G.V.V.V. doet niet mee aan JR-toernooi

19 november 2015
Voetbalvereniging G.V.V.V. stuurt dit jaar geen team naar het Jan Rebergen Zaalvoetbaltoernooi op 28 december.
 
Dat heeft Loek Budding (bestuurslid voetbaltechnische zaken) in overleg met de technische staf van het eerste elftal bepaald. G.V.V.V. haalde vorig jaar de finale van het prestigieuze zaalvoetbaltoernooi in Sporthal West, maar verloor in de eindstrijd van FC Lienden (3-1). In 2013 kroonde de Veenendaalse topklasser zich nog tot winnaar van het toernooi.
 
De beslissing is op 1 mei medegedeeld aan de organisatie van het toernooi. Budding is met de technische staf van mening dat de zaalvoetbalregels tijdens de vorige editie van het toernooi niet stringent zijn toegepast. ,,Met de organisatie was van tevoren afgesproken dat de scheidsrechters instructies zouden krijgen die bij zaalvoetbalwedstrijden horen. Dat zullen zij ongetwijfeld hebben doorgespeeld, maar daar hebben wij weinig van teruggezien. De scheidsrechters floten als ware het veldvoetbalwedstrijden, waardoor onder anderen Wilco den Hartog na een zware overtreding al heel snel de strijd moest staken.”
 
,,Door deze overtreding is hij maandenlang uit de roulatie geweest. Dat willen we deze keer voorkomen door niet te gaan”, vervolgt Budding. ,,We spelen in een zware competitie met dertig wedstrijden, waarbij we alle spelers hard nodig hebben om het seizoen succesvol af te sluiten. Onnodige blessures kunnen we niet gebruiken.”
 
,,Ondanks dat FC Lienden en G.V.V.V. vorig jaar de grote smaakmakers waren op het toernooi en met hun volledige A-selecties het voetbal speelden wat het publiek graag zag, hebben wij deze beslissing niet teruggedraaid. We vinden het voor onze supporters en de vele overige toeschouwers wel erg jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen”, besluit Budding.
 
G.V.V.V. wenst de organisatie, ondanks het ontbreken van de Veenendaalse topklasser, een sportief en spannend toernooi toe op 28 december.