Roy Terschegget heerst weer op het middenveld

2 mei 2016

KATWIJK - Geef G.V.V.V. de ruimte en de pupillen van trainer John de Wolf laten zien dat ze goed kunnen voetballen. Ging een week eerder tegen FC Lisse alles mis wat er mis kon gaan (0-0), zaterdag tegen koploper Katwijk stapte de Veenendaalse topklasser met een verdiende 1-2 zege van het veld.

"Zo, nu kan er weer positief over ons gesproken worden", was na afloop de eerste reactie van een tevreden Roy Terschegget. De aanvoerder van G.V.V.V. had een heerlijke middag achter de rug. Hij heerste tegen Katwijk, samen met Wilco den Hartog, als vanouds op het middenveld.

"De trainer had Wilco en mij als controleurs voor ons centrale duo (Wouter Bonke en Bart Hulsbos, EH) geposteerd en daardoor hadden we steeds een mannetje meer op het middenveld. Zo gaven we hun snelle spitsen minder ruimte en konden we er zelf sneller uitkomen", legde Terschegget de gewijzigde tactiek van De Wolf uit.

De coach benadrukte na afloop dat hij deze speelwijze niet aan de tegenstander had aangepast, maar aan zijn eigen ploeg. Die tactische zet pakte achteraf gezien goed uit, want G.V.V.V. heerste.
"We hebben na die snelle goal van Katwijk (Stefan Stam kopte na twee minuten uit een corner de bal achter doelman Jansen: 1-0, EH) de zaken goed opgepakt en zijn blijven voetballen", vond Terschegget.

De aanvoerder zette na 23 minuten zelf de gelijkmaker op het bord. Uit een corner prikte hij de bal direct in de goal: 1-1. Hoewel er daarna over en weer kansen ontstonden, duurde het erg lang voordat de beslissing viel.
"Ik kreeg het gevoel dat zij in de tweede helft meer wilden komen, waardoor er steeds meer ruimte voor ons ontstond. We hadden al eerder de zaak uit een tegenstoot moeten beslissen, gelukkig gebeurde dat pal voor tijd wel", blikte Terschegget terug.

De 'regelneef' van G.V.V.V. mocht bij een afgeslagen aanval bijna het hele veld oversteken, behield het overzicht en gaf de bal op tijd aan Danny de Leeuw, die met een diagonaal schot Atam Koroglu het nakijken gaf: 1-2.
G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Hulsbos, Adnane; Terschegget, Den Hartog, De Leeuw; Van Eck, Van Meegdenburg (79. Heesakkers), Pilon (57. Brouwer).


Roy Terschegget speelde tegen Katwijk weer als vanouds. De middenvelder zorgt voor de gelijkmaker en bereidt de 1-2 voor. Archieffoto: Herman Stöver.


Eén winnaar en toch twee tevreden trainers

Het is altijd interessant om na afloop het napraatje van een trainer aan te horen. De wedstrijd tussen Katwijk en G.V.V.V. leverde één winnaar op, G.V.V.V. won met 1-2 van de koploper. Toch waren beide coaches tevreden over de verrichtingen van hun spelers.


Dick Schreuder, oud-prof en sinds vorig seizoen de trainer van Katwijk is een bekende is deze regio. Hij was trainer van SDV Barneveld, maar ook twee jaar van Fortissimo. Gevraagd naar zijn reactie op het verlies en het daaraan gekoppelde verlies van de koppositie aan Excelsior Maassluis, antwoordde Schreuder: "Het klinkt misschien gek, maar over het verlies ben ik niet verbaasd. Vergeet niet dat ik door blessures mijn volledige as miste. Bovendien kampten andere sterkhouders met pijntjes. Nee, ik ben tevreden, we hadden zelfs de beste kansen om te winnen."

Zijn collega John de Wolf van G.V.V.V. was vol lof over zijn ploeg. "Toen we na twee minuten met 1-0 achter kwamen, kreeg ik pijn in de buik en dacht dat het een lange middag zou worden. De jongens hebben zich prima hersteld."
Omdat concurrent Rijnsburgse Boys gelijkspeelde bij Spakenburg, liep G.V.V.V. twee punten uit en komt promotie naar de tweede divisie steeds dichterbij.

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. wint verdiend in Katwijk