In de Wandelgang & Sprietjes

15 mei 2013

Dit is de laatste editie van dit seizoen van deze rubriek uit dagblad De Gelderlander. Ook dit keer haalde onze club de krantenkolommen weer, dus reden genoeg om deze verder wereldkundig te maken via onze website.

Meestal beperken wij deze kanttekeningen tot de sport die ons zo lief is, voetbal. Maar deze keer komt er ook hockey aan te pas omdat ook daar, en misschien zelfs wel eerder dan bij het voetbal, vrouwelijke wedstrijdleiding steeds meer, en terecht, allang geen uitzondering meer op de regel is. Omdat dat het eerste onderwerp is, zijn we dan ook zeer benieuwd, hoe ‘onze jongens en de staf’ afgelopen zaterdag Mevr. Bakker hebben aangesproken. Waren zij ook zo netjes als de hockeyheren?

Tevens heeft uw webredactie aan deze rubriek nog een opvallende zaak toegevoegd die weliswaar de krant niet haalde, maar toch op deze plaats wel prima thuis hoort.

 

Bevallig (1)

Het is al lang geen unicum meer, maar toch wordt er even opgeke­ken als een vrouwelijke scheids­rechter of grensrechter bij een mannenwedstrijd het veld betreedt. Zo ook zaterdag bij G.V.V.V. tegen Jodan Boys, waar me­vrouw Bakker als vlaggenist fun­geerde. En ze mocht er zijn: blond en het haar in een staart. Alle ogen van de staantribune op Pan­huis volgden haar verrichtingen.

Bevallig (2)

G.V.V.V.’er Wim den Hartog, die als vierde official achter zijn tafel langs de lijn zat, had bij de wissels met haar te maken. Het ont­lokte een G.V.V.V.-fan de opmer­king, nadat Den Hartog weer zat: „Hé, Wim en nu wel de handjes boven tafel houden hè.” De grijns van Den Hartog en de glimlach van Bakker bewezen dat beiden de boodschap begrepen.

EHBO-Post

Fabian van der Post kreeg zondag een ellenboog tegen zijn hoofd van een Eibergen-speler. Een hoofdwond was het gevolg voor de verdediger van WAVV.
Scheidsrechter Tibbe wilde dat Van der Post zich liet verzorgen.
DeWageninger is een speler van ‘niet zeuren en doorgaan’. Hij wil­de van geen verzorging weten.
Tibbe stond er echter op, waarna Van der Post als ‘stervende zwaan’ naar het gras ging. Dat vond Tibbe ook weer niet goed, de verzorging moest buiten de lijn plaatsvinden. Van der post werd witheet. „,Die gasten lagen continu op de grond. En dan wil ik blijven staan, mag het niet. Ga je uiteindelijk toch maar liggen, mag het ook weer niet.” Tibbe was veelvuldig de kluts kwijt op van sportpark Ketwich Ver­schuur.

Mick ‘Pelle’

Het jeugdige talent Mick Zwolle mag bij hoofdklasser Bennekom al voorzichtig ruiken aan het ech­te werk. De verdediger maakte zijn minuten in de laatste compe­titiewedstrijd tegen Sportlust’46.
„Hij heeft dezelfde kapper als Pel­le”, merkte een aandachtige toe­schouwer zaterdagmiddag op.
„Hij heeft eerder dezelfde vetpot als Pelle”, reageerde de geschorste aanvoerder Roel Kamphorst droogjes.

 

Sprietjes

Het scorebord op Spitsber­gen bleef zaterdag onver­licht. De toeschouwers (en ook uw verslaggever) waren genoodzaakt stand en tijd zelf bij te houden* Thuisclub VRC scoor­de niet. Een slecht voorgevoel mis­schien? * Zeewolde-doelman Er­win Duits gooide er zaterdag maar eens een krachtterm tegen­aan tegen Lunteren * Hij was geïr­riteerd na de zoveelste slecht ge­nomen hoekschop van zijn kame­raden voorin * De reactie van trai­ner Gert Visscher: „Je moet je mond eens houden, Erwin.” * Zo, die Erwin stond weer met beide benen op de grond * Terwijl het vlaggenschip van hockeyclub Spitsbergen op ramkoers lag te­gen Culemborg, kwam met veel claxongeschal het veteranenteam het complex op * De mannen wa­ren kampioen geworden in Bus­sum. Bij een ruime achterstand voor de mannen van coach Lisan­der Zwart, schalde de Freddie Mercury-compositie We Are The Champions’ uit de speakers * Dat was dus niet cynisch bedoeld * De hockeyers van Spitsbergen en Culemborg kregen een vrouwelij­ke arbiter toegewezen. Is in de be­nadering te merken. Waar haar mannelijke collega’s met een luid­keels ‘scheids’ worden bejegend, spraken de hockeyers de dame in kwestie aan met ‘mevrouw’. Wel zo netjes *

 

Dit was de laatste edi­tie van In De Wandelgang dit sei­zoen * Na de zomer wordt deze plek weer gevuld met randzaken en kanttekening, opgetekend van­af de sportvelden *

 

Hoog maar niet droog

Hoog en droog zo luidt een gezegde. Helaas geldt dit alleen maar voor wassend- en niet voor hemelwater. En daarvan was onze omroeper van dienst, Bas van Capelleveen, de dupe.

Die moest afgelopen zaterdag eerst op zoek naar een emmer om ‘zijn domein’ hoog in de zittribune, watervrij te maken.

Het dak boven het ‘speakerhokkie’ is al sinds jaar en dag zo lek als een mandje en daarom al een aantal maanden geleden door hem voorzien van een twee plastic vuilniszakken vastgeprikt met punaises, zodat hij tijdens de wedstrijd, als het gaat regenen, geen voortijdige douchebeurt krijgt.

Maar door de veelvuldige regen in de voorgaande dagen stond de provisorische dakbedekking al hol of bol, het is maar van welke kant je het bekijkt, en moest er eerst bijna een emmer water geloosd worden voordat Bas zijn plaats achter de microfoon kon innemen.

Gelukkig bleef het tijdens het laatste competitieduel zo goed als droog en hoefde de paraplu, die ook wel eens eerder is gebruikt, niet te worden open geklapt.

Dit is ‘speakeren’ op topklasse niveau, wel hoog, maar zeker niet droog!!!

 

 

De foto's zijn gemaakt door Dick Gijsbertsen.