Ook G.V.V.V. tegen instroom beloftenteams

23 juni 2017
Voetbalvereniging G.V.V.V. schaart zich volledig achter de zes Tweede- en Derde Divisie-clubs die vrijdag een gezamenlijke brief hebben gestuurd naar de KNVB.
 
In de brief, die gericht is aan KNVB-directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee, hekelen de clubs de besluitvorming rondom de invoering van meer beloftenteams in de top van het amateurvoetbal in seizoen 2018/19. 
 
Van der Zee spreekt in zijn uitnodiging voor een bijeenkomst voor amateurclubs op 28 juni over een ‘besluit aangaande toetreding van meer beloftenteams in de voetbalpiramide’. Daarmee doet de directeur vermoeden dat de KNVB al een beslissing heeft genomen over de komst van acht extra beloftenteams in de voetbalpiramide, twee in de Derde Divisie en zes in de Hoofdklasse, volgend seizoen, zonder dat de bondsvergadering zich over dit voorstel heeft gebogen. Ingrijpende plannen voor de voetbalpiramide werden in het verleden voorgelegd aan de bondsvergadering.
 
Enquête 
Bovendien toont het voorgenomen besluit van de KNVB aan, dat de voetbalbond de massale kritieken van amateurclubs over de aanwezigheid van beloftenteams in de voetbalpiramide negeert. In een enquête van de CV Tweede en Derde Divisie (CVTD) heeft een overgrote meerderheid van de clubs zich negatief uitgelaten over de komst van meer beloftenteams. Adviesbureau Hypercube legde namens de KNVB een paar weken geleden een vragenlijst neer bij de amateurclubs over de beloftenteams, maar de resultaten daarvan zijn nog niet gepubliceerd. Met het voorgenomen besluit negeert de KNVB ook haar eigen voorgestelde evaluatie.
 
Belangen amateurclubs behartigen
G.V.V.V. roept via deze weg KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee op de belangen van zijn amateurclubs te behartigen en dit voorgenomen besluit terug te draaien, of op z’n minst op te schorten tot na de bespreking met de betrokken amateurclubs over de resultaten van de enquête. De aanwezigheid van beloftenteams druist in tegen alles waar het (top)amteurvoetbal voor staat.