Dit schreven de kranten en websites voor Cambuur-uit

20 december 2017
De kranten en websites blikten in aanloop naar de bekerwedstrijd tegen Cambuur massaal vooruit, met spelers en supporters. Een overzicht.
 
Vier rasechte blauwe aan het woord
Op de pagina’s van de stadskant van De Gelderlander/De Vallei komen vier rasechte G.V.V.V.-supporters aan het woord. Nico en zijn zoon Rens van Hoeflaken, Ans van de Haar en Taner Çakmaklioglu kijken in hun glazen bol en vertellen openhartig over hun liefde voor de club. Van Hoeflaken: ‘Ik ben al 38 jaar lid en hoop dat GVVV doorgaat naar de kwartfinale. Zou mooi zijn. Ach, wie dan de tegenstander wordt, is van minder belang. Vast en zeker een mooie club.’
 
Heidens karwei
In diezelfde krant blikte trainer Niek Oosterlee vooruit. ‘We doen onze stinkende best om een goed resultaat neer te zetten en gaan onze 577 meereizende supporters een mooie avond bezorgen. Zij hopen na de eerdere zege met 1-0 op FC Dordrecht op een nieuwe stunt. Ik ook. Maar het zal een heidens karwei worden.’
 
Trainer Niek Oosterlee, gesoufleerd door zijn assistenten Dennis van Meegdenburg en Jan Diepeveen.
 
In de tijdmachine
RTV Utrecht stapte samen met huidig assistent en voormalig topschutter Dennis van Meegdenburg in de tijdmachine, terug naar het seizoen 2011/2012, terug naar de historische bekerwedstrijden tegen Excelsior, Sparta en AZ. Over het duel met Excelsior: ‘Zij draaiden niet zo goed, dus we hoopten op een stiekeme 0-1.’ Het werd 0-3, dankzij twee treffers van Van Meegdenburg. ‘De eerste schoot ik binnen op aangeven van Simon Brouwer. Bij die tweede verlengde ik een vrije trap van de zijkant met mijn hoofd.’ (Het artikel)
 
Blauwe muur
Ook de media-afdeling van voetbalbond KNVB besteedde aandacht aan het bekertreffen met Cambuur en sprak met Jeremy de Graaf over zijn periode bij Cambuur en met Simon Brouwer over de historische bekerreeks in seizoen 2011/2012. De bekerwedstrijd tegen AZ stond nog vers in Brouwers geheugen. ‘De hele korte zijde was gevuld met GVVV-fans. Eén blauwe muur. Ik heb nog nooit zoveel zonder bal gelopen, maar het was één groot feest.’ (Het artikel)
 
Dennis van Meegdenburg tijdens het duel met Excelsior op 25 oktober 2011.
 
Ook Cambuur hebben
Soufiane Laghmouchi achtte zich vooraf niet kansloos, zo zei hij in gesprek met ELF Voetbal. ‘In de eerste ronde versloegen we FC Dordrecht. Die wedstrijd waren wij de bovenliggende partij. We wonnen met 1-0, maar die uitslag had veel hoger kunnen uitvallen. We hebben gewoon een heel goed team. Als we lekker ons spel spelen, ons ding doen, dan kunnen we iedereen hebben. Ook Cambuur.’ (Het artikel)
 
Tekst en samenstelling: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Foto’s: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen