In memoriam: Coen van den Bovenkamp

20 januari 2017

Opnieuw hebben wij de droeve plicht u op de hoogte te brengen van het overlijden van een meer dan trouw lid van onze vereniging. Want afgelopen zondagmiddag ontviel ons Coen van den Bovenkamp op 70-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker, wat eind oktober vorig jaar bij hem werd vastgesteld.

Coen van den Bovenkamp was een
blauwe in hart en nieren en had daarbij ook nog voetbaltalent in zijn DNA, want halverwege de jaren zestig van de vorige eeuw maakte hij deel uit van het vlaggenschip van onze club.
Bijzonderheid daarbij was dat het eerste elftal toentertijd maar liefst een kwintet Van de(n) Bovenkampen in haar gelederen had. De gebroeders Jan (†) en Piet van de Bovenkamp, vormden samen met hun neef Gerard, Thijs van de Bovenkamp en Coen dit illustere gezelschap. Daaruit ontwikkelde zich een jarenlange vriendschap tussen Jan van de-, en Coen van den Bovenkamp. Ons voormalig webredactielid Ard, zoon van Coen, beschouwde Jan als zijn oom, hoewel er dus geen familieband was.

Na zijn actieve carrière maakte Coen zich verdienstelijk als jeugdtrainer en verrichtte hij diverse hand en spandiensten, waaronder het jurylidmaatschap bij de G.V.V.V. voetbalquiz, waarvan Ard de grote roerganger is.
Daarnaast volgde hij G.V.V.V. in al haar geledingen, want niet alleen bezocht hij met Jan van Hunnik c.s. (bijna) alle uit- en thuiswedstrijden van het eerste elftal, ook zag je hem regelmatig langs de lijn staan als aandachtig toeschouwer bij het tweede elftal en/of wedstrijden van jeugdteams.

In Coen van den Bovenkamp verliest G.V.V.V. dan ook een zeer betrokken en hondstrouw lid. Dat laatste wordt nog onderstreept door het feit dat hij in zijn actieve voetballoopbaan één keer voor een paar seizoenen verkaste naar Advendo ’57, daar zijn wedstrijden speelde, maar tevens lid bleef van G.V.V.V., en daardoor al meer dan zestig jaar deel uitmaakte van ‘zijn’ club.


Namens geheel G.V.V.V. wensen wij Eef, Ard & Ivonne, Regina & Dennis, de verdere familie, en alle overige nabestaanden heel veel sterkte toe in de komende tijd en willen hen bij deze van harte condoleren met dit grote verlies.

Ter nagedachtenis en eerbetoon aan Coen van den Bovenkamp, en ook Piet van Dijk, die vorige week overleed, zal er aanstaande zaterdag voorafgaande aan de wedstrijd G.V.V.V. – Excelsior Maassluis één minuut stilte in acht worden genomen. Ook zal de selectie rouwbanden dragen en tevens zal er voorafgaande, in de rust, en na afloop geen muziek worden afgespeeld.