Sportpark Middelmors

Rijnsburgse Boys

6
Gewonnen
2
Verloren
Sportpark Panhuis

G.V.V.V.

Tweede Divisie 7 maart 2020 - 15:00
Sportpark Middelmors

20 21 24 28 35 37 43 46 46 51 64 71 73 80 82 FT

Samenvatting

G.V.V.V. KEIHARD ONDERUIT IN RIJNSBURG

G.V.V.V. is zaterdagmiddag tegen een keiharde nederlaag aangelopen in Rijnsburg. De ploeg van trainer Niek Oosterlee verloor bij Rijnsburgse Boys met duidelijke cijfers: 6-2.

Met dezelfde namen in de basiself als vorige week in de wedstrijd tegen Noordwijk, reisde G.V.V.V. zaterdag af naar Rijnsburgse Boys. Met een puntentotaal van 42 mag Rijnsburgse Boys voor aanvang van dit duel nog altijd naar boven kijken en kan een overwinning op de blauwhemden wellicht zelfs zorgen voor aansluiting bij de koppositie. Voor G.V.V.V. ligt de focus zaterdagmiddag heel anders. Het moet punten pakken om weg te blijven van de gevarenzone, die voor de Veenendalers in de laatste weken akelig dichtbij is gekomen.

Eerste kansen voor de blauwen
In de openingsfase waren de eerste twee noemenswaardige kansen voor G.V.V.V. Acties van Berry Powel en Philip Ties troffen echter beiden geen doel. Rijnsburgse Boys kon na een klein kwartier haar eerste kans van de wedstrijd noteren, maar Joël Tillema zag zijn inzet net over het doel van Johan Jansen vliegen. Kort daarna bracht Tom Oostinjen Jeremy de Graaf met een goede steekbal in kansrijke positie, maar de aanvaller slaagde er niet in om de bal te raken. Doelman Van Nieuwkoop kon tijdig ingrijpen en voorkomen dat zijn ploeg op achterstand kwam.

Berry Powel probeert Roderick Gillesse van de bal te houden.

Doelman Van Nieuwkoop kon vijf minuten later zelfs zijn handen in de lucht steken, nadat Joël Tillema ditmaal wel doel had getroffen. Een penalty werd door de spelers benut, waarmee de thuisploeg op 1-0 kwam. De achterstand zorgde voor slordigheid in het blauwe kamp, want nog geen minuut later had de score zomaar verdubbeld kunnen worden als Taoufik Adnane niet tijdig had ingegrepen. Toch was de onrust daarmee totaal niet verdwenen, want nog een minuut later was het wel raak. Jeroen Spruijt zorgde kort na de openingstreffer voor een verdubbeling van de marge: 2-0.

Weggevertjes
Tekenend voor de slordigheid was de manier waarop G.V.V.V. na een klein halfuur de 3-0 weggaf. Tom Oostinjen leverde de bal in bij de voorhoede van Rijnsburgse Boys, die daar via Zeldenrust wel raad mee wist en de score uitbreidde naar 3-0. Zo had de ploeg van trainer Niek Oosterlee de wedstrijd in tien minuten totaal uit handen gegeven en had het opeens tot doel om de pijn niet verder te vergroten. Echter was opnieuw een persoonlijke fout de oorzaak voor een vierde Rijnsburgse treffer. Ditmaal trakteerde Mart de Jong de tegenstander op een cadeau, door in te leveren bij Van der Moot die een-op-een met Johan Jansen koel afrondde: 4-0.

Johan Jansen is gepasseerd, waarna Zeldenrust de 3-0 kan binnenschieten.

Een kleine reden voor vreugde ontstond na 37 minuten spelen, toen Jeremy de Graaf met een knappe volley voor de tweede week op rij doeltreffend was en zijn ploeg naar 4-1 schoot. Het zorgde echter niet voor een positieve omslag in het elftal, want met dank aan buitenspel werd de marge enkele minuten later niet opnieuw teruggebracht naar vier. In de tweede helft kwam de achterstand zelfs terug tot twee doelpunten, nadat opnieuw De Graaf scoorde. Met nog een kleine veertig minuten op de klok kon het nog zomaar spannend worden op sportpark Middelmors.

Vervlogen hoop
Helaas maakte Zeldenrust twintig minuten voor tijd een einde aan de Veenendaalse hoop. Vogelvrij kon hij de 5-2 binnentikken en daarmee eventuele aanwezige twijfel bij zijn ploeg wegnemen. De 6-2 tien minuten later strooide alleen nog maar meer zout in de wonden van G.V.V.V.

Fotografie: ProShots

Rijnsburgse Boys

1Richard van Nieuwkoop
2Roderick Gielisse
3Masies Artien 14
5Jordy Strooker
6Bram Ros 7
7Max Hudepohl 6 80'
8Marc Magan 22
10Jeffrey Jongeneelen
11Furhgill Zeldenrust 28', 71'
14Carlos Opoku 3
17Jeroen Spruijt 24'
21Bert Koomen
22Joël Tillema 8 21'
33Dani van der Moot 35'

G.V.V.V.

1Johan Jansen
4Wesley Goeman 10 43'
5Taoufik Adnane
6Tom Oostinjen
8Wilco den Hartog 20'
9Jeremy de Graaf 37', 51'
10Robin Mulder 4
11Berry Powel
14Laurens van der Voort
15Danny de Leeuw 17
16Philip Ties
17Soufiane Laghmouchi 15
25Mart de Jong

Locatie

Sportpark Middelmors
Noordwijkerweg 49, 2231 NJ Rijnsburg, Nederland