Danny van Brenk richt Hope 4 Life op

9 oktober 2015

Oud eerste elftal speler Danny van Brenk was afgelopen woensdagavond te gast in de talkshow van Jeroen Pauw om de website Hope 4 Life te lanceren.

U weet ongetwijfeld nog dat de voormalig aanvoerder van G.V.V.V. Danny van Brenk niet zo heel lang geleden is getroffen door zeldzame vorm van kanker, die in Nederland niet verder te behandelen was. Via diverse inzamelingsacties, tegenwoordig crowdfunding genoemd, slaagde Danny en het team wat hij om zich heen had verzameld, erin om voldoende geld bijeen te brengen voor een behandeling in een van de beste kankerziekenhuizen in New York. Dit omdat de ziektekostenverzekering geen vergoeding bood voor de min of meer experimentele behandeling in Amerika.

Over de crowdfunding, en de op voorhand succesvolle behandeling, bent u via deze website met een zekere regelmaat op de hoogte op de hoogte gehouden. Dit mede omdat onze vereniging, inclusief supportersclub De Blauwen en businessclub Vallei & Rijn, zeer begaan waren met het lot van Danny en z’n familie en hem ook hebben gesteund waar mogelijk.

Het initiatief wat Danny van Brenk en z’n team nu heeft gelanceerd typeert de sympathieke voormalig technische begaafde middenvelder ten voeten uit. Niet alleen egoïstisch alle opgedane kennis, kunde en ervaringen in dat traject voor jezelf houden, maar deze delen met andere lotgenoten. Iets wat Danny in zijn voetballoopbaan tot kunst had verheven, het spel verdelen.
Want dat is het doel van de website Hope 4 Life, steun en toeverlaat zijn voor alle mensen met een ziekte die in Nederland uitbehandeld zijn en waar de ziekenkostenverzekeringen geen, of nauwelijks, vergoedingen geven voor behandelingen elders.

Uiteraard hopen wij dat u of uw familie, vrienden, kennissen, buren etc. nooit gebruik hoeft te maken van de kennis en adviezen van die website, maar het is goed van het bestaan te weten.

Met Danny van Brenk zelf gaat het naar omstandigheden redelijk goed getuige zijn laatste bericht van 19 augustus jl. Klik hier om dat (nog) eens te lezen.

Heeft u de uitzending van Pauw gemist, dan kunt u die via uitzending gemist nog eens terugkijken.