Wel respect, maar geen ontzag voor VVA '71

24 oktober 2015

Het bekerpotje tussen VVA '71 en HDS, dat vanmiddag op sportpark De Meent in Achterberg wordt gespeeld, lijkt op het eerste gezicht een wedstrijd, zoals er in het kader van de districtsbeker deze zaterdag zo veel op de Nederlandse velden worden gespeeld.


Een duel tussen een hoofdklasser en een derdeklasser, waarbij de hoofdklasser natuurlijk als torenhoge favoriet wordt aangeduid. Dat is bij VVA tegen HDS niet anders, zij het dat een paar oude bekenden elkaar op De Meent tegenkomen.


Bij de spelers hebben Anouar Tmim en Roy Versluis van VVA in het verleden bij G.V.V.V. samengespeeld met Rudy Hack van HDS. En de trainers Johan de Man van VVA en Jacco Kampert van HDS kennen elkaar ook al heel goed uit hun G.V.V.V.-tijd.


"Johan en ik zijn echte Blauwen", vertelt Kampert met een lach. "Dat werd ons thuis met de paplepel ingegoten. Een andere club bestond voor ons niet. Met Johan heb ik een paar jaar samen gevoetbald. Hij is wat ouder dan ik en het probleem met hem was, dat hij op mijn positie voetbalde. Ik kreeg hem er niet van af, hij was beter dan ik."


Johan de Man (VVA '71, links) en Jacco Kampert (HDS) speelden vroeger samen bij G.V.V.V. Vanmiddag nemen ze het als trainers tegen elkaar op in de districtsbeker. Foto: Herman Stöver


Dus besloot Kampert zijn geluk elders te beproeven. Hij verkaste naar De Merino's ('ook een blauw shirt') en speelde zes jaar op De Groene Velden. "We werden twee keer kampioen en promoveerden naar de eerste klasse. Maar ik kreeg last van mijn enkel en heb toen nog een jaar in het tweede van G.V.V.V. gespeeld. Jan Diepeveen, de huidige assistent van het eerste, was er destijds trainer." In tegenstelling tot zijn broer Edwin ('hij was een linkspoot, dat was zijn voordeel'), die jarenlang in het eerste van G.V.V.V. voetbalde, bleef het voetbalbloed in Kampert kriebelen.


"Ik ben assistent-trainer bij het tweede geworden om eens aan te kijken of trainer zijn iets voor me was. Daarna heb ik cursussen gedaan, ben trainer van de A1 bij G.V.V.V. geweest en later van het tweede elftal. Met beide teams kampioen geworden."


Het volgende station werd Excelsior Zetten. Dat werd geen onverdeeld succes. In het tweede jaar stopte hij halverwege het seizoen. "Ik was meer een spelleider dan een trainer. De beleving leek nergens op, dus heb ik mijn contract ingeleverd."


Nu traint hij dus HDS uit Leersum. "Een leuke ploeg. Ach, vanmiddag hebben we op papier geen kans. De jongens moeten genieten. Ze moeten wel respect tonen voor VVA, maar geen ontzag heb ik ze gezegd."
En De Man? "Ach we gaan lekker ballen, maar wel om te winnen."


HDS staat momenteel op de zesde plek in de derde klasse D.

VVA '71 - HDS (17.00 uur, sportpark de Meent, Achterberg).

Door: Eit Hendriks
 

(De wedstrijd eindigde in 7-0, red.)