In de media: Panhuis in vuur en vlam

19 februari 2018
G.V.V.V. – Katwijk was een voetbalpartij die van begin tot einde boeide, stelden de aanwezige media twee dagen na de 1-0 zege van de ploeg van trainer Niek Oosterlee. Een overzicht.
 
In De Gelderlander/De Vallei vertelde matchwinner Roy Terschegget blij te zijn dat hij zijn ploeg over een dood punt hielp. ‘Mooi om daarbij belangrijk te zijn. Het werd hoog tijd dat we weer een keer wonnen. En de zege krijgt extra glans, omdat het tegen de koploper gebeurde. Ik heb altijd gezegd dat we goed kunnen voetballen, als we daartoe de mogelijkheid krijgen. Dat hebben we vandaag weer bewezen.’
 
Roy Terscheggets beslissende en doeltreffende poging. 
 
Goed toeven
‘Het was goed toeven op sportpark Panhuis in Veenendaal’, opende het bekende topamateurvoetbalplatform Voetbal op Zaterdag zijn wedstrijdverslag. ‘G.V.V.V. beantwoordde aan veel criteria die een voetbalwedstrijd het aanzien waard maken. Spanning, kansen en strijd.’ VOZ stelde dat na het inbrengen van Robin Mulder G.V.V.V. meer controle over de wedstrijd kreeg. Daarvoor had Katwijk ‘het gaspedaal diep ingetrapt’.
 
‘Daarom trad de aloude voetbalwet weer eens in werking dat de ander scoort en G.V.V.V. deed dat op werkelijk schitterende wijze. Danny de Leeuw behield het overzicht, wachtte op de opkomende Simon Brouwer en met een Pirlo achteloze beweging stelde hij Roy Terschegget in staat om het Panhuis tien minuten voor tijd alsnog in vuur en vlam te zetten.’ (Het verslag)
 
Mart de Jong aan de bal, onder toeziend oog van Raoul Esseboom en het thuispubliek.
 
De Jong
De Veenendaalse Krant liet in zijn verslag zijn licht schijnen over Mart de Jong. ‘In een periode dat de scouting van G.V.V.V. druk aan het zoeken is naar versterking, heeft Mart de Jong tegen Katwijk laten zien hoe mooi voetbal kan zijn. De middenvelder blonk uit in het met 1-0 gewonnen duel en wie had dit een jaar geleden kunnen bedenken. Toen speelde hij nog bij DTS Ede in de eerste klasse en is nu een van de betere middenvelders uit de Tweede Divisie. ‘Ik hou van dit soort potjes. Vol sportpark, veel duels en goed voetbal’, aldus De Jong. (Het verslag)
 
Geen stunt
Simon Brouwer weigerde in gesprek met RTV Utrecht de overwinning op koploper Katwijk een stunt te noemen. ‘In deze competitie kan iedereen van elkaar winnen’, stelde de aangever. Ook Mart de Jong komt uitgebreid aan het woord bij de regionale omroep. (De interviews)
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Foto's: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen