Amateurs over op mobiel wedstrijdformulier

24 februari 2017
De KNVB heeft een volgende stap gezet bij het invullen van het digitale wedstrijdformulier. Vanaf volgend seizoen gaat het amateurvoetbal – en dus ook G.V.V.V. – over op een app waarmee alle wedstrijden worden vastgelegd.
 
De app is dit seizoen al getest in het zaalvoetbal en ook gebruikt bij diverse wedstrijden in het veldvoetbal. ‘De resultaten en de ervaringen van voetballers, bestuursleden en scheidsrechters zijn zo positief, dat we nu hebben besloten om al met ingang van het volgende seizoen volledig over te gaan op het mobiele wedstrijdformulier’, reageert Jan Dirk van der Zee, directeur van het amateurvoetbal op de website van de KNVB.

 
Volgens de directeur kost het invullen van de wedstrijdformulieren minder tijd en moeite. De voetbalbond gaat de verenigingen assisteren bij de overgang naar het mobiele wedstrijdformulier. 
 
Ook de huidige plastic passen zijn straks verleden tijd. Die worden volledig overgeheveld naar de digitale omgeving in de app en zijn vanaf volgend seizoen niet meer te gebruiken. Per 4 maart is het, voor dit lopende seizoen, toegestaan om te spelen met een geldige officiële legitimatie in plaats van een spelerspas, nu de uitlevering van de passen op zeer korte termijn stopt.
 
Aangezien G.V.V.V. over een goed werkend netwerksysteem beschikt, hoeven scheidsrechters en begeleiders zich geen zorgen te maken dat het mobiele wedstrijdformulier invloed heeft op hun abonnement.