De beginjaren


Oud logo Nieuw logo


 

Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging
 
Op 15 november 1947 nemen enkele jonge kerels in het toenmalige Gelders Veenendaal een belangrijke beslissing. Want Veenendaal is op dat moment een voetbalclub rijker.
Aan de Buurtlaan wordt één speelveld aangelegd. Water om te wassen wordt in melkbussen aangevoerd. Dat was toen. Nu, meer dan 60 jaar later, kunnen we ons dat niet meer voorstellen, wanneer we kijken naar onze huidige accommodatie op het sportpark 'Panhuis'. Alle mogelijke faciliteiten, zowel voor de toeschouwers als voor de spelers, zijn aanwezig. Van prachtige kantine, ontvangstruimte, overdekte zittribune en overdekte staantribune tot verlichting rondom ons hoofdveld (voorzien van kunstgras) en een tweede kunstgrasveld. Je kunt tegenwoordig zelfs met trots spreken over het stadion Panhuis!
 
Dat kleine buurtclubje, wat opgericht is in 1947, is uitgegroeid tot een landelijk bekende top-amateurvereniging met meer dan 1000 leden. G.V.V.V. is vooral door zijn sportieve prestaties een begrip, niet alleen in Veenendaal maar in heel Nederland. Duizenden mensen komen jaarlijks met een grote regelmaat naar het sportpark 'Panhuis' om één van de vele wedstrijden te spelen, of om deze als toeschouwer bij te wonen. G.V.V.V. groeit en bloeit. De toekomst zien we dan ook met vertrouwen tegemoet.
 
Hoe G.V.V.V. deze status heeft bereikt kunt u lezen op deze bladzijden van de G.V.V.V. website.


==> G.V.V.V. van verleden naar heden 1947-1950