Aanzien (2013 - juli 2014)

G.V.V.V. weet in januari 2013 de titel "Sportploeg van het jaar", die de ploeg vorig jaar in de wacht wist te slepen, niet te prolongeren. Eind januari staat het officiële Twitter account op meer dan 1000 volgers. Samen met Facebook en de officiële website, vormen zij de ruggengraat van de blauwe informatievoorziening. 
 
In februari 2013 is er aan de blauwwitte zijde van het sportpark Panhuis een heuse interland te aanschouwen. Oranje onder 19 en de leeftijdsgenoten uit Schotland spelen een oefeninterland. De Oranje talenten winnen met 2-1. Onder hen Memphis Depay van PSV.
Een maand later presenteert supportersvereniging De Blauwen haar eigen supportersbus. Een dubbeldekker met 75 plaatsen waarmee het eerste elftal kan worden gevolgd. Burgervader Wouter Kolff doet de doop en wordt gelijk lid gemaakt van de SV. De bus wordt trouwens niet alleen voor supportersreizen gebruikt. Ook toernooien (o.a. in buitenland) en ander creatieve toepassingen die leden maar kunnen bedenken. 
 
 
Op 8 april doet G.V.V.V. mee met de belactie van de Vriendenloterij. Een belteam van leden van onze club probeert zoveel mogelijk loten te verkopen via de telefoon. Het doel van deze actie is om met de opbrengst alle jeugdteams te voorzien van unieke wedstrijdtenues.
Ook in april is er weer de traditionele medewerkersavond. Voorzitter Henny Verbruggen en zijn assistente voor deze avond, Agaath Hocque, moeten zesmaal aan de bak om jubilarissen te huldigen. Opvallend daarbij is dat vader Gert, en zoon Marco van de Lagemaat samen een flink deel, namelijk 90 jaar, van de in totaal 265 jaar clubtrouw voor hun rekening nemen.
 
“RESPECT VOOR ELKAAR” 
In dezelfde maand is er een officiële mededeling van het bestuur naar aanleiding van wangedrag. Het bestuur heeft  “RESPECT VOOR ELKAAR”  als één van de speerpunten van haar beleid gemaakt. Daarom distantieert het bestuur van G.V.V.V. zich van de gedragingen van enkele van haar leden. Zij hebben zich als “supporter” van onze club (bij de wedstrijd Rijnsburgse Boys - G.V.V.V.) in woord en gebaar op zo’n wijze uitgelaten wat niet passend is bij dit beleid. Het bestuur is van mening dat zij op deze wijze de naam van onze club in diskrediet hebben gebracht. Daarnaast worden de vele andere trouwe supporters, die zich wel als échte supporters van G.V.V.V. gedragen, in een verkeerd daglicht geplaatst. Daarom is er besloten deze zaak in handen te geven van de interne Normen- en Waardencommissie. Aldus het bestuur.
Onder leiding van voorzitter Gert van de Lagemaat wordt een onderzoek opgestart. Ondanks dat de commissie Van Normen en Waarden geen betrokkenen kan aanwijzen, hebben zij, samen met het bestuur, het volgende te zeggen: Corrigeer of spreek elkaar aan op onfatsoenlijk gedrag tijdens je bezoek aan het sportpark Panhuis of als je te gast bent op een ander sportpark. Steun je club te allen tijde op een positieve wijze en het woord respect is meer dan alleen één woord……..
 
Op een zonnig maar fris Sportpark Panhuis werken zes elftallen van G.V.V.V. in april een vriendschappelijk wedstrijd af tegen hun leeftijdgenootjes van Nottingham Forest uit Engeland. Veel succes levert het niet op voor de blauwe jeugd, want de bezoekers blijken met scherp te schieten getuige de forse uitslagen. De D1 van G.V.V.V. weet wel te winnen en doet dat in een heerlijk voetbalgevecht.
 
Welkom op de nieuwe website van G.V.V.V.
Na circa 7 jaar krijgt de website een nieuw jasje aangemeten. Opvallend de eigen plaats die elk elftal  op deze website krijgt. De vorige website heeft tot aan maandagavond 15 april 2013 maar liefst 2.179.652 visits mogen verwelkomen. In totaal zijn meer dan 11 miljoen pageviews geteld. Van alle visits is maar liefst 75% afkomstig van vaste bezoekers van onze site, de resterende visits zijn verzameld door incidentele bezoeken. 567.377 Unieke bezoekers uit maar liefst 166 landen is een aantal waar we meer dan trots op mogen zijn.
 
Vrijdagavond 1 april zit de kantine propvol. De 5e Businessclub Vallei en Rijn / G.V.V.V. voetbalquiz vindt namelijk plaats. Een lustrum dus. Er was ruimte voor 50 teams van 2, en alle 50 plekken zijn dan ook vergeven. 
 

 

Eerste elftal, terugblik seizoen 2012-2013 (door de ogen van de pers)
G.V.V.V. mist aan de finishlijn de kers op de taart. In twee jaar tijd had G.V.V.V. zich ontwikkeld tot een stabiele topklasser. Werd er na het debuutjaar 2011/2012, dat met een vijfde plaats in de eindrangschikking werd afgesloten, nog gedacht aan een eenmalig succes, in het voorbije voetbaljaar heeft G.V.V.V. laten zien dat het geen eendagsvlieg in de topklasse is. Coach Erik Assink en zijn mannen beëindigden de competitie op een derde plek, pakten de eerste periodetitel in de topklasse en streden heel lang mee om de titel. Die ging terecht naar Katwijk. Ook zo’n ploeg, die geen gekke dingen doet, rustig doorselecteert en die ook onder leiding staat van een trainer met visie. Wat dat betreft zijn er parallellen te trekken met G.V.V.V. De Veenendaalse Blauwen bewegen zich ook voorzichtig op de transfermarkt. Geven geen geld uit aan gesjeesde voetballers uit het betaalde voetbal, die hun carrière bij een amateurclub willen afbouwen. De club is op zoek naar spelers, die passen in de selectie en hun loop­baan bij G.V.V.V. juist verder willen uitbouwen.
 
Ook G.V.V.V. heeft een trainer, die in drie jaar G.V.V.V. heeft omgebouwd van een verdedigend ingesteld elftal tot een team dat met combinatievoetbal de aanval probeert te zoeken. Erik Assink, volgend seizoen ook nog trainer, had het voorbije voetbaljaar de pech dat hij met een aantal langdurig geblesseerden te maken kreeg. Ook lieten nieuwkomers het in aanvallend opzicht afweten. De aanval van G.V.V.V. kwam in alle opzichten tekort en scoorde te weinig doelpunten, slechts 54 tegenover vorig seizoen 70 treffers. Het middenveld van G.V.V.V. wordt in den lande geroemd als één van de sterkste van de topklasse. Was dat ook lange tijd, maar vertoonde haarscheurtjes naarmate het einde van de krachten slopende competitie naderde. G.V.V.V. deed het in verdedigend opzicht veel beter. Met 41 tegen­goals (vorig jaar 56) overlegde alleen Barendrecht van alle tegenstanders mooiere cijfers: 34 tegen­doelpunten. Dat G.V.V.V. districtsbekerfinale met 3-2 van Argon verloor en daardoor de kers op de taart misliep, deed pijn in de Blauwe harten. Het kan niet verbloemen dat G.V.V.V. terug ziet op een uitstekend voetbaljaar.

 

Diepeveen en Heuvelman ontvangen een lintje
Oud-voorzitter Chris Diepeveen en Gerard Heuvelman van de business club Vallei en Rijn krijgen n.a.v. Koninginnedag een lintje door de burgervader opgespeld. Beiden worden benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.
 
Meiden
Het gaat crescendo met de aanwas van vrouwelijke leden bij G.V.V.V. De prestaties nemen navenant toe. De meiden ME1 winnen zelfs een toernooi in Deventer. 
 
Henk Kaasjager (79) beëindigt in juni zijn actieve loopbaan bij G.V.V.V. Jarenlang is hij de sturende kracht bij de opleiding van de jongste spelers en jeugdtrainers van G.V.V.V.  Met zijn enorme ervaring en gedrevenheid zorgde Henk ervoor dat er iedere woensdagmiddag een team van opgeleide trainers klaar stond om Jong Blauw, de F- en de E- jeugd te trainen. Nu Henk binnenkort 80 jaar wordt heeft hij besloten om het wat rustiger aan te gaan doen. In het afgelopen jaar is G.V.V.V. gestart met een nauwe samenwerking met het bekende sportopleiding instituut CIOS uit Arnhem. Onlangs is een driejarige overeenkomst gesloten tussen G.V.V.V. en het CIOS om sportstudenten ervaring op te laten doen met de begeleiding en training van jonge jeugdspelers. Hiermee is G.V.V.V. ondanks het vertrek van Henk Kaasjager in staat om op een hoog niveau trainingen aan te bieden aan alle jeugdteams op de woensdagmiddag. Bescheiden als altijd wilde hij zonder tam-tam van het toneel verdwijnen. Overigens zien we hem later toch weer regelmatig in beeld komen.
 
Op woensdag 26 juni organiseert Businessclub Vallei en Rijn een bijzonder veilingevent genaamd Hart voor Blauw. Hart voor Blauw is de naam van het evenement en is gekozen omdat het een complete blauwe samenwerking is tussen Businessclub Vallei en Rijn, G.V.V.V. en supportersvereniging De Blauwe. Iedereen draagt zijn steentje bij! Een mooi bijvoorbeeld hiervan is de inzet van trainer Erik Assink en een aantal van zijn spelers in de bediening die avond.
 
Eerste huwelijk bij G.V.V.V.
Ook in juni vindt er op het hoofdveld van G.V.V.V. een heuse primeur plaats. Op de middenstip wordt het ja-woord gegeven door Björn Arnts en Nelleke Roseboom. 
 
Internationaal jeugdtoernooi bij G.V.V.V.
Dankzij goede buitenlandse contacten wordt op zaterdag 6 juli een internationaal jeugdtoernooi (spelers geboren in 2002) georganiseerd.
 
Tijdens de vakantie ligt het werk niet stil
Voor de meeste mensen gelden de maanden juni, juli en augustus als vakantieperiode. Zo niet de vrijwilligers. Zij zijn in deze periode heel erg actief om alles rondom het sportpark weer in orde te brengen. Bij G.V.V.V. was dat o.a. de verbouwing van de hoofdtribune. Een nieuwe dak, een nieuwe speakerscorner, annex persvak en een nieuwe platform voor tv-camera’s werden gerealiseerd. Ook een zogenaamd ‘uitvak’ (incl. kassa) werd aangelegd. Dit alles moest gereed zijn voor 24 september, wanneer G.V.V.V. in het kader van de KNVB-beker ADO Den Haag zou ontvangen. Hiermee heeft onze accommodatie een zeer fraaie lift-up gehad. Dit alles mede dankzij alle techneuten van de onderhouds/verbouwings ploeg die er weer de nodige vrije uren in hebben gestoken. Hulde voor al deze ‘rechterhanden’.
 
Verbouw tribune
 
Tussen de bedrijven door kan de vereniging de award 'Creatiefste sportvereniging van Nederland' in ontvangst nemen. Een van de motivaties van de jury is dat wij o.a. ook de enige club met een supportersauto én een supportersbus zijn, waardoor de prijs voor niemand anders dan G.V.V.V. kon zijn.  
 
Stewards behalen certificaten
Donderdagavond 18 juli is de ontvangstruimte van G.V.V.V. het toneel van een bijzondere gebeurtenis binnen het amateurvoetbal. Want alle stewards van G.V.V.V. ontvangen een certificaat en daarbij behorende badge. Dit feit is sowieso al iets om trots op te zijn, maar deze gebeurtenis is nog eens extra bijzonder omdat er in de amateurvoetbalwereld maar weinig andere clubs zijn die gecertificeerde stewards rond hebben lopen. Naast dat de stewards vanaf nu gecertificeerd door het leven gaan, zullen ze ook volledig zijn voorzien van nieuwe kleding. Een speciaal ter plaatse gekomen 'pasbus' liet alle stewards de jassen passen en op maat maken.
 
Voorzitter Henny Verbruggen stapt op
Op 4 november komt onverwachts de mededeling dat voorzitter Henny Verbruggen met onmiddellijke ingang opstapt als voorzitter van G.V.V.V. Henny Verbruggen had reeds aangegeven zijn functie als voorzitter neer te leggen per 31 december a.s., maar hij vond het bij nader inzien beter dit te doen met onmiddellijke ingang om de besturen van G.V.V.V. en Vallei en Rijn Businessclub de ruimte te geven met elkaar in gesprek te gaan om de onderlinge problemen op te gaan lossen. Theo Leushuis, vice voorzitter, neemt de taken en verantwoordelijkheden tijdelijk over. Het Algemeen Bestuur geeft aan dat grote clubliefde vooralsnog heeft voorkomen, dat de overige leden van het Algemeen Bestuur het voorbeeld van Henny Verbruggen hebben opgevolgd. Een dag later kwam de mededeling dat secretaris Hans van Eijk alsnog op stapt. 
 
Helden van G.V.V.V.
Spelers van het kampioenselftal 1960 worden uitgenodigd om de thuiswedstrijd van G.V.V.V. tegen IJsselmeervogels bij te wonen. Ze krijgen allemaal een blauwe sjaal en worden vanaf verzorgingshuis ’t Boveneind opgehaald door de supportersbus. De oud spelers worden hartelijk welkom geheten in het businesshome, want er staat heel wat te gebeuren. Een Vip-behandeling aan de ‘blauwe zijde’ van het Panhuis, daarnaast op de foto met de huidige selectie om vervolgens naar de wedstrijd tussen ‘de blauwen’ en ‘de rooien’ te kijken, die helaas in het voordeel van ‘de rooien’ uit Spakenburg beslist wordt. Een aantal namen: Gerard en Jan van de Bovenkamp, Hennie van Essen, Jan van Hardeveld, Jacob van de Pavert, Joop Nap en Anton Leppers. Floris Hol is de initiatiefnemer van dit unieke gebeuren.
 
Helden van toen en helden van 'nu'
 
Spirit Leukste Club van Nederland
Helaas heeft G.V.V.V. het niet gered om tot leukste Amateurclub van Nederland uitgekozen te worden. Dit wordt V.V. Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel. Dit initiatief van Radio 538 leverde veel spirit op binnen onze vereniging.
 
G.V.V.V. krijgt Meer dan Voetbal-label
Februari 2014 wordt bekend dat onze vereniging het Meer dan Voetbal-label ontvangt. Met dit label laat de club zien dat zij maatschappelijk actief is en voetbal inzetten voor een sterkere samenleving. Daarmee is G.V.V.V. de 100ste club die het predicaat Meer dan Voetbal heeft ontvangen!
 
Het label is een initiatief van stichting Meer dan Voetbal. Zij zijn in 2004 opgericht door de KNVB, Eerste Divisie en Eredivisie en zetten de kracht van voetbal in voor een sterkere samenleving. Het label is een erkenning voor voetbalclubs die zich inzetten voor deze missie.
 
G.V.V.V. streeft naar fairplay en wil op alle fronten hieraan bijdragen. Zo is het geven van een hand aan zowel tegenstanders als wedstrijdleiding een kleine moeite met een groot gebaar. Tevens ontvangt elke verenigingen die bij G.V.V.V. op bezoek komt een klein informatie boekje waarin staat waar zij spelen en om kunnen kleden, maar ook is hierin aandacht voor de regels van de vereniging.
 
G.V.V.V. voetbalquiz
In mei is het weer volle bak bij de 6e Vallei en Rijn / G.V.V.V. voetbalquiz. Ook dit jaar weer veel bekende teams, wat er op wijst dat men de quiz waardeert, en een aantal nieuwe gezichten. Over waardering heeft de organisatie sowieso niet te klagen want de complimentjes na afloop zijn weer talrijk.
 
Beslissingswedstrijd
Op 24 mei vindt in Volendam de beslissingswedstrijd tussen Spakenburg en G.V.V.V. plaats. De wedstrijd waaruit zal blijken wie de kampioen wordt van de Topklasse Zaterdag, seizoen 2013/2014. Hiervoor moet van alles geregeld worden. Bussen, stewards, genoeg om de hele vereniging druk bezig te houden. Laten we er met zijn allen een groot feest van maken en onze jongens volledig ondersteunen op sportieve wijze! Dat is de leuze die aan de wedstrijd gekoppeld is.
Voor Jan van Hunnik (jarenlang voorzitter van de businessclub van G.V.V.V.), die zelden of nooit een wedstrijd mist, een Blauwe in hart en nieren, komt de wedstrijd op een verkeerde datum. Hij heeft voor zijn gehele familie een trip naar Turkije georganiseerd en moet met pijn in het hart verstek laten gaan. Dus zit Van Hunnik zich op een hotelkamer te verbijten als zijn vrienden ‘hun’ G.V.V.V. aanmoedigden. En wordt er bij winst nog een flesje opgetrokken? „Zou zo maar kunnen dat ik een paar champagnekurken laat knallen. Al was het maar om de afwezigheid bij zo’n happening te compenseren. Moeten ze natuurlijk wel gewonnen hebben, hè. Maar daar ga ik wel van uit. Het zou een schitterende bekroning zijn voor trainer Erik Assink en zijn mannen.”
 
G.V.V.V. heeft voor de ‘finale’ aan de boorden van het IJsselmeer ruim drieduizend toegewezen kaarten aan de man gebracht. 
 
Als gevolg van deze wedstrijd gaat het Arie Blankenspoor F-toernooi niet door. Een grote stoet bussen waarbij ook een groot aantal vrijwilligers en stewards ingezet moeten worden. Omdat veel leden, trainers, leiders en verdere aanhang deze wedstrijd om het zaterdagkampioenschap bij de amateurs gaan bezoeken, komt men organisatorisch in de problemen. 
 
G.V.V.V. publiek in Volendam
 
Gasttraining van Ajax speelsters
Op zaterdag 7 juni van 11.30-13.30 uur geven twee Nederlands elftal speelsters van Ajax dames, acte de préséance bij G.V.V.V. op Sportpark “Panhuis”. De internationals geven een presentatie over hun carrière als topvoetbalster, gevolgd door een training voor een groep meisjes van de ME2-jeugd van G.V.V.V.  Aansluitend is er een mogelijkheid om een handtekening en een foto te bemachtigen van deze topspeelsters.
 
Weer een actie om het meisjes-, damesvoetbal bij G.V.V.V. te promoten. Ook is er inmiddels een trainer aangetrokken die een nieuw op te richten dameselftal gaat trainen. Donderdagavond 5 juni 2014, een avond waarop geschiedenis wordt geschreven voor voetbalvereniging G.V.V.V. Voor het eerst sinds het ontstaan kent G.V.V.V. met ingang van seizoen 2014/2015 een Dames 1. Het totaal aantal dames- en meisjeselftallen komt hiermee voor het nieuwe komend seizoen op een prachtig aantal van 10.
 
Dennis van Meegdenburg
'Opa' Dennis krijgt op 7 juni een afscheidswedstrijd aangeboden. Oud-eerste elftalspelers van G.V.V.V. en v.v. Bennekom zijn aanwezig.
Dennis van Meegdenburg was een waar fenomeen op de amateurvelden. Hij begon bij de jeugd van Unitas ’48 waar FC Wageningen zijn talent ontdekte en hem inlijfde. Voetbalvereniging Bennekom pikte na het faillissement van FC Wageningen de aanvaller op. Deze samenwerking werd een groot succes. Maar liefst 16 jaar was Van Meegdenburg op sportpark De Eikelhof actief. Na 362 competitiewedstrijden in het shirt van v.v. Bennekom koos (Veenendaler) Van Meegdenburg voor de overstap naar G.V.V.V. Ook hier groeide ‘Opa’  uit tot een cultheld en was hij vaak doorslaggevend. In de totaal 199 officiële wedstrijden uitkomend in het blauwe shirt van G.V.V.V. scoorde Van Meegdenburg 107 keer. Een nog hoger rendement dan bij Bennekom: 0,54 (1 op 2). In seizoen 2010/2011 speelde Dennis met G.V.V.V. in de KNVB-beker tegen profclubs als Sparta Rotterdam, Excelsior Rotterdam en AZ Alkmaar. Tegen laatstgenoemde eredivisionist maakte hij een prachtig doelpunt. Het Nederlandse voetbalpubliek leerde het fenomeen toen echt kennen.
 
Dennis van Meegdenburg speelde zijn laatste officiële wedstrijd tegen sv Spakenburg. In deze beslissingswedstrijd om de titel in de Topklasse Zaterdag verloor G.V.V.V. en kwam Van Meegdenburg niet tot scoren: 2-1. Twee weken eerder scoorde ‘Opa’ voor het laatst. In het knotsgekke duel tegen Barendrecht zorgde hij voor de aansluitingstreffer met een geweldig afstandsschot. In totaal speelde Van Meegdenburg (362+159=) 521 competitiewedstrijden in het zaterdag amateurvoetbal, en op één seizoen na, altijd op het hoogste niveau. 
 

G.V.V.V. 1, terugblik seizoen 2013-2014 (door de ogen van de pers)

 
Wat de uitslag van het titelgevecht met Spakenburg vandaag ook wordt, G.V.V.V. kijkt terug op geslaagd jaar. In het derde seizoen dat G.V.V.V. in de topklasse speelt, kan de Veenendaalse club historie schrijven. Het kampioenschap ligt voor het oprapen. Alleen nog ‘even’ afrekenen met Spakenburg en de pupillen van trainer Erik Assink kunnen op de platte kar door het dorp.
De rekenkundige reeks, die Assink bij het begin van de competitie voor ogen had, zou dan opgeld doen: vijfde in het eerste seizoen, derde in het tweede seizoen en eerste in het derde voetbaljaar.
Terugkijkend op de knotsgekke jaargang 2013/2014 kan de conclusie niet anders luiden dan dat de verschillen in de topklasse van het zaterdagvoetbal steeds kleiner zijn geworden. Elke speelronde in de topliga kende zeer verrassende uitslagen. Tot vlak voor het einde streden nog verschillende ploegen om het kampioenschap. Daarvan zijn twee teams overgebleven. Spakenburg en G.V.V.V. maken vandaag in een beslissings­wedstrijd in Volendam uit wie er met de eer gaat strijken.
 
G.V.V.V. maakt de meeste aanspraak op het kampioenschap. In punten zijn beide clubs wel gelijk geëindigd, maar G.V.V.V. heeft een veel beter doelsaldo: +29 tegen­over +19 van Spakenburg. De Veenendalers scoorden ook de meeste doelpunten van alle ploegen: 73. Alleen Rijnsburgse Boys kwam met 72 treffers dicht in de buurt. De Spakenburgse productie bleef op 57 treffers steken.
 
Net als alle ploegen, die streden om de bovenste plaats, kende de Veenendaalse formatie een grillig competitieverloop. Na een goed begin stond G.V.V.V. halverwege de competitie slechts op de negende plaats met zeven overwinningen, één gelijkspel, maar ook zeven nederlagen. Assink keek toen nog met een schuin oog naar beneden, want de gevarenzone was niet ver weg.
Na een goede reeks klom G.V.V.V. razendsnel omhoog en nam op de 22e speeldag de koppositie over van IJsselmeervogels. Na de 2-1 nederlaag van G.V.V.V. bij ONS Sneek ging Spakenburg nog wel over G.V.V.V. heen, maar de Veenendalers knokten zich terug en bleven daarna samen met de ‘Spakenburgse Blauwen’ aan kop. Een knotsgekke laatste wedstrijd uit tegen Barendrecht (3-2 winst in de 97e minuut) bracht alsnog de beslissingswedstrijd op de agenda, datum: 24 mei.
 
Spakenburg kaapt titel topklasse in spektakelstuk weg voor neus G.V.V.V (verslag)
 
G.V.V.V. en Spakenburg maakten er zaterdag in de barrage, die nodig was om de kampioen van de zaterdagtopklasse aan te wijzen, een spectaculaire wedstrijd van. Spakenburg was uiteindelijk de gelukkigste en won met 2-1. 
 
Voor de neutrale toeschouwer was het genieten geblazen, Voor de fans van beide clubs was het een bloedstollende thriller, omdat het steeds leek of de tegenpartij zou scoren. Daarom was de 2-1 eindstand een magere afspiegeling van het kansenfestival dat de ruim vijfduizend toeschouwers kregen voorgeschoteld. Met wat meer precisie aan beide zijden had de eindstand ook 6-6 kunnen zijn.
 
Spakenburg zette vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Winter G.V.V.V. onder druk. Dat resulteerde in de tweede minuut al in een goede mogelijkheid van Maurice van der Wilt. Zijn schot werd met moeite door G.V.V.V.-keeper Johan Jansen tot corner verwerkt. 
De bonkige spits, die vorige zomer nota bene overkwam van G.V.V.V., waar hij van de technische commissie na één seizoen mocht vertrekken, ontpopte zich als een lastig te bespelen aanvaller en vormde samen met Kees ‘Pier’ Tol een constante dreiging voor de Veenendaalse verdediging.
In de vijftiende minuut was het raak voor Spakenburg. De Wilt verzond een slimme dieptepass op Mark de Loor, waarna de opgekomen middenvelder de bal onder doelman Jansen doorschoof: 1-0. Sherwin Grot had G.V.V.V. daarna op gelijke hoogte moeten brengen. Vrij gezet door Dennis van Meegdenburg faalde hij voor doelman Barry Ditewig van Spakenburg hopeloos. Maar in de 35ste minuut kwam G.V.V.V. toch naast Spakenburg. Uit een hoekschop van Roy Terschegget kopte Simon Brouwer de bal achter de geboren Veenendaler Ditewig: 1-1. Twee minuten later kroop G.V.V.V. door het oog van de naald. Bij een snelle uitval kreeg Van der Wilt de bal voor open doel niet langs Jansen. Het was illustratief voor het op en neer golvende spel. G.V.V.V. probeerde voetballende oplossingen te vinden, Spakenburg bediende zich veelvuldig van de lange bal.
 
Het was in de tweede helft niet anders, hoewel de precisie bij beide teams steeds meer verdween. In de 74ste werd Wouter Bonke verrast door de snelheid van Nick Tol, die keurig breed legde op neef Kees en toen was het ineens 2-1.
Dat bleek achteraf de winnende treffer. Want wat G.V.V.V. ook probeerde, het lukte niet meer om weer naast Spakenburg te komen. De mooiste kans daarvoor was opnieuw voor Grot, die in de zesde minuut van de blessuretijd andermaal faalde. Spakenburg mocht toch feestvieren en dat deed pijn aan de ogen van alle Veenendalers.

 

 
(de geschiedenis wordt vervolgd)