Nottingham, G.V.V.V. en DOVO strijden om de Steve Billinghurst Friendshipcup

21 maart 2016
Nottingham Forest komt Tweede Paasdag, maandag 28 maart 2016, met zeven jeugdelftallen naar DOVO om samen met G.V.V.V. te gaan strijden om de felbegeerde ‘Steve Billinghurst Friendshipcup’. Om te vieren dat het dit jaar al weer de tiende keer is dat Nottingham Forest naar DOVO komt, hebben we wereldkampioen groundmoves Nasser el Jackson uitgenodigd. Nasser is onder andere bekend van FIFA street. Hij zal tijdens de lunchpauze een vette panna- en freestyleshow geven met het publiek.
 
Nottingham Forest is een Engelse voetbalclub met een roemrijk verleden. De club werd in 1865 opgericht en is daarmee een van de oudste nog bestaande voetbalclubs ter wereld. Nottingham speelde 56 seizoenen in de Premier League en won twee maal de Europa Cup voor landskampioenen. Momenteel spelen ze in de Championship met de ambitie om zo snel mogelijk weer terug te keren in de Premier League, misschien wel dit jaar.
 
Forest komt dit jaar al weer voor de 10e keer in het Paasweekend naar Nederland met een aantal jeugdteams, om hier een aantal toernooien te spelen. In de loop van de jaren is er een vriendschappelijke band ontstaan tussen Forest en een aantal Nederlandse clubs, waaronder DOVO en G.V.V.V. Dit jaar gaan deze drie clubs in zeven poules van onder acht tot en met onder dertien jaar bij DOVO een toernooi spelen.  Daarbij zullen vriendschap en het opdoen van internationale (voetbal-)ervaringen voorop staan. 
 
In de lunchpauzepauze zal wereldkampioen groundmoves Nasser el Jackson, bekend van FIFA street, een weergaloze panna- en freestyle show geven. We zijn blij dat hij naar DOVO wil komen om de dag een extra feestelijk lustrum tintje te geven.
 
Maar er wordt natuurlijk ook gestreden om een beker. De club die de meeste wedstrijden wint in de zeven poules, wint de felbegeerde ‘Steve Billinghurst Friendshipcup’. Deze cup is vernoemd naar voormalig youth development coach Steve Billinghurst die zich afgelopen tien jaar heeft ingezet voor de Holland Tour van Nottingham en daardoor voor veel internationaal voetbalplezier heeft gezorgd bij veel kinderen.
 
Om 11:00 uur wordt het toernooi geopend. Om 15:00 uur zal de beker speciaal voor onze Engelse gasten uitgereikt worden door John Metgod. Na zijn periode bij Real Madrid speelde John Metgod drie seizoenen voor Nottingham Forest. Bij Feyenoord heeft Metgod daarna nog samen gespeeld met John de Wolf, de huidige trainer van G.V.V.V.
 
Het toernooi zal via een livestream te volgen zijn zodat ook het thuisfront in Engeland mee kan kijken.