G.V.V.V. in actie voor Alpe d’HuZes

18 mei 2013

Op 6 juni doet Klaas Brouwer, docent bewegingsonderwijs op het CLV, samen met zijn zoon Pim mee aan Alpe d’HuZes. Zij maken deel uit van het team ‘de 21 bochten. Een groep enthousiaste vrienden, waarvan een deel vorig jaar voor de eerste keer heeft mee gedaan.

Geraakt door het enthousiasme en de verhalen van zijn zoon besloot Klaas vorig jaar juni:

“daar ga ik ook aan mee doen”.

Meedoen aan Alpe d’HuZes  is voor hem de mogelijkheid om op een sportieve manier bij te dragen aan de strijd tegen kanker. “Ik heb de keuze om mee te kunnen doen omdat ik gezond ben, heel veel anderen hebben deze keuze niet”.

Meedoen kost veel tijd, het is niet alleen veel trainen, maar er moeten ook duizenden euro’s sponsorgeld bijeen gesprokkeld worden.

Toen Klaas een aantal weken geleden Roel van de Kraats, bestuurslid van de Businessclub Vallei en Rijn van G.V.V.V. benaderde of het mogelijk zou zijn om tijdens de laatste thuiswedstrijd van G.V.V.V. actie te voeren bij G.V.V.V., was Roel direct enthousiast. “We doen dit niet vaak, maar nu de link gelegd kan worden met je zoon Simon, die in het 1ste elftal speelt, wil ik kijken wat mogelijk is. Daarbij komt dat het doel waarvoor je gaat fietsen mij erg aanspreekt”.

Zo gebeurde het dat de zoon van Roel, Gerben, in de supportersbus op weg naar IJsselmeervogels twee weken geleden met de pet is rond gegaan. Het bedrag wat hij toen ophaalde werd door de supportersvereniging De Blauwen aangevuld tot € 200.

Afgelopen zaterdag kregen Klaas en Pim van G.V.V.V. de gelegenheid om te collecteren in de kantine en buiten op het terras. Na afloop van de wedstrijd werd door Klaas in het businesshome door middel van een speech de actie onder de aandacht gebracht van de aanwezigen. Daarna gingen Pim en Klaas met de donatiebox rond.

Aan het eind van de middag kon de opbrengst van de collecte meegedeeld worden: het prachtige bedrag van € 1303 (inclusief de € 200,- van De Blauwen).

Een fantastisch resultaat.  G.V.V.V. heeft laten zien dat het niet alleen een voetbalvereniging is, maar dat het ook haar verantwoordelijkheid kent op maatschappelijk gebied.

Klaas:  “TOP, KLASSE”, wat G.V.V.V. vanmiddag heeft laten zien”.

Op donderdag 6 juni gaan Klaas en Pim met hun teamgenoten proberen zo vaak mogelijk de alpencol Alpe d’Huez op te fietsen. Klaas gaat proberen in ieder geval vier keer naar boven te fietsen.

 

Wilt U de actie van Alpe d’HuZes steunen dan kan dat door uw gift over te maken op girorekening 6483055 t.n.v. K.A. Brouwer. Rechtstreeks doneren op de actiepagina kan ook:

http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/klaasbrouwer/klaas-brouwer

 

Klaas Brouwer (r.) geflankeerd door Roel (m.) en Gerben van de Kraats doet de oproep om te doneren aan de Businessclub Vallei & Rijn voor het bijzonder goede doel. En het resultaat mocht er zijn.

 

Gerelateerd artikel: Benefietwedstrijd DOVO 3 - G.V.V.V. 3