UPDATE: In memoriam: Wes van Dolderen

22 september 2015
Hedenmorgen kregen wij als vereniging het trieste bericht dat oud-eerste elftalspeler Wes van Dolderen donderdag, na een kort ziekbed aan de gevolgen van een hersenbloeding, op 81-jarige leeftijd is overleden.
 
Wes van Dolderen maakte deel uit van vlaggenschip van onze vereniging wat eind jaren vijftig van de vorige eeuw geschiedenis schreef door driemaal achtereen kampioen te worden, een nooit meer geëvenaard fenomeen in de geschiedenis van onze vereniging. Het bracht G.V.V.V. van de onderbond naar de tweede klasse, het toenmalig hoogste voetbalplatform voor de zaterdagvoetballers.
 
Wes van Dolderen staat derde van rechts op de elftalfoto van 1959, tussen doelman Jacob van de Pavert en Jan van de Bovenkamp in.
 
Van Dolderen was een bescheiden man, ook in het veld, maar wel met de drive om altijd te willen winnen. En die insteek van de veelal op het middenveld spelende Wes paste prima bij G.V.V.V., die zijn voetballoopbaan was begonnen bij v.v. Veenendaal. Hij kwam samen met Anton Leppers, die eenmaal in zijn levende zondigde door van club te wisselen (lees hiervoor het artikel met en over Anton Leppers in de nieuwe presentatiegids), naar de blauwen en is zijn verdere leven een echte G.V.V.V.-er gebleven.
 
Je mag dan ook stellen dat Wes van Dolderen samen met zijn toenmalige ploeggenoten de bouwstenen zijn geweest voor het huidige G.V.V.V. en dus verliezen wij als een vereniging in korte tijd, na Jacob van de Pavert en Jan van de Bovenkamp, opnieuw een icoon uit die glansvolle historische tijd.
 
Wij wensen de Familie Van Dolderen en alle verdere nabestaanden heel veel sterkte toe in de komende tijd en willen hen bij deze van harte condoleren met het grote verlies.
 
De begrafenis zal aanstaande woensdag 23 september plaatsvinden.