Het Panhuis krijgt een upgrade (2005-2007)

Nieuwe kleedkameraccommodatie (seizoen 2005-2006) 
Vrijdag 30 september was het dan zover, de opening van de nieuwe (schitterende) kleedkameraccommodatie. 

In dezelfde maand was er ook een dieptepunt in het veeljarig bestaan van het jeugdbestuur. “Door verschil van inzicht heeft het Algemeen Bestuur besloten om de voorzitter van het jeugdbestuur uit zijn functie te zetten”, zo luidde het officiële communiqué. Het voltallig jeugdbestuur besloot vervolgens op te stappen zodat een interim-groep moest worden geformeerd. Voorzitter van die groep werd Bruno Frommherz 

In december trad voorzitter Nic van Wakeren af en werd opgevolgd door Chris Diepeveen. Drukke werkzaamheden waren niet meer te combineren met het voorzitterschap van G.V.V.V. Hoe je de periode van Nic van Wakeren ook beoordeeld, het was zeer moedig om van een zwalkende vereniging een weer bloeiende vereniging te maken. 
Het eerste elftal draaide prima mee in de hoofdklasse B. Speler Wouter van Hoof was behalve aanvoerder in het beste speler klassement ook uitverkoren voor het Nederlands amateurelftal. 

In februari kwam de vernieuwde G.V.V.V. website in de lucht. In juli verscheen de (voorlopige?) laatste uitgave van het clubblad in de bus. Redactieleden stopten en er waren geen opvolgers. Tegenwoordig worden de leden via de website op de hoogte gehouden van het wel en wee binnen de vereniging. Het clubbad stierf een stille dood.

 

Uit het redactioneel van het clubblad

.... Sinds kort heeft G.V.V.V. een eigen domeinnaam: www.gvvv.nl. De laatste punt, achter nl, hoort er trouwens niet bij, dat is de afsluiting van de zin. A propos punten, ik weet dat er binnen de vereniging krachten zijn die er op staan dat GVVV altijd als G.V.V.V. geschreven wordt. Nou is dat bij internet wat lastig want elke punt heeft zijn eigen betekenis en G.V.V.V. heeft er nog al wat. Persoonlijk vind ik die punjes wat oubollig en je zult ze op onze website dan ook niet vaak tegenkomen, tenminste niet tussen GVVV.   (aldus Paul van de Lustgraaf)

 

Eind maart kwam er een artikel in een plaatselijk dagblad dat G.V.V.V. skyboxen ging bouwen. Achteraf bleek het een 1 april mop te zijn. In gang gezet door de speaker van G.V.V.V. (Bas van Capelleveen) die blijkbaar genoeg had van zijn kouwe plekkie op de tribune. 


De thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk leverde behalve een slecht resultaat ook een komische situatie op. De terreinmeester (Gerard Willemse) stond demonstratief bij de hoekvlag naar de scheidsrechter op zijn horloge te wijzen zodat deze maar af zou fluiten. “Ik wilde naar huis”, was`het commentaar van de beste man. 


Het moment dat de terreinknecht de vlag binnen handbereik heeft, is voor de historie vastgelegd.

Aan het einde van het seizoen werd bekend dat de ontvangstruimte zou worden uitgebreid en omgetoverd tot een heus bruin café. 

Winnaar districtsbeker 
Het eerste elftal eindigde op een fraaie 4e plaats in de hoofdklasse B. Ook werd men winnaar van de Gatorade Cup. Oftewel winnaar van de districtsbeker West 1. Tegenstander in de finale was Spakenburg. Speler van het jaar werd Jurriaan van Well. Onze buurman van de roodwitte zijde kon niet achterblijven en degradeerde naar de eerste klasse. 

Door het resultaat behaalt in de vorige competitie mocht het eerste elftal in het seizoen 2006-2007 meedoen in de ‘grote’ beker. De eerste tegenstander in die 'grote beker' was DOTO uit Pernis. Om een schifting te krijgen moesten eerst de amateurs onderling tegen elkaar spelen en daarna kwamen pas de bvo's in de koker. De winnaar mocht uitkomen tegen FC Twente. Helaas werd de (uit) wedstrijd tegen DOTO verloren met 1-0. 

Na een periode van blessures maakte mister DOVO Karsten Wierenga zijn debuut voor G.V.V.V. in de oefenwedstrijd tegen 4e klasser Harskamp. 
Trainer Peter Visee verlengde zijn contract met nog een jaar (het derde) en kwam én passant met de mededeling dat het komende seizoen tevens zijn laatste seizoen zou zijn. 
Tijdens het seizoen kwam een speler van ‘down under’ zijn opwachting maken. Net zo snel als hij kwam, verdween hij enkele maanden later weer naar Finland. Zij naam was Séan Burke.


Vernieuwde ontvangstruimte 
In de maand oktober was de opening van de nieuwe fraaie ontvangstruimte. Omgetoverd tot bruin café kan men daar op representatieve wijze sponsors en gasten ontvangen. 
Helaas was er al kort na de opening enige malen sprake van vandalisme op het sportpark en dit leverde veel ravage op. De daders werden nooit gepakt, in de pers werd deze zaak breed uitgemeten en werd er naar een zekere hoek gewezen. 

In dezelfde maand schreven de clubscheidsrechters van G.V.V.V. een open brief. Hierin werd gevraagd hen met respect te behandelen. Enkele incidenten waren de aanleiding tot deze open brief. 

In de nieuwjaarstoespraak kondigde voorzitter Chris Diepeveen de start van het jubileumjaar aan. Zestig jaar jong wordt G.V.V.V. in 2007. 

In februari stelde de belastingdienst bij G.V.V.V. een fiscaal onderzoek in. Niet alleen bij G.V.V.V. overigens. De voorzitter verhaalde in de plaatselijke pers dat hij vol vertrouwen de uitkomst van dat onderzoek afwachtte en dat hij zelfs verwachtte dat G.V.V.V. geld terug zou krijgen. 

De jubileumcommissie ging voortvarend van start en liet regelmatig van zich horen. Sponsorgroep SGV schonk alle vrijwilligers nieuwe jassen. 

De website van G.V.V.V. kreeg in 1,5 jaar tijd ruim 250.000 bezoekers. Ook was in juni de oprichting van een heuse supportersvereniging: De Blauwe Waarheid. Ooit begonnen als protest en tegenhanger voor de officiële website, nu uitgegroeid tot een bloeiende supportersvereniging. Men zou ook busreizen naar uitwedstrijden van het eerste elftal gaan organiseren. 

Johan de Man nam aan het einde van het seizoen na drie seizoenen afscheid als assistent trainer en werd trainer van Lunteren. Overigens had hij 19 seizoenen in het eerste elftal gespeeld! Het eerste elftal eindigde in de competitie als 6e. Speler van het jaar werd Benny Geerts. Het tweede elftal werd net geen kampioen in de reserve hoofdklasse. Felicitaties waren er voor onze rode buren, zij keerden weer terug in de hoofdklasse. 

In de zomervakantie werd door vrijwilligers het terras bij de kantine opnieuw aangelegd. Ook de toiletgroepen werden grondig en bijzonder fraai gerenoveerd. De supportersvereniging ging de merchandising ter hand nemen en richtte een nieuwe stand in. 

Slechte start
Het eerste elftal begon slecht aan de competitie 2007-2008. “Wie helpt G.V.V.V. aan doelpunten” luidde tijdens de voorbereiding een kop in de krant. In de competitie werd deze uitspraak bewaarheid. De spits van het afgelopen seizoen (Richard Beekink) was vertrokken. De beoogde spits (Michael Thé) van dit seizoen stapte over naar Feyenoord. 

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst schreef ooit eens een bekende G.V.V.V. geschiedschrijver. De A1, B1 en C1 komen dit seizoen alle drie uit in de landelijke 2e divisie. Een unicum in de geschiedenis van onze vereniging. Nooit eerder speelden meerdere elftallen op een zo hoog niveau. Een bewijs dat de jeugdopleiding floreert en blijkbaar de juiste weg heeft ingeslagen.

In oktober 2007 overleed oud voorzitter Wil van Veen. Hij werd in 1976, in een tijd dat niemand anders iets zag in het voorzitterschap van G.V.V.V., bereid gevonden deze positie op zich te nemen. 

De KNVB had besloten streng te gaan controleren op het gebruik van alcohol buiten de kantine, dus langs de lijn. Enkele clubs werden zelfs beboet. Puntenaftrek was zelfs mogelijk. Onze vereniging had dit ‘probleem’ blijkbaar goed in de hand. Of werd nog niet gecontroleerd. 

Het tweede elftal mocht door het behaalde resultaat in de voorrondes een thuiswedstrijd spelen tegen Spakenburg 1. Met veel pijn en moeite wisten de blauwen uit de stad aan de oevers van het IJsselmeer te winnen. 

Een actie werd op touw gezet om nieuwe stoeltjes voor de tribune te verkopen. In slechts twee weken tijd werden er 400 verkocht en kon de operatie blauw/wit beginnen. Een wens van de voorzitter geuit in de nieuwjaarstoespraak kwam uit. 

Topklasse 
Het spook van de topklasse blijft de amateurverenigingen hardnekkig teisteren. Het begint er steeds meer op te lijken dat er een klasse komt tussen het betaalde voetbal en de amateurs. Een klasse waarin je kunt degraderen en promoveren. Een klasse waarin geld een nog grotere rol gaat spelen. ==> Op naar de Topklasse (2007-2011)