Diepeveen en Heuvelman ontvangen lintje

26 april 2013

Vandaag heeft het Hare Majesteit Koningin Beatrix behaagd om de laatste lintjes uit haar naam uit te delen aan mensen die veel betekenen of betekend hebben voor de samenleving. Totaal werden er in Nederland 3016 uitgedeeld, en daarvan mocht de kersverse burgemeester van Veenendaal Mr. Wouter Kolff, er tien voor zijn rekening nemen.  

Vanmorgen vond de feestelijke uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen plaats in het gemeentehuis en onder deze tien genomineerden bevonden zich twee mannen met een erg blauw hart, te weten oud-voorzitter Chris Diepeveen en Gerard Heuvelman van de businessclub Vallei en Rijn.

In de Veenendaalse Krant stond een korte samenvatting van de motivatie waarom deze beide heren, geheel terecht natuurlijk, werden benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Want over zowel Chris Diepeveen als Gerard Heuvelman zouden we, als we alleen al alle verdiensten voor G.V.V.V. zouden moeten vastleggen, zeker wel een A4-tje vol kunnen schrijven. Daarom volstaan we met het dankbaar overnemen van  die kopij en willen we namens alle G.V.V.V.-ers Chris Diepeveen en Gerard Heuvelman van harte feliciteren met deze zeer eervolle huldiging.

 

Chris Diepeveen

Maar liefst 16 jaar lang was Chris Diepeveen (67) voorzitter van de Winkeliersvereniging Prins Bernhardlaan. Van 1990 tot 1994, was hij namens het CDA lid van de Veenendaalse gemeenteraad. Hij was onder meer nauw betrokken bij de komst van McDonalds naar Veenendaal. Ruim acht jaar was hij bestuurslid van voetbalvereniging G.V.V.V. Daar werkte hij onder meer mee aan de totstandkoming van de nieuwe ontvangstruimte, nieuwe kleedkamers en een vernieuwd buitenterrein met mooie kunstgrasvelden. Van 1995 tot 2000 was Diepeveen bestuurslid van stichting Molen De Vriendschap Veenendaal en sinds 2011 is hij voorzitter van de stichting Sportservice Veenendaal.

 

 

Gerard Heuvelman

Gerard Heuvelman (44) is sinds 1994 actief als vrijwilliger voor Vallei en Rijn, de businessclub van voetbalvereniging G.V.V.V. Hij leverde een grote bijdrage aan de totstandkoming van het businesshome van de club en het zelfde deed hij voor de nieuwbouw van het clubhuis van tennisvereniging Spitsbergen waar hij ook bestuurslid is. Heuvelman was tien jaar secretaris van Stichting Oranjedag Veenendaal en is nu nog penningmeester van de Bedrijvenkring Veenendaal en vrijwilliger bij Stichting Buitenzorg. Bovendien is hij de drijvende kracht achter de komst van het Van de Valk-hotel naar Veenendaal.