Petra en Robert de Vries gaan nog een keer tot het uiterste

14 januari 2016
Voor rasechte blauwen Petra en Robert de Vries staat het jaar 2016 in het teken van één doel: Alpe d’Huzes. Voor de laatste keer trekken zij alles uit de kast om zo veel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.
 
Donderdag 2 juni staat met rood omcirkeld in hun agenda’s. Petra en Robert de Vries, sinds jaar en dag aan de blauwe zijde van Sportpark Panhuis te vinden, hopen op die lentedag de Franse berg Alpe d’Huez twee en zes keer te beklimmen. Alles staat dan in het teken van kanker, de ziekte die een grote impact heeft gehad op het echtpaar dat dit jaar liefst dertig jaar bij elkaar is.
 
De vader van Robert, Wopke de Vries (oud-jeugdvoorzitter), overleed op 63-jarige leeftijd aan kanker, terwijl de moeder van Petra, Janny Scholts - de onvolprezen koffiedame van de vereniging -, op 59-jarige leeftijd de strijd tegen de slepende ziekte verloor. Het overlijden van beiden heeft diepe indruk op ze gemaakt en bewoog ze om zich in te zetten voor kankeronderzoek. Robert reed al tweemaal de Alpe d’Huez op voor deze stichting, Petra beklom vorig jaar de berg voor de strijd tegen deze vreselijke aandoening.
 
Emoties
De gebeurtenissen op de Franse berg staan in hun geheugen gegrift. ,,Ik zag tijdens de beklimming van Petra mensen die aan de ziekte lijden naar boven gaan. Dat is te emotioneel voor woorden. Hoe de mensen zo veel energie leggen in het evenement, hoe al die mensen de berg beklimmen. Bewonderingswaardig”, zegt Robert. ,,Maar je voelt lang niet zo veel pijn als de kankerpatiënten”, stelt Petra. ,,Wij hoeven maar een keer pijn te lijden, zij een hele periode. Dat is niet met elkaar te vergelijken.”
 
Petra en Robert de Vries doen op 2 juni mee aan Alpe d'Huzes. ,,Wij hoeven maar een keer pijn te lijden, kankerpatiënten een hele periode."
 
Laatste keer
Nog een keer willen ze tot het uiterste gaan. Robert trekt met een groep van dertig man de berg op en hoopt zes keer deze alpenreus te mogen beklimmen. Petra wil al hardlopend tweemaal de eindstreep bereiken. Robert: ,,Deze laatste keer wilden we gezamenlijk doen. Onze aandacht gaat hierna uit naar andere goede doelen, omdat we veel van onze omgeving gevraagd hebben op financieel gebied. Dat doet geen afbreuk aan Alpe d’Huzes. Er bestaat geen andere goede doelenactie waar liefst 99 procent van het ingezamelde geld aan onderzoek wordt besteed.”
 
Petra: ,,We zijn de afgelopen jaren goed gesteund door een grote groep G.V.V.V.’ers en willen dit jaar opnieuw een beroep op ze doen. Als groep willen we 50.000 euro bij elkaar brengen. We zouden het geweldig vinden als we samen boven de duizend euro uitkomen. Dan zijn we al hartstikke tevreden.”
 
Evenement
Om nog meer geld te geld te generen, organiseert Robert samen met tal van ondernemers in april een evenement in de Basiliek: Life for Cooking. ,,Mensen kunnen voor 125 euro een tafeltje kopen om te luisteren naar een optreden van een topsporter. Acht van de tien stoelen van een tafeltje wil ik aan onze donateurs schenken. Dan maakt het niet uit hoeveel euro je aan ons gedoneerd hebt. Een euro kan voor iemand net zo veel betekenen, als iemand anders die honderden euro’s doneert.”
 
Wilt u Petra en Robert de Vries ondersteunen? Doneren kan via: http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/petradevries