FOX Sports zendt Tweede Divisie uit

13 juli 2016
De wedstrijden van ons eerste elftal in de Tweede Divisie zijn vanaf dit seizoen te zien op FOX Sports. De clubs en de betaalzender sloten gisteren (dinsdag) een overeenkomst voor vijf jaar.
 
FOX Sports zendt vanaf de eerste speelronde wekelijks één wedstrijd live uit en maakt van de overige duels een samenvatting van tussen de drie en vijf minuten. De beelden zijn zaterdagavond te zien in een samenvattingsprogramma op de betaalzender. Op zondagochtend wordt de uitzending herhaald.
 
Met de vijfjarige deal is voorlopig nog geen televisiegeld gemoeid, omdat het uitzenden van de wedstrijden in de Tweede Divisie puur gaat om de exposure van de nieuwe competitie. Nog niet eerder is het voorgekomen dat een amateurcompetitie zo prominent in beeld wordt gebracht.
 
FC Lienden-Jong Vitesse (13 augustus) is de allereerste livewedstrijd die op het betaalde FOX-kanaal te zien is. FOX bepaalt in overleg iedere speelronde de ‘hoofdwedstrijd’, die door drie camera’s rechtstreeks wordt vastgelegd. De overige duels worden door één camera geregistreerd. De hoofdwedstrijd dient wel op zaterdag om 15.30 uur gespeeld te worden.
 
Andere rol GVVV TV
Door de komst van FOX Sports verandert de rol van het televisiekanaal van de club, omdat de betaalzender het alleenrecht heeft om de wedstrijden in beeld te brengen. GVVV TV is straks alleen nog verantwoordelijk voor het verspreiden van de samenvatting via het YouTube-kanaal, de website en de social-media kanalen. De regionale omroepen krijgen straks ook een samenvatting van drie minuten aangeleverd en mogen tijdens de wedstrijd geen beeldregistraties maken.
 
Binnenkort brengt Southfields, het mediabedrijf dat door FOX Sports is aangewezen de beelden van de Tweede Divisie te verzorgen, een bezoek aan de vereniging om te kijken of alle mediafaciliteiten op orde zijn.