Floris Hol benoemd tot erelid G.V.V.V. [Update]

13 mei 2017

Voorafgaande aan de slotwedstrijd van de competitie van de Tweede Divisie tussen G.V.V.V. en Jong Sparta werd Floris Hol in de bloemen gezet door voorzitter Theo Leushuis.

Zoals bekend is Floris Hol onlangs, op de respectabele leeftijd van 75 jaar, gestopt met zijn werkzaamheden voor G.V.V.V. 
In zijn toespraak benoemde voorzitter Leushuis nog eens al het werk en de inzet die Floris Hol heeft getoond om onze vereniging te promoten en op de kaart te zetten. 
Was hij geruime tijd geleden al benoemd tot lid van verdienste, mede vanwege zijn inzet voor de vereniging kreeg hij in 2015 zelfs een onderscheiding van de koning.

Het was de voorzitter dan ook een eer om aan Floris Hol te mogen mededelen dat het bestuur van G.V.V.V. heeft besloten om hem tot erelid te benoemen.

 


Zie ook het artikel: Het Floris Hol-tijdperk is ten einde

Hieronder de speech die voorzitter Theo Leushuis hield voorafgaande aan de benoeming tot erelid van G.V.V.V.
 

Dames en Heren,
 

Wij bestaan dit jaar 70 jaar. Dat is geen bijzonderheid in voetballerij, vele verenigingen om ons heen zijn veel ouder. Wie wel bijzonder is, is de man die naast mij staat, Die is ouder dan de vereniging en al meer dan 60 jaar lid. Wat nog meer het vermelden waard is, is dat hij naast zijn langdurig lidmaatschap ook al ruim 50 jaar allerlei vrijwilligerswerk heeft gedaan.
Dat is een unieke prestatie. In 2015 heeft hij, mede op grond van zijn werkzaamheden binnen de club, ook een lintje van de Koning in ontvangst mogen nemen.

 

Op allerlei manieren heeft hij zich ingezet voor de vereniging, als leider, trainer, scheidsrechter, lid van de onderhoudsploeg etc. Maar de meesten van u kennen hem toch als de verkoper van advertenties, wedstrijdballen en andere sponsorzaken.
Vrijwel iedere ondernemer in Veenendaal e.o. kent hem. Zijn komst werd meestal afgesloten met een deal en beide partijen waren tevreden met het bereikte resultaat.
Met zijn aanpak, de altijd aanwezige lach om de mond en een ‘praatje pot’, en zijn wil om gelden binnen te halen voor G.V.V.V. heeft hij in de afgelopen decennia een zeer grote rol gespeeld met het realiseren van inkomsten voor onze vereniging.

Ongeveer een jaar geleden heeft hij ons als bestuur verteld dat hij zou gaan stoppen met zijn werkzaamheden op zijn 75ste verjaardag. Dat kwam niet als een verrassing maar we moesten toch even diep slikken.
Floris, een lintje  kunnen we niet geven, maar we hebben unaniem besloten om jou erelid van G.V.V.V. te maken, een titel die je dik en dik toekomt.
Dank voor al die energie en inzet en we hopen toch dat je nog vele jaren iets kunt en wilt blijven betekenen voor ‘jouw’ en onze blauwe voetbalvereniging.

 

Mag ik een groot applaus voor Floris Hol, een uniek lid en een fantastische vrijwilliger die als voorbeeld voor iedereen binnen onze club kan dienen.
 

Theo Leushuis,
voorzitter G.V.V.V.


Een portret van Floris Hol in de rubriek 'Clubgezichter' verscheen afgelopen woensdag in de Veenendaalse Krant. Klik hier om dat te lezen