Winterpret

26 januari 2013

Bron: De Gelderlander (door Pouw Jongbloed) 26 januari 2013

 

Ergens viel mijn oog op een foto in onze Rivieren­land- editie. Bij gebrek aan een bespeelbaar trainings­veld renden de voetballers van Vriendenschaar onder het schijn­sel van straatlantaarns door een besneeuwde wijk in Culemborg.

Zou Erik Assink, keuzeheer van G.V.V.V., bij minus vier Celsius zijn jongens ook voor een loop van tien kilometer door Veenen­daal- West hebben gejaagd? Met als beloning voor de winnaar war­me chocolademelk met slagroom in de kantine? Ik zet mijn geld bij de Blue Run op Rodny Hofman. Al­lereerst omdat hij lichtvoetig is, net als de meeste lopers van de lange afstand op de atletiekbaan.
Ook kent hij de weg, als rasechte Veenendaler, in het donker nog al­tijd op zijn duimpje. Zou het zo zijn gegaan?
Niets van dat alles. Van onze G.V.V.V.-watcher Eit Hendriks hoor­de ik vorige week dat, toen het veld besneeuwd was, de winter­pret bestond uit een onderling toernooitje op het kunstgras van Indoor Soccer, op een voormalige kazerneterrein in Ede- Oost.
Nu schiet mij nog een ander ‘fo­to- momentje’ uit onze krant te binnen, van maanden geleden.
SKV-voetballer Peer Aldekamp po­seerde daarop met zijn snow­board op het groene kunstgras in Wageningen-Hoog.
Het lijkt voor de hand liggend dat de parttime- skileraar - tenzij hij nu in de Alpen bijklust - voor zijn teamgenoten al een boardclinic heeft verzorgd. Op de sneeuwhel­lingen rondom sportpark De Zoom, met deWageningse Blau­wen als leergierige beginners.
Anders moet Alderkamp deze za­terdag de schade even inhalen.
Over schadegevalletjes gesproken.
Zo’n sensationele boardsessie zou SKV-trainer Henri ten Klooster bij de herstart van de competitie zomaar personele problemen kun­nen opleveren. Een halve selectie met schouder- en/ of kniefractu­ren. In dat geval levert het winter­sportleed wel opmerkelijk beeld­materiaal op.
Een serie röntgenfoto’s.

Reageren?

Mail naar: p.jongbloed@gelderlander.nl