman attent gemaakt dat Paschedag op het moment van koppen buitenspel had gestaan.

G.V.V.V. probeerde die achterstand wel ongedaan te maken, maar echt overtuigend was het allemaal niet. Berry Powel kon opnieuw koppend niet de juiste richting vinden, en een solo van Fini afgesloten met een vlammend werd precies op tijd geblokt waardoor er alleen een hoekschop overbleef. De grootste kans kwam op naam van Laurens van der Voort, die na een corner die bij de tweede paal terecht kwam, de bal van dichtbij voor het inkoppen leek te hebben, maar hij raakte een tegenstander in plaats van het net.

Gelijkmaker
Toch lukte het pupillen van debuterend oefenmeester Jochem Twisker voor de thee nog de stand gelijk te trekken. Een vrije trap van Taoufik Adnane werd op het hoofd van Berry Powel gelegd, die dan toe ook alleen door lucht een ietsje gevaarlijk was geweest. De spits kopte richting doel maar werd door de uitblinkende Henken heel ongelukkig met de arm geraakt. Geen echt schoolvoorbeeld van opzettelijk hands, maar zoals dat zo mooi heet, je kunt hem geven. En referee Besselen dacht het laatste en dus ging de bal op de elfmeterstip. Powel zou dat varkentje, of beter gezegd, schaapje wel even wassen. Maar hij had buiten het reactievermogen van Hagelstein gerekend. Die stopte de niet eens slecht ingeschoten penalty met een fameuze safe.

Nog geen minuut later ging de bal opnieuw op de stip. Nu was er geen twijfel mogelijk. Want na een mooie voorbereidende actie van Justin Spies die nieuweling Hicham Haouat bereikte, dolde die met een zaalvoetbaltruc twee tegenstanders. De derde vond het welletjes en tikte Haouat aan binnen de beruchte lijnen. De nieuwe aanvoerder Philip Ties nam z’n verantwoordelijkheid en schoot onberispelijk de gelijkmaker op het bord. Bijna gelijk daarachteraan klonk het rustsignaal, maar niet nadat De Merino’s niet had weten te profiteren van opnieuw mistasten van goalie Joshua van den Berkt.

Debuterend oefenmeester Jochem Twisker sloot z’n eerste duel af met winst.

Eenrichtingsverkeer levert voorsprong op
Met in beide teams de nodige wisselingen, bij G.V.V.V. maar liefst acht stuks, werd begonnen aan het tweede bedrijf. En al snel werd duidelijk dat de gastheren heel veel energie hadden gestopt in deel een en dat er niet veel meer overbleef voor de tweede 45 minuten. De doordravende ‘schapen’ veranderden langzamerhand in nog net geen handtamme makke lammetjes. Met een hoger tempo en meer zuiverheid in het spel belegerde G.V.V.V. de helft van de opponent.

Dat resulteerde al snel in een voorsprong. Een splijtende pass door het hart van De Merino’s defensie van Mart de Jong werd door Joshua Patrick op snelheid en waarde geschat. Een op een met invaller keeper Van de Weerdhof had de nieuwkomer in de selectie geen probleem om binnen te prikken.
Zeven minuten later moest deze goalie opnieuw vissen. Melvin van de Haar die een uitstekend debuut kende kapte twee man uit, en verzond een perfecte voorzet naar het hoofd van Jeremy de Graaf, die van dichtbij binnen knikte.

Knap keeperswerk
Met nog ruim een half uur te gaan leek het wachten te worden op nog meer goals van reserve captain Mart de Jong c.s. De kansen kwamen er zeker, Joshua Patrick raakte de lat en Corné Davelaar had de pech dat een mooie trap richting de kruising net werd geschampt door het hoofd van een van de verdedigers, waardoor er alleen een corner overbleef, een van de tien in de tweede helft.
Bovendien wilde doelman Tim van de Weerdhof ook niet meewerken. Op zeker doeltreffende uithalen van Mart de Jong en Melvin van de Haar had hij beide keren fabuleuze reddingen in huis.
Daarom bleven de gastheren steken op een 1-3 winst in deze uiterst sportieve en goed geleide eerste balomwentelingen van jaargang ’20-’21.

Volgende week zaterdag gaat de oefencampagne verder met een bezoek aan zaterdag hoofdklasser SC Genemuiden. Aanvang op sportpark De Wetering is, in verband met de voorspelde warmte, 11.30 uur.

Merino's

Koen Hagelstein
Ryan Holman 16'
Jos Henken
Stephan van Grootveld
Patrick Paschedag
Ariën Bakkenes
Jamal Bendadi
Aron Veldhuizen
Joop de Bruin
Vincent van de Weerdhof
Aron de Koning

G.V.V.V.

30Joshua van den Berkt
2Waïl Kada 5
3Corné Davelaar 18
5Taoufik Adnane 2
6Tom Oostinjen 16
7Hicham Haouat 9
8Steven Theunissen 14
9Jeremy de Graaf 7 58'
11Berry Powel 19
12Joey van de Steeg 25
14Laurens van der Voort 8
15Danny de Leeuw 27
16Philip Ties 6 45'
17Melvin van de Haar 21
18Patrick-Prosper Fini 3
19Joshua Patrick 11 51'
20Joeri Potjes 21
21Justin Spies 17
25Mart de Jong 12
27Bilal Tmim 15

Locatie

Sportpark De Groene Velden
Wageningselaan 5, Veenendaal, Nederland