Vanavond zou de elfde editie van de Vallei en Rijn/G.V.V.V. voetbalquiz gaan plaatsvinden, maar ook dit ‘voetbalfeestje’ ontsnapte niet aan de gretige klauwen van het in ons land ronddwalende corona virus.

Hopelijk kunnen we in het najaar, als deze grote vijand is verjaagd en/of verslagen, alsnog op herhaling gaan. Maar voorlopig blijft het in deze nieuwe (ab)normale tijden dus simpelweg afwachten of en wanneer dat gaat lukken.
Als een heel klein pleistertje op de wonden bedacht de webredactie daarom maar iets alternatiefs in de vorm van een soort prijsvraag.

Iedere rechtgeaarde blauwe weet ongetwijfeld dat wij als webredactieteam al sinds jaar en dag ieder seizoen een zogenaamd beste spelers klassement organiseren. Daarin worden de spelers van ons vlaggenschip gedurende de gehele competitie jaargang door een 10-koppige jury beoordeeld, uitgedrukt in een gemiddeld rapportcijfer tijdens ieder thuis- en uitduel. Net als vroeger op school wordt er gecijferd tussen 1 en 10.
Alle rapportcijfers van iedere individuele speler bij elkaar opgeteld gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden levert uiteindelijk een eindcijfer op. En als die worden gerangschikt van hoog naar laag is het beste spelers klassement een feit.

Voorwaarde om voor een beoordeling in aanmerking te komen gedurende iedere wedstrijd is dat dan wel minimaal 25 minuten moet zijn meegespeeld, hetzij als basisspeler of als invaller. Om een kans te maken in de definitieve eindklassering te worden opgenomen geldt tevens dat gedurende het seizoen tenminste in twee derde van alle wedstrijden een beoordeling moet zijn behaald.
Voor dit uitzonderlijke voortijdig beëindigde bizarre seizoen staat de teller dus op 24 x 2/3 = 16 wedstrijden.

Normaliter worden de dinerbonnen van verschillende waarden voor de 3 prijswinnaars uitgereikt tijdens de slotbijeenkomst aan het einde van ieder seizoen, waarbij alle selectie- en stafleden, sponsors en andere genodigden zich vooraf mochten wagen aan een voorspelspelletje, wie de winnaars zouden worden. De beste drie voorspellers en/of kenners werden beloond met de keuze uit een trio sportboeken.
Nu dit seizoen zo abrupt ten einde kwam, en formeel eigenlijk als niet gespeeld beschouwd dient te worden, en er bovendien nog steeds een samenscholingsverbod geldig is, gaat ook dat afsluitingsfeestje niet door.

Dit bracht ons op het idee om iedereen, m.u.v. van alle juryleden natuurlijk, een kans te geven om deel te nemen aan dit voorspelspelletje. En met iedereen bedoelen we ook echt iedereen. Dus supporters, sympathisanten, sponsoren, stafleden, begeleiders, boeren, burgers en buitenlui, maar ook de ‘lijdende voorwerpen’ zelf, en de niet genomineerde selectieleden, grijp jullie kans om mee te doen!!  

De 10 hieronder volgende spelers zijn in alfabetische volgorde de genomineerden.

 • Taoufik Adnane
 • Wesley Goeman
 • Wilco den Hartog
 • Johan Jansen
 • Mart de Jong
 • Danny de Leeuw
 • Robin Mulder
 • Berry Powel
 • Philip Ties
 • Laurens van der Voort

Geef hieronder in de vakjes van het antwoordformulier aan welke spelers, volgens jullie, er op de plaatsen 1, 2 en 3 zouden moeten eindigen. Maar als jij in aanmerking wilt komen voor de drie bescheiden prijzen en natuurlijk de ‘vele eer’ die de ‘echte kenners’ ten deel zal vallen, dan moet je je verplaatsen in de gedachte van de 10 juryleden die gedurende dit seizoen de beoordelingen in cijfers hebben uitgedeeld. Aan jullie nu de keuze.

De 10 genomineerde selectiespelers hoeven zich niet bescheiden op te stellen en mogen dus gerust, zichzelf kiezen, want wij als webredactie, zullen dit antwoordformulier uiteraard alleen maar gebruiken om de stemmen te tellen, waarna alle ingezonden formulieren worden gedeletet. Dit geldt uiteraard ook voor alle andere ingezonden antwoordformulieren.

Elke naam in de top drie die overeenkomt met die zoals de jury deze heeft bepaald levert 2 punten op en als ook de plaats nog juist is krijg je daarvoor één bonuspunt. Er zijn dus maximaal 9 punten te verdienen.
Omdat de kans aanwezig is dat meerdere deelnemers met een gelijk aantal punten op de ereplaatsen zullen gaan eindigen, moet er ook een barragevraag worden ingevuld. Hierin moet met tot twee cijfers achter de komma worden ingevuld welk eindcijfer de winnaar heeft behaald.
Mocht die barragevraag ook geen uitsluitsel geven dan zal het lot de beslissing brengen wie er met de drie onderstaande bescheiden prijsjes vandoor gaat.

 1. Een cadeaubon t.w.v. € 25,- te besteden in de G.V.V.V. fanshop
 2. Een cadeaubon t.w.v. € 15,- te besteden in de G.V.V.V. fanshop
 3. Een cadeaubon t.w.v. € 10,- te besteden in de G.V.V.V. fanshop

U heeft tot vrijdag 22 mei om 18.00 uur de tijd om het formulier in te zenden en daarna zal de het webredactieteam de balans gaan opmaken om te kijken wie er met bovenstaande prijsjes vandoor gaat.

De uitreiking daarvan zal nog wel enige tijd op zich laten wachten aangezien de kantine en de fanshop zich nog steeds in de zogenaamde lockdown bevinden. Maar u moet maar zo bedenken wat in het vat zit verzuurt niet, dus er komt ongetwijfeld een moment waarop dat wel zal gaan geschieden.

Op deze site zal na de sluitingstermijn in ieder geval aandacht worden gegeven aan de winnaars van dit voorspelspelletje en de totale einduitslag van het bijzondere beste spelers klassement van seizoen ’19-’20.

Met vriendelijke groeten namens het webredactieteam wat hoopt op vele deelnemers aan deze alternatieve prijsvraag.

Antwoordformulier Beste Spelers Klassement