E-toernooi wordt vernoemd naar Gerard Willemse

23 juni 2016
Hij kon zijn geluk niet op. Gerard Willemse (81) was donderdagavond als een kind zo blij dat vanaf volgend jaar het jaarlijkse E-pupillentoernooi naar hem wordt vernoemd.
 
Een papiertje met daarop de mededeling van het jeugdbestuur en de toernooicommissie maakte een hoop emotie los bij de 81-jarige ‘limonademan’ van de thuistoernooien. 
 
Al meerdere jaren verzorgt de Veenendaler het drinken voor alle kinderen op de jeugdtoernooien. Hij groeide daarmee uit tot de ‘limonademan’ van de toernooicommissie, de man bij wie kinderen graag een ‘bekertje’ ophalen om even rustig af te koelen. Ook dit jaar vond Willemse het zo leuk dat hij niet vergeten was, zelfs niet bij de eerste editie van het Blauwe Leeuwinnen Toernooi. Natuurlijk niet, Willemse en de jeugdtoernooien zijn de laatste jaren onlosmakelijk aan elkaar verbonden. 
 
Gerard Willemse is in zijn nopjes met de vermelding.
 
Willemse was jarenlang trainer bij Jong Blauw – de jongste jeugd – maar moest vanwege zijn gezondheidssituatie stoppen. Desondanks tuft Willemse elke zaterdagochtend op zijn brommer naar de blauwe zijde van sportpark Panhuis, om naar zijn geliefde blauwe familie te gaan en ‘zijn’ talenten Roy Terschegget, Wilco den Hartog en Taoufik Adnane aan het werk te zien. Eerder kreeg hij ook al een contract voor de eeuwigheid, vanwege zijn verdiensten voor de jeugdopleiding van de club.
 
Gerard Willemse poseert samen met jeugdvoorzitter Rene van Maasakkers.