In de media: Nederlaag met een gouden randje

20 december 2017
Daags na de 3-0 bekernederlaag tegen Cambuur oogst G.V.V.V. lof voor de dosis onverzettelijkheid waarmee het voor de dag kwam in het Cambuur-stadion. Het media-overzicht.
 
Gouden randje
‘Een nederlaag met een gouden randje’, kopt De Gelderlander/De Vallei woensdagochtend. Het dagblad sprak na afloop met Guido Janssen, de vervanger van de afwezige Bart Hulsbos. ‘Voor Janssen was deze avond een lichtpunt in een seizoen, waarin hij nog maar weinig minuten kreeg van Oosterlee. ‘Natuurlijk wil ik zo veel mogelijk spelen. Maar als ik dan in deze wedstrijden aan de bak kom, is dat een pleister op de wonde.’
 
Trainer Niek Oosterlee: ‘Guido speelde een degelijke partij, zeker met het oog op het feit dat hij maar weinig speelminuten in het eerste maakt. Het is een jongen voor de toekomst. Op dit moment ligt hij nog een stukje achter Bart, maar ik heb het volle vertrouwen in hem.’
 
Guido Janssen (m) na een ereronde op weg naar de kleedkamer.
 
Geen schande
De Veenendaalse Krant merkte op dat G.V.V.V. met een goed gevoel de thee opzocht ‘Natuurlijk geloof je bij een tussenstand van 0-0 nog in een stuntje’, aldus Jeremy de Graaf na afloop. ‘Je weet dat zij nog meer moeten komen en wij hoopten dat we van de ruimtes konden profiteren.’
 
In de tweede helft kwam het klassenverschil tussen de nummer dertien van de Jupiler League en de nummer vier van de Tweede Divisie aan de oppervlakte. Soufiane Laghmouchi in de lokale krant: ‘We hadden niets meer in te brengen. Zo eerlijk moet je zijn. Dat is helemaal geen schande, want Cambuur is een prima ploeg.’ (Het verslag)
 
Soufiane Laghmouchi aan de bal, Sai van Wermeskerken kijkt van gepaste afstand toe.
 
Live-verslag RTV Utrecht
Verslaggevers Bert Kous en Arnold Schenk deden namens RTV Utrecht 90 minuten lang live-verslag van het bekerduel in Leeuwarden. Na afloop verschenen Robin Mulder, Mart de Jong, Wilco den Hartog en Niek Oosterlee voor de microfoon. In het liveblog zijn flarden van het live-verslag te beluisteren (De interviews en het liveblog)
 
De geschorste Roy Terschegget liet in de rust bij RTV Utrecht zijn licht schijnen over de eerste helft.
 
Flink tot last
‘Groot was de sympathie van Goliath voor David, kleiner het erbarmen’, schrijft het bekende topamateurvoetbalplatform Voetbal op Zaterdag. ‘SC Cambuur deed tegen G.V.V.V. wat het moest doen. Kwaliteit en individuele klasse maakten gisteravond in de bekerontmoeting tussen tweededivisionist G.V.V.V. en de profs van Cambuur het verschil. De amateurs van G.V.V.V. waren hun betaalde collega's flink tot last in de achtste finale van het 'grote' KNVB bekertoernooi.’
 
‘Daarmee werd weer eens aangetoond dat het verschil tussen de tweede divisie en de eerste divisie steeds minder wordt. G.V.V.V. hield het een lang uur vol en oogsten alom waardering voor de onverzettelijkheid en de open speelwijze, maar Cambuur vervulde de adellijke plicht door met drie doelpunten verschil te winnen en overwintert daardoor in de KNVB beker.’ (Het verslag)
 
De spelers bedanken na afloop de massaal meegereisde supporters in het bezoekersvak.
 
En vanuit Fries oogpunt…
‘Na de treffer van Nigel Robertha, die door Cambuurs beste aanvaller Issa Kallon in ideale scoringspositie werd gemanoeuvreerd, was de ban gebroken’, schrijft de Leeuwarder Courant. ‘Steenvoorden, na een aanval over veel schijven, en Ricardo Kip (strafschop) bepaalden de eindstand op 3-0. Het tot dan gedisciplineerd verdedigend G.V.V.V. was na een uur gebroken.’ (Het verslag, via Blendle)
 
In aanloop naar…
In aanloop naar de bekerwedstrijd tegen Cambuur maakten vele kranten en websites interviews met spelers en supporters. Benieuwd hoe zij in de glazen bol keken? (De voorverhalen)
 
Tekst en samenstelling: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Foto’s: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen