Oud-spelers schitteren op de Wageningse Berg

17 mei 2017
Oud-spelers Marco van de Pol, Jan van Rabenswaay en Marco van de Lagemaat ballen op zaterdag 27 mei op de Wageningse Berg. In een regioteam van de Vallei nemen ze het op tegen voormalig voetballers van FC Wageningen.
 
27 mei 1992 is een inktzwarte datum in de historie van FC Wageningen. Na financiële sores sprak op die dag de rechter het faillissement uit over de enige profclub in de regio Vallei. De club, in seizoenen 1974/75 en 1980/81 zelfs eredivisionist, verdween sindsdien van het voetbaltoneel, maar in vele Wageningse voetbalharten leeft de club nog altijd voort.
 
Vrijwilligers die de club lief hadden, bleven op de been om het befaamde stadion op de Wageningse Berg niet te laten vervallen. Met succes. Het veld oogt als een biljartlaken, het hotel is om de hoek en ondanks de stokoude tribunes, ligt alles er spic en span bij. Trainer Henk ten Cate streek er afgelopen zomer zelfs met zijn Al Jazira neer voor een trainingskamp.
 
Benefietwedstrijd
25 jaar na het uitgesproken faillissement organiseren vrijwilligers van de Vereniging Vrienden van Stadion De Wageningse Berg op 27 mei een voetbaldag op de voor hen heilige grond. Een team van oud-spelers van FC Wageningen neemt het om 16.30 uur op tegen voormalig spelers van G.V.V.V., DOVO, Bennekom, WAVV, SKV, WVV Wageningen en ONA’53. Namens G.V.V.V. doen dus Marco van de Pol (220 wedstrijden), Jan van Rabenswaay (175 wedstrijden) en Marco van de Lagemaat (133 wedstrijden) mee. Jan Menting, die drie keer scoorde in Wageningens befaamde 1-6 bekerzege op PSV in 1977, en Rob Mcdonald geven om 15.00 uur nog een voetbalclinic aan jeugdspelers.
 
Na de wedstrijd staat er voor oud-spelers en voormalig supporters een reünie op het menu in het businesshome van FC Wageningen. De toegang tot deze nostalgische voetbaldag is geheel gratis.