In de Wandelgang & Sprietjes

24 april 2013

Was vorige week pupil van de week, Wiliam van Loon onderwerp van gesprek, vandaag haalde ons meidenteam F5M de kolommen van deze rubriek van dagblad De Gelderlander. Maar ook de beide duels op het sportpark Panhuis en het daarbij behorende parkeerbeleid van afgelopen zaterdag worden belicht en uiteraard nog meer sporttrivia uit de regio.

 

Stiftbal ( 1)

Opvallend in het duel tussen ODIN’59 en VVA’71 (2-1). Mourad Marbouh kreeg namens de bezoe­kers in de eerste helft een dot van een kans . De linkspoot probeerde doelman Barry van Dijk met een onnodig stiftje te passeren, wat jammerlijk mislukte. Achteraf best een dure fout , maar daar bleef het niet bij. In Heemskerk was er sprake van een geval van de overtreffende trap

Stiftbal ( 2)

Diep in blessuretijd kreeg broer­tje Khalid nog een enorme moge­lijkheid om voor de 2-2 te teke­nen. In plaats van droog binnen te schieten, ging ook hij voor een boogballetje. Van Dijk kon de bal simpel uit de lucht plukken. Een familiekwaaltje misschien? De Merino’s, waar oudste broer Om­ar volgend seizoen voetbalt, is al­vast gewaarschuwd.

Juichen

Op sportpark Panhuis in Veenen­daal werd zaterdag gejuicht. Zo­wel aan de rode zijde (DOVO) als aan de blauwe kant (G.V.V.V.) vier keer. Het verschil zat in de luid­sterkte. Bij DOVO scoorde de thuisploeg drie keer en bij G.V.V.V. de uitploeg (Noordwijk) drie keer. De wind stond richting de Rooien. De conclusie werd door een supporter getrokken: „Noord­wijk scoort, want dit klinkt niet te hard. Het is geen 2-2, maar 1-3. Dit hebben we alvast gewonnen!”

Even geduld

De meisjes van G.V.V.V. F5M kon­den zaterdag kampioen worden.

Het team dat in de competitie te­gen allemaal jongensploegen speelt, moest dan nog even win­nen van DVSA F2 uit Amerongen.
Bij een 1-0 voorsprong kwamen de spandoeken en surprises al uit de tassen van de vele supporters, voornamelijk familieleden uiter­aard. Na de 1-1 van DVSA gingen alle spullen weer voorzichtig te­rug en na de 1-2 werden de tassen met een sippe blik op de grond ge­zet. De meiden hebben nog wat tegoed, want komende zaterdag volgt er een nieuwe kans.

Oudjes (1)

Enkele spelers van DVE-Trajanus werden zaterdag in het duel met SKV op sportpark De Zoom in Wa­genngen continu verbaal lastig ge­vallen door een ‘harde kern’ van SKV-supporters. ‘Die oudjes zijn straks moe’ en ‘Gewoon er uit lo­pen, die oudjes’, zo ging dat zo on­geveer. Net als ‘Hé nummer vijf, doe eens niet’. En meer van dat soort kreten.

Oudjes (2)

Na afloop, bij 4-0 voor SKV, was de betreffende nummer vijf van de Nijmeegse ploeg het een beet­je zat. Gedurende de wedstrijd had heel DVE-Trajanus zich voor­beeldig gedragen. Ook nu weer. Ploeggenoten van ‘nummer vijf’ pakten hem direct beet. Hij riep de Wageningse supporter nog iets toe. Even later werd er gerept over ‘Zoom-bastards’, als parodie op de asociale Benidorm-bastards van de gelijknamige serie op tv.

 

Enkele Bennekom-supporters verloochenen hun afkomst niet. Kwamen de­ze Superboeren uit De Kraats? En hadden zij het voorgevoel dat hun ‘buur­man’ Mark van Steenbergen op deze zonnige zaterdag zou invallen bij hoofdklasser? Het kan maar zo. Foto: Herman Stöver

Sprietjes

 

Zater­dag nam Jeroen Aartse afscheid. De waterpoloër, die bij VZC furo­re maakte op de midvoorpositie, gaat het rustiger aan doen. Net als zijn favoriete club ‘FC Lienden, gaat ‘De Beer uit Lienden’ - zo dachten wij - in de luwte een plekje zoeken * Nu de ‘FC’ toch een doorstart maakt, zal Aartse dat ook wel overwegen * Doel­man Kees Tol bewees zijn ploeg Volendam een slechte dienst. Me­de dankzij een door hem opgepik­te terugspeelbal zegevierde Ben­nekom * „Hij is niet voor niets ‘de mol’, werd gekscherend geroepen vanaf de kant * Nog meer humor op De Eikelhof. Volendam-trainer Edwin Keizer ging vlak voor rust compleet uit zijn dak, nadat zijn ploeg een kansrijke aanval om zeep hielp * „Niet echt de vertol­ker van de palingsound”, was de constatering vanuit het publiek * Chris Minnebreuker, trainer van SVP, knokte met zijn club lang te­gen degradatie * De KNVB be­sloot vorige week dat geen enkele vierdeklasser in West I eruit vliegt * De vijfde klasse wordt op­geheven * Minnebreuker, op zoek naar een nieuwe club, kan toch maar mooi op zijn cv vermelden: 2013, lijfsbehoud met SVP *

 

Fout parkeren en fout parkeren

 

Het was zaterdagmiddag druk op het Veenendaalse sportpark Pan­huis. Logisch, want DOVO en G.V.V.V. speelden beide thuis. Dus was er vooraf gewaarschuwd om te voet of met de fiets te komen, want de politie zou controleren op foutparkeerders.
Begrijpelijk, een geparkeerde auto, die jouw inrit blokkeert, is im­mers niet leuk. En dat kwam in het verleden bij omwonenden nogal eens voor. Dus mag daar, wat ons betreft, best streng tegen worden opgetreden.
Maar meer dan een half uur na af­loop van de wedstrijden, op het moment dat tachtig procent van de toeschouwers was vertrokken, werden door overijverige agenten nog enkele bonnen uitgeschreven. Eén auto stond met tweewielen op de stoep en twee op een stukje groen, vlak voor het tunneltje on­der de Rondweg West. Wel een beetje flauw. Ze stonden niemand in de weg en vormden geen enkel obstakel. De Hermandad floot niet in de geest van de wedstrijd, zul­len we maar zeggen.