Lustrum-quiz groot succes

21 april 2013

Vrijdagavond jongstleden zat de kantine propvol. De 5e Businessclub Vallei en Rijn / G.V.V.V. voetbalquiz vond namelijk plaats. Er was ruimte voor 50 teams van 2, en alle 50 plekken waren dan ook vergeven. Waar in het verleden nog wel eens een team op het laatste moment afhaakte waren nu alle teams die zich hadden opgegeven present. Een unicum.
 

Veel bekende teams waren aanwezig op deze lustrum-quiz waarin de allertrouwste deelenemers (zij die er altijd bij waren) extra in het zonnetje gezet werden. Dit waren 22 deelnemers die streden om prachtige prijzen, beschikbaar gesteld door Alex Sport & Casual. In feite zou ook Karel Vos voor deze finale in aanmerking komen, maar hij werd afgelopen week vader van een prachtige dochter genaamd Aliyana. Hij liet begrijpelijkerwijs deze quiz aan zich voorbijgaan. Via deze weg gefeliciteerd.

Maar eerst werd er gestart met de reguliere quiz. Drie rondes van elk dertig vragen moesten gaan uitmaken wie het meeste 'voetbalverstand' had.
 

Achteraf gezien was de eerste ronde gelijk pittig en werd er veel gezucht en gesteund bij het raden van logo's en foto's. En, zo bleek weer, bijna iedereen heeft zijn favoriete periode of club uit het voetbalverleden waarover hij meer dan gemiddeld denkt te weten. Enfin na ronde 1 werd het kaf al een beetje van het koren gescheiden.
 

In de pauze werd er genoten van een hapje en een drankje en kon er nog een blik geworpen worden op de wedstrijd Ajax - SC Heerenveen.
 

Ronde 2 was, zo is te zien in bijgevoegd schema, iets gemakkelijker. En in ronde 3 werden de duimschroeven weer aangedraaid. De uiteindelijk winnaars waren het duo Rob Pouw en Steven van Santen. Dit duo won voor de tweede keer in successie, waarbij moet opgemerkt worden dat Steven van Santen editie 2 en 3 ook op zijn naam had geschreven maar destijds met Bram Rennen, die nu derde werd.


Steven van Santen en Rob Pouw gingen er met de wisselbeker vandoor
 

De G.V.V.V.-eer werd wederom opgeëist door Chris Septer en Gert Schoeman. Na ronde twee stonden zij zelfs gedeeld eerste, maar in ronde drie beleefden zij een dipje. Hierdoor werden zij gedeeld derde. De barragevraag bepaalde uiteindelijk dat dit een vierde stek werd. De jury verklaarde trouwens dat ronde 3 de meeste grappige foute antwoorden gaf. In ronde 1 of 2 werd een vraag die men niet wist nog met een streepje beantwoord. In ronde drie werden er merendeels melige antwoorden gegeven. Of dit veroorzaakt wordt door de pauzes verteld het verhaal niet.
 

In de lustrum-quiz lieten zij zien dat ze van alle G.V.V.V.-ers over de meeste feitenkennis (qua voetbal) beschikken. Gert Schoeman werd eerste en Chris Septer tweede. Secretaris Hans van Eijk ging met de bronzen medaille aan de haal. Hans van Eijk had even daarvoor Bas van Capelleveen en ondergetekende in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen (voor het thuisfront) en een heerlijk wijnpakket. Dit als dank voor het, voor de 5e maal organiseren, van de quiz.
 

De vragen in de lustrum-quiz werden overigens gesteld door Johan Cruijff. Althans zo deed het voorkomen. Het bleek Cruijff-imitator René van den Berg van RTV Utrecht te zijn. Hierdoor kreeg de lustrum-quiz, die ingevolg daarvan uit vijf vragen bestond, een apart en ludiek cachet, wat erg gewaardeerd werd door 22 deelnemers, maar ook bij de overige quizgangers, die alvast van een natje stonden te genieten, kreeg spraakwaterval JC de lachers op zijn hand.
 

Er komt zeker een 6e versie, want de opkomst en de positieve reacties van de deelnemers geeft weer een boost om volgend jaar weer te quizen.


Chris Septer en Gert Schoemen strijden individueel tegen elkaar in de Lustrum-quiz
 

Langs deze weg wil de organisatie het barpersoneel bedanken voor hun goede zorgen afgelopen vrijdag. Tevens willen we Businessclub Vallei en Rijn, het bestuur van G.V.V.V. en Alex Sport en Casual bedanken voor de beschikbaar gestelde prijzen.

Tevens willen we bedanken:

Bert van der Poel en Rob Hocque voor hun hulp bij het klaarzetten van de stoelen en tafels.

Dick Gijsbertsen voor de fotografie. (Klik hier om zijn reportage te bekijken.)

René van den Berg voor zijn Cruijff-imitatie.

De deelnemers voor hun komst en hun enthousiasme.

Het bestuur van G.V.V.V. voor de mooie bos bloemen en de heerlijke flessen wijn

En als 'last but not least' willen we de jury, bestaande uit Wim van Setten, Dick Gijsbertsen, Rob Hocque, Paul en Ria van de Lustgraaf en Coen, Eef en Regina van den Bovenkamp, bedanken voor hun inzet.
 

Ard van den Bovenkamp