In memoriam: Henny van Essen

8 november 2016

Vandaag kregen wij het zeer trieste bericht dat afgelopen vrijdag, op ruim 85-jarige leeftijd, Henny van de Essen thuis vredig is ingeslapen.

Henny van Essen was lang een van de grote steunpilaren in het eerste elftal van G.V.V.V. Mede dankzij deze midvoor, in huidige termen diepe spits, die zowel met zijn voeten als hoofd veel scorend vermogen had, werd G.V.V.V. eind jaren vijftig van de vorige eeuw driemaal op rij kampioen, een nooit meer geëvenaard fenomeen in de geschiedenis van onze club. Het bracht G.V.V.V. van de onderbond naar de tweede klasse KNVB, het toenmalig hoogste voetbal platform voor de zaterdag voetballers.

Henny van Essen was een blauwe in hart en nieren. Tot aan het moment dat zijn gezondheid het niet meer toeliet was hij met grote regelmaat te vinden op het sportpark om zijn opvolgers te zien spelen en aan te moedigen.
In 2013 was Van Essen nog eregast, samen met een aantal van zijn voormalig ploeggenoten, op een reünie die was georganiseerd door Floris Hol en Gerben van de Kraats, want G.V.V.V. wil haar helden niet vergeten.


Met gepaste trots kunnen we stellen dat Henny van Essen als symbool aan de basis heeft gestaan van wat G.V.V.V. nu is, en hoopt te blijven.


Wij wensen de Familie Van Essen en alle verdere nabestaanden heel veel sterkte toe in de komende tijd en willen hen bij deze van harte condoleren met het grote verlies.


 


Het kampioenselftal uit 1960 met zittend derde van links, Henny van Essen.


Henny van Essen, geheel links in de rolstoel, tijdens de reunie in 2013.