Clubstatement over vertrek John de Wolf

15 juni 2017
De clubleiding is verbolgen over het verrassende vertrek van trainer John de Wolf. Ondanks een doorlopende verbintenis van twee jaar, ging de coach maandag zonder medeweten van de vereniging in op een aanbod van derdedivisionist SV Spakenburg.
 
Loek Budding, bestuurslid technische zaken: „Dit voelt als een overval. Ondanks de goed verlopen samenwerking de afgelopen anderhalf jaar, heeft John ons vanaf het eerste moment niet geïnformeerd over de interesse van de club SV Spakenburg. SV Spakenburg heeft John bovendien benaderd zonder ons in kennis te stellen en zonder zijn doorlopende contract van twee jaar te respecteren. Dat zegt veel over de club SV Spakenburg, maar ook over John.”
 
John de Wolf nodigde Rob de Boer, voorzitter van de technische commissie en verantwoordelijk voor het spelersbeleid, afgelopen dinsdagochtend om 10.00 uur uit voor een gesprek. De Boer was voorafgaand aan deze ontmoeting niet op de hoogte van De Wolfs vertrek naar SV Spakenburg.
 
Na De Wolfs mededeling belde De Boer direct Loek Budding op, met de vraag zich te spoeden naar de gesprekslocatie. Budding is als bestuurslid technische zaken verantwoordelijk voor de staf van de A-selectie. „Dat John mij als verantwoordelijk man niet heeft uitgenodigd voor deze ontmoeting, vind ik een vreemde actie. We hebben de afgelopen weken en maanden veel contact met elkaar gehad over de A-selectie. Johns reden hiervoor is mij onbekend”, aldus Budding.
 
Over het gesprek: „Het was niet de vraag of hij met SV Spakenburg in gesprek mocht gaan, maar een mededeling. De overstap was al helemaal beklonken. John gaf aan dat Spakenburg de enige club was waar hij nog een keer trainer zou willen worden. Geld was volgens hem niet een drijfveer.”
 
G.V.V.V. heeft inmiddels contact gezocht met SV Spakenburg om te overleggen over een afkoopsom. De clubleiding gaat zich op korte termijn buigen over een opvolger. De intentie is om voor de eerste training op maandag 24 juli een nieuwe trainer te presenteren.