Op naar de topklasse (2007-2011)

  

2007

  


Januari 2007 was bij G.V.V.V. een nieuw gezicht te zien op de training. Australiër Sean Burke trainde voorlopig mee met de Veenendalers, in de hoop een club in het betaald voetbal te vinden. Later speelde hij nog enkele wedstrijden waarna hij weer verkaste.


Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar (onder leiding van trainer Wim van Zwam, geen onbekende bij G.V.V.V.) speelde op dinsdag 6 februari een wedstrijd tegen G.V.V.V. De wedstrijd eindigde in een 0-3 verlies.

 

Dragan Ristic blijft trainer van G.V.V.V. 2.

De Veenendaalse oefenmeester (ex eerste elftalspeler van G.V.V.V. en DOVO), die inmiddels twee seizoenen het tweede elftal van G.V.V.V. onder zijn hoede had, stond onder meer in de belangstelling van V.R.C. Vorig seizoen behaalde Ristic met zijn team nog het kampioenschap in de reserve 1ste klasse. Later bleek dat Ristic als assistent doorgeschoven werd naar het eerste elftal van trainer Peter Visee. Zou in eerste instantie Jan Gaasbeek hem opvolgen, om privé redenen haakte hij echter af en werd op zijn beurt weer vervangen door Jan Westerhof. G.V.V.V. 2 deed het seizoen 2006-2007 weer van zich spreken, het werd net geen kampioen maar in de beker kwam men heel ver, op een gegeven moment stond er zelfs een thuiswedstrijd tegen Spakenburg 1 op het programma.

 

De fiscus roerde zich in 2007 ook weer. Clubvrijwilligers werd gevraagd om inzage in hun inkomsten van G.V.V.V. Bij G.V.V.V. wachtte het bestuur intussen rustig af. De club stelde bij monde van voorzitter Chris Diepeveen ervan uit te gaan zelfs geld terug te krijgen van de fiscus. “We zijn maanden terug gecontroleerd en er is niets aan de hand”, zei Diepeveen. “Dat kan ook niet anders, want bij G.V.V.V. hebben we een heel strenge penningmeester. Hij heeft een administratiekantoor en let strikt op het geld bij de club. G.V.V.V. kent geen stichtingsvorm en is volledig aansprakelijk, maar wij verwachten dat het onderzoek ons zelfs nog geld oplevert.”

 

Tim Gerrist, B1 jeugdkeeper, die het komende seizoen zou uitkomen voor NEC Nijmegen nam deel aan de Koninkrijk Spelen 2007 in Den Haag. Tim maakte deel uit van de Nationale Selectie onder 16 jaar. Zondag 22 juli speelde Tim tegen de Nederlandse Antillen, een wedstrijd die met 4-3 werd gewonnen. In de allerlaatste minuut pakte Oranje de overwinning.

 

De Jubileumcommissie vroeg dat jaar om aandacht. Op 15 november 2007 zou onze vereniging 60 jaar bestaan. Een mijlpaal om trots op te zijn. Een mijlpaal ook die niet ongemerkt voorbij mocht gaan. Daarom hadden een dertiental enthousiaste leden van G.V.V.V. de handen ineen geslagen en de ‘Commissie 60 jaar’ in het leven geroepen. Een Familiedag (met o.a. een sponsorloop, penaltybokaal en luchtkussens). Een feestavond voor senioren, het kampioenselftal van 1997 speelde een wedstrijd  tegen het eerste elftal van dat seizoen. Om dat alles te bekostigen werd er een verloting georganiseerd en jeugdspelers gingen met een collectebus rond om gelden binnen te halen.

 

Op sportief gebied waren er aan het einde van het seizoen 2006-2007 enkele kampioenschappen te vieren. Het derde was de eerste maar ook enige kampioen bij de senioren en ging met een heuse platte wagen door ’t Veen. Maar ook E1, E5, C1, en  de A1 werden kampioen. Het tweede liet de titel glippen in een wedstrijd tegen Volendam, ze waren er erg kort bij.

 

Geen gezondheidsrisico door spelen op kunstgrasvelden.

Het sporten op kunstgrasvelden die zijn uitgestrooid met rubbergranulaat van autobanden brengt geen gezondheidsrisico met zich mee. Zo had een diepgaand onderzoek door NOC*NSF uitgewezen. Dat was maar goed ook want bij G.V.V.V. zouden maar liefst twee kunstgrasvelden en een trainingsstrook aangelegd worden. Naast de gezondheidsaspecten zijn ook de milieueffecten onderzocht. Men verwachtte pas na zo’n 30 jaar eventuele problemen. Wordt dus nog vervolgd!

 

De vernieuwde website leverde in anderhalf jaar tijd ruim 250.000 bezoekers op. In een tijdsbestek van 9 maanden waren de 100.000 bezoekers gepasseerd.

 

Een primeur voor Veenendaal

De oprichting van de Supportersvereniging De Blauwe Waarheid was een feit. Voetbalvereniging G.V.V.V. had de primeur met de eerste en enige echte officiële supportersvereniging van Veenendaal: supportersvereniging De Blauwe Waarheid.

Wat begon met een aantal enthousiaste G.V.V.V.-ers die een droom hadden, resulteerde in de oprichting van een echte supportersvereniging die bezegeld werd bij Notariskantoor Mr R Ottens. De Blauwe Waarheid had onder meer ten doel de band tussen de supporters van G.V.V.V. te verstevigen, het optreden als intermediair bij zaken die betrekking hebben op de belangen van de supporters van G.V.V.V., het centraliseren van supporters voor uitwedstrijden van het eerste elftal en het ondersteunen van G.V.V.V.

 

Ook in 2007 werd weer afscheid genomen van enkele prominente en minder prominente leden. Waaronder de oud voorzitters W.J.A. (Wil) van Veen (voorzitter van G.V.V.V. in de jaren 1976-1979) en Bram Budding (voorzitter van G.V.V.V. in de periode 1979 tot en met 1989). Bram Budding behoorde tot het illustere gezelschap wat het erelidmaatschap verkreeg.

Ook Evert-Jan Schoeman, bekend als scheidsrechter en scheidsrechterbegeleider van het eerste elftal overleed in 2007.

 

Op initiatief van Ard van den Bovenkamp werd een actie op touw gezet om stoeltjes te verkopen. In slechts 2 weken, werden er door vrijwilligers 400 stoelen verkocht. De facelift van de tribune was geen wens meer, maar "de Blauwe Waarheid" geworden.

Opmerkelijke feiten rondom het eerste elftal. Natuurlijk het meetrainen van een Australiër. Maar ook een advertentie in een plaatselijke krant waarin met zocht naar linksbenige spelers !!

Wouter van Hoof werd opnieuw geselecteerd voor de selectie van het Nederlands Amateurelftal. Opmerkelijk dat deze speler uit Cothen zich in korte tijd tot een waardevolle speler ontwikkelde. Hij stond ook nog in de belangstelling van ADO Den Haag en Vitesse. Aan het einde van het seizoen 2007-2008 verkaste hij naar IJsselmeervogels. Na enige succesvolle seizoenen (lees kampioenschappen) keerde hij jaren later weer terug.

 

Peter Visee, trainer van het eerste elftal, gaf een opmerkelijk interview. Het seizoen was nog niet begonnen of hij kondigde al zijn afscheid aan. Overigens bleek dit wat genuanceerder dan werd voorgesteld. Hij zou G.V.V.V. pas aan het einde van het volgende seizoen 2007-2008 verlaten. Het seizoen 2006-2007 eindigde G.V.V.V. trouwens als zesde in de hoofdklasse B. Een weinig opzienbarend seizoen.

 

Topklasse

Dit onderwerp kwam in 2007 en ook de volgende jaren volop in de belangstelling. Vele vergaderingen werden hieraan gewijd. In eerste instantie werd door de meeste amateurverenigingen de boot afgehouden. Hierbij hoorde ook G.V.V.V. Later ging men alsnog overstag. Maar voor het zover was …

 

2008

 

'Koenen gaat op herhaling bij G.V.V.V. Zo kopte De Gelderlander op 2 januari 2008. Het voelt een beetje als thuiskomen, zei hij. Als de terugkeer in een warm nest. Frans Koenen is blij de nieuwe trainer van G.V.V.V. te zijn. Hij ziet het helemaal zitten op Panhuis.

Koenen (49) volgt bij De Blauwen Peter Visee op. Die gaat verder bij Elinkwijk in Utrecht. Met thuiskomen doelde de nieuwe coach op de eerste periode die hij bij de Veenendaalse hoofdklasser doorbracht. Vier jaar sleurde hij op het middenveld van G.V.V.V. In 1991 beëindigde hij zijn carrière en werd hij hoofdtrainer op het Panhuis. Ook die periode besloeg vier jaar. De Bemmelnaar keerde nu dus na dertien jaar weer terug op het vertrouwde Panhuis.

 

'Van Meegdenburg naar G.V.V.V.'  Ook in januari werd bekend dat deze topspits, na zestien seizoenen, Bennekom zou verlaten en in zijn woonplaats bij G.V.V.V. ging spelen. ‘Opa’ Dennis zou de supporters van G.V.V.V. nog vele jaren laten genieten van zijn lepe spel en vele doelpunten. Maar dat was toen nog niet bekend.

 

Zaterdag 12 januari 2008 werd het Sportgala gehouden in Theater de Lampegiet. Voor G.V.V.V. waren de junioren A1 en C1 genomineerd voor de titel Jeugdsportploeg van het jaar 2007. G.V.V.V. A1 pakte deze titel omdat ze in het jaar 2007 de titel pakte van de hoofdklasse en daardoor promotie afdwongen naar de tweede divisie.

 

Oud coach en technisch directeur Arie Schans deed van zich spreken omdat hij als trainer van Namibië actief was tijdens de Africa Cup in Ghana. Hij werkte al in Japan, China, Bhutan en Mozambique.

 

'Breed verzet tegen topklassen'

De invoering van drie topklassen zorgt in 2008 weer voor veel beroering. Op 31 mei van dat jaar zou de beslissing vallen. Voordat het zover was werd er nog veel over gepraat in vergaderingen. Ook de pers zag hierin een dankbaar onderwerp. Vele hoofdklassers waren tegen (de bollenstreek was bang dat de streekderby’s zouden verdwijnen), de KNVB probeerde uit alle macht het plan door te drukken omdat ze voor doorstroming naar het betaalde voetbal waren en nog steeds zijn.

 

Kunstgras.

In een gezamenlijke brief, gericht aan het college en de commissie Welzijn, hadden voetbalverenigingen DOVO en G.V.V.V. de wens voor een kunstgras op de beider hoofdvelden uitgesproken. De wens kwam voort uit het tekort aan velden bij beide verenigingen. De voorzitters meenden dat de kwaliteit van de kunstgrasvelden de laatste jaren aanzienlijk was toegenomen. Daarbij hadden G.V.V.V. en DOVO in competitieverband goede ervaringen opgedaan bij IJsselmeervogels en Spakenburg. Uitbreiding van het aantal velden op Sportpark Panhuis zat er voor zowel G.V.V.V. als DOVO niet meer in. Het aantal spelende leden van beide verenigingen steeg echter nog steeds, waardoor de druk op de velden alleen maar toe zou nemen. Met kwalitatief goed kunstgras op de hoofdvelden kan nog een enorme slag worden geslagen, schreven de voorzitters. De realisatie zou  in de aanloop naar het seizoen 2009/2010 gebeuren.

 

Op 14 april 2008 overleed oud-voorzitter Jelis Leppers. Al meer dan 55 jaar was Jelis lid van onze vereniging. En niet zomaar een lid, maar eentje die altijd de handen flink uit zijn mouwen heeft gestoken. Van trainer tot fluitist en van jeugdbestuurslid tot voorzitter. Maar liefst 11 jaar (1989-2000) leidde hij onze club door weer en wind en hield deze altijd op de goede koers. Al deze verdiensten voor G.V.V.V. werden dan ook meer dan terecht beloond met het erelidmaatschap wat hij samen deelde met nog zes andere illustere verenigingsmensen.

Twaalf dagen later overleed Dien Hol. Samen met haar man Florus behoorde zij tot wellicht de trouwste supporters van het eerste elftal. Want waar G.V.V.V. ook moest spelen, van Den Helder tot Maastricht, het echtpaar Hol was bijna altijd present. Net als Florus was ook Dien Hol lid van verdienste van onze vereniging.

 

'Visee durft nu wel over titel G.V.V.V. te praten'

De Veenendaalse hoofdklasser bleek aan het einde van het seizoen 2007-2008 een echte titelkandidaat. Het gat naar de koplopers Spakenburg en Sparta Nijkerk bedroeg nog slechts twee punten. Uiteindelijk eindigde  de brigade van scheidend trainer Peter Visee op een derde plaats. Het won de derde periodetitel wat weer recht gaf op deelname in de ‘grote’ KNVB beker.

 

Opnieuw een heuse interland op de blauwe zijde van het sportpark Panhuis

In de vorige voorrondes van diverse kampioenschappen wist Oranje onder 19 zich niet te plaatsen. In de voorbereiding voor de kwalificatie van 2009 moest er weer flink worden geoefend door de mannen van trainer Wim van Zwam en daarom vond bij G.V.V.V. een oefenwedstrijd plaats tegen Schotland.

 

Op de jaarlijkse feestavond van vrijwilligers maakte het bestuur van de gelegenheid om jubilerende leden en vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Vice-voorzitter Matthy Spies-Budding kwam bij wijze van spreken spelden, kussen en bloemen tekort.

 

In oktober 2008 veel commotie rond aanvoerder Antonio Aguilar Aguilera. In de uitwedstrijd tegen Spakenburg maakte hij een overtreding tegen Thijs Houwing. Wekenlang was dit voorval in het nieuws, werd er aangifte gedaan, waren er dreigmailtjes, een schorsing voor Antonio en boetes voor beide verenigingen. Ook werd er door G.V.V.V. een rechtszaak tegen de uitspraak van de KNVB aangespannen. De aanvoerder van G.V.V.V. mocht tot 30 december niet uitkomen voor de Veenendaalse hoofdklasser. Beide verenigingen kregen ook nog een punt in mindering.

 

Aan het einde van het jaar maakte het bestuur van G.V.V.V. bekend gemaakt dat het 1-jarig contract wat trainer Frans Koenen voor de aanvang van dit seizoen had getekend, werd verlengd met nog een jaar. De prestaties waren tot dan toe buitengewoon goed en beide partijen hadden veel vertrouwen in elkaar vandaar de logische stap van deze vroege contract verlenging.

 

2009

 

Februari 2009 werd G.V.V.V. opgeschrikt door het bericht dat Mevr. Lies Hardeman overleden was. Samen met haar man Leen (†) heeft Lies heel veel betekend voor G.V.V.V. Beiden zijn daarom benoemd als lid van verdienste. De herinnering aan Lies zal nog lang in de historie van G.V.V.V blijven, want het ‘hok van Lies’ is een begrip binnen G.V.V.V.

 

Grote Voetbalquiz

Vrijdag 1 mei stond de eerste G.V.V.V.-voetbalquiz op het programma. Aan de hand van 90 voetbalvragen mochten teams van 2 uitvechten wie de meeste voetbalkennis in huis heeft.

Ard van den Bovenkamp en Bas van Capelleveen stonden aan de wieg van deze quiz.

 

Wel of geen G.V.V.V.-Vizier, dat is de kwestie

Door het wegvallen van de voormalige redactie en het ontbreken van andere vrijwilligers is enkele seizoen geleden besloten te stoppen met het clubblad de Vizier. In de achterliggende jaren is via de website echter al veel informatie over onze vereniging naar buiten gebracht. Informatie die steeds up-to-date is en vele aspecten belicht. Een zeer actieve webredactie is daar dan ook voortdurend mee bezig.

Toch bleven er vragen komen van mensen over het doorgaan met de Vizier, met name van hen die niet over een computer met internet konden beschikken.

Helaas was er weinig animo bij vrijwilligers om tijd en energie in dit clubblad te steken. Gezien de toezeggingen van adverteerders is bestuurslid Theo Leushuis aan het begin van het seizoen toch weer begonnen aan een hernieuwde uitgave in een kleiner formaat en met wat minder edities per jaargang. In de hoop dat het nu weer tastbare informatiekrantje van en voor onze club nieuwe medewerkers en reacties zou genereren. Dit is helaas niet het geval gebleken. Geen reacties, geen spontane medewerking, geen kopij. Het clubblad is dan ook een stille dood gestorven.

 

Onder trainer Frans Koenen eindigde G.V.V.V. seizoen 2008-2009 als vierde in de hoofdklasse B. IJsselmeervogels (wie anders) werd kampioen. Inmiddels was bekend dat het nieuwe seizoen 2009-2010 in het teken zou staan van de invoering van de topklasse. Aan het einde van het seizoen zou een beperkt aantal verenigingen promoveren. G.V.V.V. moest dus volop aan de bak.

 

Guus moest naar het Gemeentehuus

Gert van de Lagemaat werd met een smoes naar het Raadhuisplein gelokt. Daar trof hij tot zijn grote verrassing zijn kinderen en aanhang, alsmede een delegatie van het bestuur van G.V.V.V. aan. Burgemeester Ties Elzinga spelde Guus de versierselen op die behoren bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau.

Een volkomen terechte onderscheiding want als je alleen al weet wat Gert al veertig jaar voor onze vereniging heeft gedaan, en nog doet, zou dat alleen al voldoende moeten zijn voor deze onderscheiding.

Een maand later werd bekend dat hij afscheid zou nemen als voorzitter van het seniorenbestuur en werd opgevolgd door Han op de Woert. Overigens is Gert nog steeds actief binnen onze vereniging.

 

Het tweede werd (voor de zoveelste keer) kampioen van de reserve hoofdklasse. In een beslissingswedstrijd in Spakenburg werd concurrent Volendam 2 verslagen. Een uitstekend resultaat voor de afscheid nemende trainer Jacco Kampert en zijn mannen.

In de strijd om het landskampioenschap konden jammer genoeg geen potten gebroken worden.

 

Hoofdveld G.V.V.V. ondergaat metamorfose van natuur- naar kunstgras.

Tijdens de zomervakantie werd begonnen om het hoofdveld om te toveren in een kunstgrasveld.

Niet alleen het veld, maar de omheining, bestrating, dug-outs, scorebord etc. werden onder handen genomen. Een fikse uitdaging voor de vrijwilligers.

 

Kunstgras en water?

In de aanloop naar de definitieve aanbesteding van het kunstgrasveld werd er zowel met de gemeente als binnen het bestuur diverse malen gesproken over de aanleg van een beregeningsinstallatie. Uiteindelijk was het de business club SGV die e.e.a. financieel mogelijk maakte. Eén van de bestuursleden (Matthy Spies) was het hier niet mee eens en trok haar conclusies.

 

Cees Heikamp

Oktober 2009 overleed Cees Heikamp. Voor de spelers, leden en supporters van G.V.V.V. die de geschiedenis van hun vereniging goed kennen was Cees Heikamp een icoon. Want zonder overdrijven mogen we gerust stellen dat trainer Heikamp aan de basis stond van de club die G.V.V.V. tot nu toe geworden is. In de late jaren vijftig tot begin jaren zestig had Cees Heikamp de A-selectie vijf jaren onder zijn hoede en hij en zijn team zorgden ervoor dat ‘de blauwen’ vanuit de UPVB promoveerden naar de 2de klasse KNVB, op dat moment de hoogste klasse in het zaterdagvoetbal. Dat geschiedde door drie kampioenschappen op rij te behalen en daarmee kroonde Cees Heikamp zich tot de meest succesvolle trainer die G.V.V.V. tot nu toe in haar geschiedenis heeft gehad. Maar niet alleen daardoor blijft Cees Heikamp in de G.V.V.V.-gelederen en annalen voortleven, ook was het een zeer aangenaam en aimabel man, zo wordt verteld door leden die hem van zeer nabij hebben meegemaakt en dat is uiteraard nog veel belangrijker dan de eindklasseringen die hij met onze club heeft veroverd.

 

Al 60 jaar trouw aan elkaar

Op 14 oktober 1949 gaven Wim van Dijk (87) en Geurtie de Man (85) elkaar in het gemeentehuis van Renswoude het ja-woord gaven.

Wim van Dijk senior, want zo hij is bij G.V.V.V. beter bekend, is een van de leden van het eerste uur en zolang zijn gezondheid en leeftijd het toelieten ook een zeer actief lid. Jeugdleider, bestuurslid, materiaalverzorger en ‘manusje van alles’ zijn functies die Wim voor zijn cluppie heeft vervuld. En al deze taken die hij met meer dan 100% inzet en ijver vervulde leverde hem in het verleden al de titel op van ‘lid van verdienste’ wat nog weer later werd omgezet in het erelidmaatschap.

Deze eretitel is slechts weggelegd voor echte clubiconen en daar behoort Wim van Dijk zeker toe. Samen met Jenny Bruys is Wim de enige van dit elite gezelschap dat uit zeven leden bestaat (Cees Bruys, Bram Budding, Drikus de Kruiff, Geurt Leppers en Jelis Leppers zijn ons helaas ontvallen) die nog in leven zijn. (N.B. Mei 2010 overleed Wim van Dijk op 87-jarige leeftijd)

 

Overlijdensbericht

Vreugde en verdriet liggen soms wel heel dicht bij elkaar. Want waar hierboven gemeld wordt dat ons erelid Wim van Dijk met zijn eega Geurtie zijn diamanten huwelijk vierde, korte tijd later was er het bericht van het overlijden van lid van verdienste, Arie de Man.

Arie de Man was natuurlijk binnen onze vereniging bekend als de vader van ex-eerste elftal coryfee Johan de Man. Maar alleen daarmee zou Arie veel en veel tekort worden gedaan.

Als echte blauwe in hart en nieren heeft hij zich ook jarenlang ingezet als vrijwilliger. Als kantinebeheerder heeft hij samen met zijn helaas ook al overleden echtgenote Teun (ook lid van verdienste) voor vele G.V.V.V.-ers gezorgd dat hun natje en droogje op tijd waren besteld en ook dat deze nog een met een vrolijk gezicht en/of een geintje over de toog gingen.

 

2010

 

Trainerswissel.

In januari werd bekend dat trainer Frans Koenen G.V.V.V. zou verlaten en trainer van RKHVV zou worden. Korte tijd werd bekend dat hij zou worden opgevolgd door Erik Assink.

De (toen) 52-jarige oefenmeester was eerder werkzaam bij IJsselmeervogels en behaalde daar drie kampioenschappen. Ook Spakenburg, Sparta Nijkerk en Bennekom stonden op de CV van Erik Assink. Erik Assink was toen trainer bij Ter Leede in Sassenheim.

 

In ieder geval één G.V.V.V.-er naar de topklasse

Johan de Man, mister G.V.V.V., zou het komende seizoen aan de slag gaan bij de record kampioen van het zaterdagvoetbal, IJsselmeervogels. De Man werd namelijk assistent trainer van hoofdcoach Jan Zoutman. ‘De Vogels’ hadden zich op dat moment al geplaatst voor de topklasse.

 

Deceptie

Het seizoen 2009-2010 eindige voor trainer Frans Koenen en zijn mannen, maar uiteraard ook voor de vereniging in zijn geheel in een deceptie. In de hoofdklasse B eindigde het eerste als zesde. Dat betekende dat zij niet rechtstreeks geplaatst waren voor de topklasse, maar in de play-offs dit moesten proberen te verwezenlijken. Helaas lukte dit niet, ondanks de grote opkomst van het trouwe supporterslegioen bij de beslissingswedstrijden.

 

De eerste reactie van nieuwe trainer Erik Assink op de indeling in de hoofdklasse B seizoen 2010-2011: ‘Saai’. Hij haastte zich er aan toe te voegen dat dit geen diskwalificatie van de komende tegenstanders was.

Assink mist kanjers als IJsselmeervogels, Spakenburg en Sparta Nijkerk. „Maar goed, ik kom straks op sportvelden, waar ik nog nooit geweest ben. Ook een uitdaging. Bovendien ondergaat G.V.V.V. een metamorfose. De selectie is flink vernieuwd. Het zal tijd kosten daar weer een eenheid van te maken.”

 

Één punt zes nulletjes bezoeken voor deze website

Tot grote verbazing van de websiteredactie, maar daarom niet met minder plezier, had de website van G.V.V.V. op 28 april de 1.000.000 bezoeker mogen begroeten. Dit was gerekend vanaf 1 februari 2006 toen de vernieuwde website in de lucht ging. De website op zich is er al vanaf 2000.

 

EK voetbal voor militairen op sportpark Panhuis in Veenendaal

Sportpark Panhuis was één van de locaties voor het Militair Europees Kampioenschap voetbal voor mannen. Op het veld van DOVO werden drie wedstrijden gespeeld, terwijl op het veld van G.V.V.V. één wedstrijd, de medaille-uitreiking en de slotceremonie waren.

 

De militaire voetbalteams van Cyprus, Duitsland, Frankrijk, Ierland en Nederland streden van 13 t/m 21 oktober in de regio om de titel van Militair Europees Kampioen voetbal (mannen). Het toernooi gold tevens als de Europese voorronde voor het militaire WK voetbal dat in juli 2011 in Rio de Janeiro (Brazilië) zou worden gehouden. De beste drie teams in de einduitslag kwalificeerden zich voor dit wereldkampioenschap voor militairen.

 

Eind december 2010 kwamen Erik Assink en G.V.V.V. tot een akkoord gekomen om er minimaal nog een jaar aan vast te knopen. Assink en G.V.V.V. hadden op dat moment een prima eerste seizoenshelft achter de rug. Hoewel Xerxes DZB Herbstmeister werd, had G.V.V.V. tot aan de winterstop de minste verliespunten. De Rotterdammers hadden 3 punten meer vergaard, maar 2 wedstrijden meer gespeeld. De verwachtingen voor een eventueel kampioenschap waren dus hoog.==> In de Topklasse (2011-2013)