Scheidsrechters behalen BOS diploma

22 mei 2014

Woensdagavond hebben bijna twintig scheidsrechters van G.V.V.V., DOVO en HDS hun kwaliteiten getoond door het behalen van het diploma van de opleiding Basis Opleiding Scheidsrechter (BOS). Alle talenten mogen nu trots met de KNVB badge de velden betreden. 

 

Vanaf 5 maart werden er door een enthousiaste docent van de KNVB lessen gegeven over het 'vak' scheidsrechter in het amateurvoetbal. Leergierige scheidsrechters waren wekelijks aanwezig om hun kennis te vergroten of het verlopen oude BOS diploma te updaten. Zowel praktijk als theorie stonden in elke les centraal.

 

In de laatste twee lessen werd de bijgebrachte theorie gepolst. Alle scheidsrechters moesten een deel van wedstrijden van de A1 en B1 fluiten en werden op basis hiervan beoordeeld door de docent. Ook hebben alle scheidsrechters één of meerdere stagewedstrijden gefloten voor hun eigen vereniging, waar zij door een gecertificeerde scheidsrechter werden beoordeeld op hun kunsten. 

 

Waar de docent toen het vertrouwen al uitsprak in zijn leerlingen, werd het gisterenavond nog maar eens even bevestigd toen de groep het diploma uitgereikt kreeg. Zowel de spelregeltoets als het strafrapport waren door elke individuele scheidsrechter goed tot zeer goed gemaakt, en dus kregen zij terecht een BOS diploma. 

 

G.V.V.V. wil alle scheidsrechters hartelijk feliciteren met behaalde diploma en wil de docent van de KNVB bedanken voor zijn enthousiaste bijeenkomsten!