Kankeractiviteit in longen en lever Van Brenk afgenomen

19 augustus 2015
Oud-eerste elftalspeler Danny van Brenk heeft afgelopen week heel goed nieuws van zijn artsen te horen gekregen. 
 
,,De tumor in mijn longen en lever is qua grootte stabiel gebleven, maar de activiteit in beide organen is afgenomen. De activiteit in mijn lymfeklier is ook afgenomen, de grootte van de tumor is zelfs kleiner geworden. De activiteit is dus niet alleen stabiel gebleven, er is ook respons. Heel goed nieuws en heel fijn om te horen”, zo laat Van Brenk weten.
 
‘Pas in oktober weer naar New York’
,,Deze maand heb ik weer contact met New York om de komende twee maanden uit te stippelen”, zegt de oud-middenvelder. ,,De verwachting is dat we dit continueren. Ik hoef zeer waarschijnlijk in oktober pas weer naar New York.”
 
In de zomer van 2014 kreeg Danny van Brenk, die tussen 2004 en 2010 voor G.V.V.V. speelde, te horen dat hij galwegkanker in de lever heeft en in Nederland uitbehandeld was. De oud-speler gaf de hoop niet op en vond een arts in New York die hem wilde behandelen. De kosten daarvoor, 300.000 euro, werden niet door de verzekering uitgekeerd, waardoor de oud-speler zelf een stichting oprichtte: Danny’s Hope 4 Life. Op zaterdag 19 juli kreeg hij in het gezelschap van tal van oud-spelers een benefietwedstrijd op Sportpark Panhuis.
 
Van Brenks zoon verrichte vorig jaar de aftrap van een zeer emotioneel benefietduel. 
 
‘De oncoloog ziet kansen’
Van Brenk heeft een pomp op zijn lichaam die een hoge dosis afgeeft op de lever. Dat blijkt dus zijn effect te hebben. De oud-speler van G.V.V.V. sprak twee weken geleden openhartig in De Volkskrant over zijn ziekte, ervaringen en de toekomst. ,,Ik kan de kanker hooguit onder controle houden”, zei Van Brenk op de vraag of genezing niet aan de orde is. ,,De laatste scan liet een stabiel beeld zien. De tumor is minder actief. We hopen dat we extra tijd kunnen kopen en dat er dan een nieuwe behandeling is. De oncoloog in New York ziet nog kansen.”
 
Voetbalvereniging G.V.V.V., businessclub Vallei en Rijn en supportersvereniging De Blauwen wensen Van Brenk, zijn familie en vrienden veel kracht toe in de strijd die nog altijd niet gestreden is. Geloof in eigen kunnen moet het doen, is niet voor niets een regel uit het clublied dat ons zo dierbaar is.