John de Wolf met FC Rebellen het theater in

8 januari 2016

G.V.V.V.-oefenmeester John de Wolf gaat met de FC Rebellen het theater in
 

VEENENDAAL - Dat de oefenmeester van voetbalclub G.V.V.V. in Veenendaal John de Wolf, meer kan dan alleen training geven, bewijst hij wel in de shows waarin hij in de komende maanden te zien is. Dat staat hij met een aantal andere voetvalcoryfeeën in het theater in de voorstelling van de groep die zich de FC Rebellen noemt.
 

John de Wolf, Glenn Helder en Marcel Meeuwis gaan dan voetbalanekdotes vertellen tijdens een theatertournee door Nederland. De oud-voetballers worden ondersteund door presentator Koert Westerman en cabaretier Leo Alkemade.
 

Pilots
De groep, die zich FC de Rebellen noemt, deed dit al op uitnodiging van verenigingen, maar nu zijn de grotere zalen aan de beurt. De twee pilots die zijn gehouden in Tilburg en Oisterwijk waren goed en leverden veel positieve reacties op.
Marcel Meeuwis, oud-voetballer van onder meer Feyenoord, heeft FC de Rebellen opgericht, een selectie van oud-voetballers die bekend staan als rebellerend in de tijd dat zij als profvoetballer actief waren.


John de Wolf, hoofdtrainer van de Veenendaalse voetbalclub G.V.V.V., gaat het theater in. Foto: Co Keulstra.
 

Kleedkamer
Het worden anekdotes uit de kleedkamer, persoonlijke verhalen, hilarische ervaringen met coaches, maar ook vragen die beantwoordt worden van andere spelers en van publiek. Na de voorstelling vindt ‘de verlenging’ plaats in de foyer en is het mogelijk met de Rebellen op de foto te gaan, of een aangeschaft boek persoonlijk te laten signeren.
 

Onvoorspelbaar
De presentatie ligt in handen van Koert Westerman die de avond in goede banen probeert te leiden, al zal dat soms best lastig worden met deze onvoorspelbare Rebellen. Daardoor is er veel ruimte voor improvisatie en verrassingen. In de theaterselectie zitten naast John de Wolf onder meer Glenn Helder, Marcel Meeuwis, Leo Alkemade (cabaretier) en is er iedere voorstelling een gast-Rebel.