Gemeente vernieuwt Sportpark Panhuis

1 oktober 2014

Met het bestraten van de bussluis, de ingang van het uitvak en rondom de fietsenstalling van DOVO hoopt de gemeente de toegankelijkheid en het overzicht van het sportpark te verbeteren.

 

Maandag starten de werkzaamheden op Sportpark Panhuis, die in totaal vier weken in beslag nemen. Gedurende de werkzaamheden blijft de asfaltweg en het parkeerterrein begaanbaar. Op initiatief van beide voetbalverenigingen worden de plannen uitgevoerd.

 

Bestrating bussluis en toegang uitvak

Door het bestraten van de bussluis wordt de capaciteit vergroot naar drie busparkeerplaatsen. De bus van de uitspelende ploeg kan hierdoor plaatsnemen in de bussluis en niet, zoals voorheen, voor de fietsenstallingen. Paaltjes rondom de bussluis moeten de overzichtelijkheid op Sportpark Panhuis doen vergroten. Ook de toegang naar het uitvak van G.V.V.V. wordt bestraat. Voor 11 oktober hoopt de gemeente de bussluis en het uitvak bestraat te hebben.

 

 

Grotere fietsenstalling

De struiken naast de algemene fietsenstalling aan de kant van DOVO worden in de tweede week van de werkzaamheden weggehaald. Het weggehaalde deel wordt bestraat, zodat een grotere fietsenstalling mogelijk wordt gemaakt. G.V.V.V. is intern aan het bekijken hoe de eigen fietsenstalling beter ingedeeld kan worden.

 

 

Verhoging parkeerplaatsen

Gedurende de laatste twee weken worden de zijkanten van het asfalt geslepen om de grastegels (parkeerplekken) te verhogen. De parkeerplekken staan dan op exact dezelfde hoogte als de asfaltweg. Bovendien wordt er op het parkeerterrein aan de G.V.V.V.-zijde een extra parkeerplaats voor invaliden gecreëerd, wat het totaal op twee invalideparkeerplaatsen brengt.

 

 

Voor de bekerwedstrijd van G.V.V.V. tegen AZ Alkmaar op woensdag 29 oktober moeten de werkzaamheden voltooid zijn. Om de overlast zo veel mogelijk te beperken, roepen wij een ieder op om deze periode met de fiets te komen! Het blijft strafbaar om op het fietspad achteraan het sportpark te parkeren.

 

De planning in beeld (via de knoppen van Adobe Reader inzoomen):

 

De kaart met daarop de wijzigiingen in beeld (via de knoppen van Adobe Reader inzoomen):