In de Wandelgang & Sprietjes

20 maart 2013

 

De allereerste missie van de eigen dubbeldeksbus van supportersvereniging 'De Blauwen' naar Genemuiden bracht afgelopen zaterdag helaas geen geluk. Want ons vlaggenschip verloor in de slotfase van de plaatselijke trots aldaar. Maar toch was het een geslaagde reis want het AD maakte er een mooie sfeerreportage van en dus kwamen alle 'Blauwen' positief in het nieuws, zeker nadat er een flink stukje service was verleend aan de scribent van dat artikel. En deze dienstverlening verspreidde zich als een lopend vuurtje, zodat zelfs collega krant De Gelderlander er in haar wekelijkse rubrieken aandacht aan gaf.

 

D’ran

Mooi programmaboekje zaterdag in Kesteren voor de wedstrijd tus­sen de plaatselijke trots enWage­ningen. ‘We rekenen op fantas­tische steun van onze supporters.
Vanmiddag moet het gebeuren.
We gaan d’ran!!’ Dat zorgde voor gefronste wenkbrauwen op sport­park De Leede. „Gaan we er aan of moeten we ze steunen?” Het bleef 0-0, maar dat kwam wel­licht ook doordat de ‘fantastische steun’ ontbrak. De mensen die er waren, stonden vooral te blauw­bekken van de kou.

Aftellen

Bij DOVO wordt door de geluids­boxen afgeteld richting de kick-off. Ook zaterdag voor de thuiswedstrijd tegen Huizen. ‘ Fi­ve, four, three, two, one, zero!’ Een Huizense supporter, op weg naar de tribune. „Dat doen wij thuis ook. Bij PSV tellen ze zelfs af van tien naar nul.” Twee tellen is het stil. En dan? „In Eindhoven zou­den je soms juist eens wat vaker tot tien moeten tellen, voordat ze weer eens iets geks uithalen”, doelt hij op de recente fratsen van Van Bommel, Lens en Pieters.

Reünie

Bondscoach Lodewijk de Kruif was toeschouwer bij Benne­kom - DTS Ede. „Ik ben benieuwd voor welke international van Bangladesh hij komt”, grapte een DTS-supporter. „Als oud-speler van Bennekom komt hij vast voor de reünie van de Club van Toen”, meende zijn buurman. „Ik ben be­nieuwd of hij zich durft te verto­nen als wij zo’n bijeenkomst met clubmensen houden”, refereerde hij aan de korte periode (van 22 december 2012 tot 20 januari 2013) dat De Kruif als toekomstig trai­ner van DTS te boek stond.

Transfer

De transfer van Barry Ditewig van Achilles’29 naar Spakenburg staat op losse schroeven, althans als het aan enkele Groesbeekse clubgenoten ligt. Na zijn blunder tegen Hollandia, waarbij de Vee­nendaalse doelman zondag een al­leszins houdbare kopbal met een soort onderhandse volleybalbewe­ging, in zijn eigen doel sloeg, moest hij het ontgelden. „Hij kan beter naar Dynamo Apeldoorn gaan”, sneerde Ivo Rigter. „Of naar Ons Eibernest”, voegde assis­tent- trainer Frans Derks breed la­chend toe. Wij, in De Vallei, zou­den het toejuichen als Barry kiest voor de volleyballers van VCV of de korfballers van SKF.

Loterij

Melis Versteeg baalde zaterdag als een stekker op De Eikelhof. De as­sistent-trainer en geldschieter van FC Jeugd kon slecht leven met de uitslag van Benne­kom - DTS Ede (2-3). Bedroefd toonde hij de 3-3 eindstand na 2-1 ruststand op zijn loterijkaartje.
„600 euro door mijn neus ge­boord”, lachte Versteeg als een boer met kiespijn. Vooral jammer voor FC Jeugd, zo denken wij. Nu loopt de Edese club vast enkele versterkingen mis.

 

Sprietjes
 

Bij DTS had iedereen vooraf een goed gevoel over de af­loop van de gewonnen der­by tegen Bennekom. „Wij verlie­zen nooit tien keer achter elkaar”, was de kreet vooraf * Joop Hunte­lerslag had het er maar druk mee. Meerdere ballen vlogen zaterdag op De Eikelhof richting het sport­park van DVO * Uiterlijk onbewo­gen sjokte de materiaalman van Bennekom iedere keer weer naar een zoekgeraakt speeltuig * „Zat ballen geraapt”, sprak hij na af­loop * Met diezelfde uiterlijk on­bewogenheid, die hem zo karakte­riseert * Een commissie van wijze mannen had zaterdag bij Keste­ren- Wageningen toch een ‘Man of the Match’ ontdekt * Mike Denis­sen, trainer van Ede/Victoria en komend seizoen actief bij Keste­ren, etaleerde kennis van zaken * Voordat de microfoon werd gepakt, zei Denissen: „Let maar op, nummer acht.” * Het werd num­mer acht Hilbert van Neerbos * Of zou Denissen nu al aan alle touwtjes trekken in de Betuwe? * DOVO-trainer Peter Visee na duel met Huizen: „Adil (Mahdadi, red.) maakte bij ons een keer hands. Maar omdat hij handschoe­nen droeg, telde het niet.” * Het le­ven van een verslaggever gaat niet altijd over rozen. Neem een collega, die met de supportersbus van G.V.V.V. meereisde naar SC Ge­nemuiden * Hij maakte een repor­tage over de pas geleden aange­schafte dubbeldekker van suppor­tersvereniging De Blauwen * Leuk initiatief. Maar hij moest ook verslag van de wedstrijd doen en na afloop trainer Erik As­sink interviewen * Wat gebeurt er? De bus vertrekt uit Genemui­den en vergeet de collega * Paniek en dus volgt er een telefoontje naar de bus * Het voertuig keert om en haalt de collega op * Niet kinderachtig van die Blauwen * De handballers van Reehorst rol­den zaterdag het kwaliteitsarme Fortissimo uit Cothen met 40-11 op * Trainer Marco Meijeringh moet gedacht hebben dat de voet­ballers van het naburige Fortissi­mo voor een gastoptreden naar de sporthal waren afgereisd *

 

Nijvere aanhangers van Bennekom hadden voor de derby tegen DTS Ede (2-3 verlies) een gigantisch spandoek geproduceerd. De cijfers ‘6721’ verwezen naar de postcodecijfers van het dorp. De ‘21’ correspondeerde in de rust ook nog eens fraai met de actuele tussenstand. Fans van de thuisclub, die een mi­nuut of tien na de hervatting pas terugkeerden uit de kantine, zagen tot hun schrik dat die cijfers allang weer waren achterhaald.
Foto: Herman Stöver