Voetbal Academie gaat voor derde seizoen

5 augustus 2016
De Voetbal Academie gaat komend seizoen door met het trainen van jeugdspelers. De voetbalschool gaat daarmee zijn derde seizoen in.
 
Ook dit jaar onderscheidt de Voetbal Academie van G.V.V.V. zich mee met de technische, tactische en motoriektrainingen, om spelers – zowel jongens als meisjes – stapje voor stapje beter te maken.
 
Maximaal 72 deelnemers
Komend seizoen gaat het technisch jeugdteam – dat de lijnen uitzet van de Academie – wederom voor een deelnemersveld van maximaal 72 spelers. Waar in het eerste jaar de groep nog bestond uit meer dan honderd deelnemers, wordt er nu een maximum aan deelnemers ingezet. Om de kwaliteit van de Academie te waarborgen worden de voetballers daarbij ingedeeld in zes verschillende groepen: vijf Academie-teams en één talentenpool. 
 
 
Talentenpool
De twaalf beste spelers van de Academie (ongeacht leeftijd) worden door verschillende geschoolde, deskundige trainers geselecteerd voor de speciale talentenpool. Deelnemers die uitblinken in hun technische vaardigheden, fysieke eigenschappen en de absolute wil om beter te worden komen hiervoor in aanmerking. Diverse trainers beoordelen deze vaardigheden en kiezen dan unaniem de 12 spelers die in de talentenpool komen. Tussentijds kunnen spelers ook hun plekje verliezen aan deelnemers die opvallen in de Academie teams. 
 
Niet alleen voetbaltrainingen
De Voetbal Academie kijkt volgende seizoen ook verder dan alleen het voetbalveld. Uit de praktijk blijkt dat voetballers veel kunnen opsteken van trainers en sporters van andere sporten, zoals het judo, waarbij je leert hoe je goed kan vallen om breuken te voorkomen. De Academie geeft daarom volgend seizoen trainingen buiten het voetbal, die altijd affiniteit hebben met het spelletje an sich.
 
 
Nieuwe materialen
Net als de afgelopen twee seizoenen bestaat het schema van de Voetbal Academie uit twee blokken van tien trainingen, verdeeld over twintig vrijdagavonden in september tot en met mei 2017. Een training duurt vijf kwartier, van 18.30 uur tot en met 19.45 uur. Het technisch jeugdteam gaat deze zomer weer nieuwe materialen aanschaffen – zoals springtouwen en een voetvolleynet – om de specifiekere kwaliteiten te verbeteren en het plezier in voetbal en trainen aan te moedigen.  Meer informatie over de Voetbal Academie is te vinden op de speciale pagina van de voetbalschool (waaronder het inschrijfgeld).
 
Aanmelden?
Kinderen van zes tot en met twaalf jaar – zowel leden als niet-leden - kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op de website. Helaas geldt vol=vol. Wanneer de 72 deelnemers bereikt zijn, stopt de inschrijving. Net als vorig seizoen komt u dan op een wachtlijst. 
 
De eerste training staat op vrijdag 2 september gepland. Heeft u voor de inschrijving nog een vraag? Stuur dan een mail naar voetbalacademie@gvvv.nl en u krijgt zo snel mogelijk een reactie.