De Blauwen presenteert supportersbus

8 maart 2013

 

Wat begon met een geintje op de feestavond in november van het vorige jaar, toen G.V.V.V. haar 65ste verjaardag vierde, werd nog geen vier maanden later werkelijkheid. Onder het genot van een hapje en drankje kwam toen bij een lid van de supportersvereniging het doldwaze idee bovendrijven dat het over een jaar of drie vier, prachtig zou zijn als De Blauwen dan de beschikking zouden hebben over een eigen bus, die natuurlijk zeer herkenbaar zou moeten zijn op ‘s heren wegen.

En op de een of andere manier verspreidde deze droom zich als een olievlek binnen de gelederen van onze club en kreeg het heel veel, meer dan enthousiaste reacties. Maar ja, tussen ideeën hebben en deze realiseren gaapt natuurlijk, zeker in zo’n groots project, een enorme kloof.

 

Maar opnieuw bewezen de G.V.V.V.-ers, net als met de introductie van Rover 25 met het kenteken 47-GV-VV, dat zij geen schrijvers, planners, vergaderaars of ideeënmakers zijn, maar doeners. En dus werd begroot, getekend, gegoogeld, gebeld, ge-e-maild, getwittert en toch ook nog een klein beetje vergaderd, en dat alles leverde als resultaat op, dat op 27 februari jl. de Van Hool dubbeldeksbus, stond geregistreerd op naam van de Supportersvereniging De Blauwen. Dat dit uniek is vertelde Erik Ariesen, een van de drijvende krachten, gisteravond nog bij de powerpoint presentatie van idee tot werkelijkheid. Want bij de overschrijving van het kenteken bij de RDW, ging de desbetreffende ambtenaar eerst nog informeren bij de KvK of SV De Blauwen wel een geregistreerde rechtspersoon was, want zoiets had hij in z’n lange carrière nog nooit meegemaakt.

 

En zo vertelde Erik Ariesen, die bijna als een volleerd cabaretier de in grote getale opgekomen genodigden, belangstellenden en pers aan zijn lippen had hangen, nog een aantal anekdotes die tussen idee en uitvoering de revue waren gepasseerd en had hij diverse malen de lachers op zijn hand.

Nadat hij uiteraard alle sponsoren en vrijwilligers had bedankt werd het woord gegeven aan Barend Schuurman, de voorzitter van de supportersvereniging.

 

Ook Barend benadrukte nog maar eens dat zo’n reuze project wat in zo’n korte tijd was gerealiseerd zeer bijzonder was en dat dit G.V.V.V. ten voeten uit is en ook hij stak zijn bewondering voor alle medewerkers en begunstigers niet onder stoelen of banken en daarmee was het tijd om de bus in levende lijve te gaan aanschouwen en de officiële ingebruikname te vieren.

 

Maar dit gebeurde niet voordat hij eerst nog burgemeester Wouter Kolff, die samen met het jongst spelende lid van onze club en de nestor van het eerste elftal Dennis van Meegdenburg de plechtigheden zouden gaan verrichten, lid had gemaakt van De Blauwen. Met de overhandiging van een G.V.V.V.-sjaal en een pasje werd de eerste burger van Veenendaal officieel lid gemaakt. En hoewel een burgervader boven alle partijen moet staan, was Wouter Kolff wel zo sportief om deze zeer ludieke geste in ontvangst te nemen en zou hij eens in z’n druk bezette agenda gaan kijken of er dit seizoen nog een gaatje was om een keer gebruik te maken van zijn lidmaatschap. Barend Schuurman benadrukte nog wel, dat hij dan net als iedereen die met de bus meegaat ook nog vijf euro zou moeten dokken, maar ook aan die voorwaarde wilde de burgemeester volgaarne voldoen.

 

Onder luide muziek van de huis DJ’s werd iedereen verzocht naar buiten te gaan en daar op de Verlengde Sportlaan te wachten tot de bus met chauffeur Cor van Doorn aan het stuur zou arriveren. Met vuurwerk, trompetgeschal en het clublied kwam het prachtige vervoersmiddel, voorop gegaan door een aantal jeugdteams met blauw-witte vlaggen, het sportpark Panhuis op rijden. Na tot stilstand te zijn gekomen en een daverend applaus van de zeker 200 aanwezigen knipte burgemeester Kolff het lint door en mochten hij, Dennis van Meegdenburg en het jongste lid als eerste het interieur aanschouwen, gevolgd uiteraard nog veel meer nieuwsgierigen. Dit alles werd in goede banen geleid door het steward-korps, ook zo’n club vrijwilligers binnen onze vereniging die altijd klaar staan.

 

De complimenten waren, geheel terecht natuurlijk, niet van de lucht aan het adres van alle betrokkenen, want met zo’n voertuig naar de uitwedstrijden gaan zal absoluut een feest worden. Te beginnen volgende week zaterdag 16 maart, wanneer deze supportersbus zijn eerste G.V.V.V.-kilometers gaat maken richting Genemuiden waar zal worden aangetreden tegen de club met dezelfde naam.

Journalist Rik Bakker van het dagblad AD en Robert Denneman, junior verslaggever van Radio MidlandFM, werden door Gerben van de Kraats, secretaris van supportersclub, direct uitgenodigd om mee te gaan en daarover een sfeerreportage te maken. Beide stemden spontaan in en mede daarom zou het prachtig zijn als alle 75 plaatsen bezet zijn zodat de beide ‘persmuskieten’ hun ‘slachtoffers’ maar voor het uitkiezen hebben.

Geef u daarom snel op, dat kan via de website van SV De Blauwen of via de intekenlijsten in het clubhuis, want dan kunt u zeggen dat u bij die unieke reizigers behoorde die als eersten met een eigen supporterbus een uitwedstrijd heeft bezocht.

 

Het is natuurlijk niets teveel gezegd dat G.V.V.V. hiermee zich weer in volle glorie van haar beste kant heeft laten zien en dat de gepaste trots van alle daarbij betrokkenen blauwen geheel terecht was.  


Foto's: Ard van den Bovenkamp