In de Wandelgang & Sprietjes

17 april 2013

Een tijdje geleden hadden we al Joran Hardeman die door zijn fraaie doelpunt, als pupil van de week, de kolommen van de krant haalde. Afgelopen zaterdag had  William van Loon de eer om voorop te lopen bij de opkomst van G.V.V.V. en Kozakken Boys, maar het scheelde weinig of dat feest was niet door gegaan. Het hoe en waarom leest u in deze wekelijkse rubrieken van dagblad De Gelderlander, met tevens ander ludiek nieuws uit de regio.

 

Sta in de weg

Op Inschoten, de thuishaven van DTS Ede, staat het scorebord net achter een lichtmast. Vanuit een bepaalde hoek van de tribune kun je de tijd niet zien. Dat geldt ook voor trainer Eric Speelziek. Hij verliet tijdens de wedstrijd te­gen DOVO enkele keren zijn zit­plaats om een eindje verder om de paal heen te kijken. Op het sco­rebord stonden in de eerste helft alleen maar nullen. Ook de tijd bleef op ‘nul’. Waarschijnlijk dacht de bediener dat de wed­strijd nog moest beginnen. Net als veel toeschouwers. Er gebeur­de niet. Na rust was dat anders en werkte het bord gelukkig wel.


Speaker

Op het enthousiasme van Eric van der Burg, speaker bij VVA’71, is niets aan te merken. Hij voor­ziet het moment suprême van de pupil van de week, die na de offi­cieuze aftrap het vijandelijke doel onder vuur neemt, van commen­taar. Zaterdag moest hij van tevo­ren nog even bellen wat de naam van die uitverkoren pupil ook al­weer was. Net op tijd kwam hij er­achter dat het om Allan van der Haar (F2) ging. „Allan van der Haar schiet en... scoort. VVA’71 leidt me 1-0”, klonk het. Het bleek het enige Achterbergse doel­punt van de middag. De thuisclub verloor met 0-3 van Bennekom.

Pupil

Zoals bij de meeste clubs is er bij thuisduels van G.V.V.V. een pupil van de week. Zaterdag tegen Ko­zakken Boys viel de eer te beurt aan William van Loon uit de E7.
Hij verschalkte Mirco Bovo, de keeper van Kozakken Boys en nam vervolgens plaats op de bank. Na de rust keerde hij terug met de arm in een mitella. Mis­handeld door boze G.V.V.V.-spe­lers? Of gevallen in de kleedka­mer? „Nee”, vertelde zijn vader, „William werd vanmorgen ge­tackeld door zijn oudere broer.
Maar hij wilde de wedstrijd niet missen. Met een paracetamolletje hebben we de pijn onderdrukt. In de pauze kwam de pijn terug en heeft de verzorger hem een mitel­la aangemeten. Mooi hè?”

 

William van Loon v.l.n.r. geflankeerd door Sjoerd van der Waal, arbiter Karremans en Simon Brouwer was gelukkig nog wel in staat om de toss te verrichten. Foto: Dick Gijsbertsen


Ultra’s ( 1)

FC Jeugd kreeg zondag tegen For­tissimo steun van een groep ul­tra’s. Fanatieke fans die, zoals in Mediterrane landen gebruikelijk is, negentig minuten lang sprin­gen en hossen. In Ede werd de ul­tra­sectie gevuld door zo’n dertig jongens met vesten en sjaals van Trabzonspor, een enormspan­doek en een flinke portie vuur­werk. Kosten noch moeiten wa­ren gespaard. Alleen bleek al snel dat ze geen vuurwerk op het veld hoefden te verwachten.

Ultra’s ( 2)

Dus besloten de ultra’s in de 61ste minuut (in de stad Trabzon begin­nen alle postcodes met 61) gelijk maar al hun kruit te verschieten.
Enorme rookwolken verjaagden de overige fans van de tribune en hulden het veld in een dichte mist. Na dit huzarenstukje ging de harde kern er rustig bij zitten.
Zij hadden al een vol uur meer ge­daan dan de spelers. Velen baal­den zondag waarschijnlijk dat hun roots niet in Istanbul (34) of beter nog Ankara (06) lagen.

 

Sprietjes
Siemen Eijkemans meldde za­terdag in deze krant koste wat kost te willen winnen van Bennekom * De gedeeld clubtopscorer van VVA ’71 was de eerste wedstrijd op sportpark De Eikelhof, waarin hij een hersen­schudding opliep, nog niet verge­ten * De Achterbergers gingen za­terdag dit keer echter met 0-3 ten onder en waren geen schim van mezelf * „Ik had beter niet zo’n grote bek kunnen hebben”, droop Eijkemans na afloop af * Rick De­genaar, die inmiddels op 33 doel­punten staat voor Lunteren dit sei­zoen, scoort niet alleen op het veld * Ook op Twitter is hij niet vreemd van een rake opmerking. NEC-doelman Khalid Sinouh stuurde het volgende berichtje de wereld in tijdens PSV-Ajax: ‘Ajax krijgt de kansen maar maakt ze niet en PSV gaat zo scoren, let maar op.’ * Degenaar reageerde nogal gevat: ‘Je analyse is net zo­als je keeperswerk; knap beroerd.’ * Ach, als je vijf doelpunten hebt gemaakt (tegen UNI VV, 9-1), dan mag dat * Scheidsrechter Machiel Meulenbeld stond zaterdag, vijf minuten nadat hij affloot voor het eind van de eerste helft van DVOV-Wageningen, al weer klaar op het kunstgras van De Pinken­berg * Verbaasd keken ze vanuit de Velpse bestuurskamer naar bui­ten. De koffie werd net ingeschon­ken. ‘Die heeft zeker haast’, was een eerste reactie * Die opmer­king viel te verklaren. Meulenbeld is afkomstig uit Vriezenveen en had nog een aardige reis voor de boeg * Dat de arbiter aan het eind van de tweede helft zeven minuten extra bij telde, zorgde dan weer wel voor verwarring * ‘Hij zal het wel naar zijn zin heb­ben gehad in Velp’ *

 

Piet Konings vs arbitrage

FC Jeugd-Fortissimo stond onder leiding van arbiter Esen Osman, die strak de regie voerde. Tot ver­bazing van Mister Fortissimo Piet Konings in de bestuurskamer.
„Tien minuten voor de wedstrijd wil ik de assistenten (clubgrens­rechters, red.) bij me hebben. Vijf minuten voor tijd kom ik eerst de ene kleedkamer in, dan de ande­re”, zei Osman. Konings fronste de wenkbrauwen. „Kom op scheids, is dat nodig? Die jongens komen net uit de kerk. Hebben er net een hele preek op zitten.”
Ronde één voor Konings. Halver­wege vond hij de arbitrage nog al­tijd niks. Terwijl Osman, hoewel niet foutloos, gezien het matige niveau van beide ploegen waar­schijnlijk de beste op het veld was. Toch had Konings, ondanks een 0-1 voor zijn club, geen goed woord over voor de leidsman.
„Hij fluit alles in het voordeel van Jeugd”, hield hij vol. Tot een ver­slaggever van een lokaal week­blad zijn bril afnam: „Zullen we voor de tweede helft ruilen Piet, je hebt je Fortissimo-bril nog op.”