Alleen maar lachende gezichten bij Blauwe Leeuwinnen Toernooi

29 mei 2016
De eerste editie van het Blauwe Leeuwinnen Toernooi was een groot succes. Honderden meiden, vrouwen en supporters keerden met een grote glimlach op het gezicht huiswaarts.
 
Van Hardenberg tot Werkendam en van Alphen aan den Rijn tot Lelystad. Uit alle windstreken van Nederland waren enthousiaste meiden en vrouwen uitgelopen om de eerste editie van het Blauwe Leeuwinnen Toernooi bij G.V.V.V. tot een succes te maken. En een succes werd het. 
 
Het zomerse weer had natuurlijk zijn bijdrage, maar als je na afloop louter complimenten in ontvangst mag nemen, dan weet je als organisator dat het goed is geweest. Wedstrijden die op het scherpst van de snede werden gespeeld, meiden die met een grote grijns op het gezicht verkoeling zochten bij ‘waterman’ Gerard Willemse en uitzinnig gejuich bij het ophalen van de bekers, uitgereikt door niemand minder dan sportwethouder Frits Beckerman en jeugdvoorzitter René van Maasakkers. Zo maar drie voorbeelden die het succes van de eerste editie van het Blauwe Leeuwinnen Toernooi illustreren.
 
De meiden vochten soms stevige duels uit.
 
Het toernooi, verdeeld over een ochtend- en middagsessie, kende een primeur. Voor het eerst in de historie van de vereniging was er een speciaal vrouwen- en meidentoernooi opgezet. De vraag begon door de jaren heen steeds groter te worden, de vele teams waren een afspiegeling van de explosieve groei van het vrouwenvoetbal door de jaren heen. En dus waren er veel meiden, en tegelijkertijd veel lachende gezichten. Heel vele lachende gezichten.