A-selectie & JO15-1 genomineerd voor Sportgala

7 januari 2017
Het eerste elftal en de JO15-1 zijn genomineerd voor de beste sportploeg en sportjeugdploeg van het jaar voor het Sportgala in Veenendaal. Op zaterdag 7 januari organiseert Sportservice Veenendaal het sportfestival in Sporthal West.
 
De ploeg van trainer John de Wolf sleepte in mei van dit jaar een onderlinge confrontatie met concurrent Rijnsburgs Boys (2-1 zege) een ticket voor de nieuwe Tweede Divisie in de wacht. In die nieuwe competitie draaien de blauw-witten uitstekend, met een tweede plaats achter koploper Jong AZ is G.V.V.V. momenteel de best presterende amateurclub in Nederland.
 
In januari 2015 werd de titel Sportploeg van het Jaar al toegekend aan de hoofdmacht van G.V.V.V., nadat de ploeg van trainer Erik Assink in 2014 een beslissingswedstrijd het kampioenschap in de Topklasse Zaterdag (tegen SV Spakenburg, 1-2 nederlaag) uit het vuur sleepte. Naast G.V.V.V. zijn ook de tafeltennissters van SKF en de leden van touwtrekvereniging Veense Boys genomineerd.
 
De A-selectie viert samen met enkele spelers van de JO15-1 de promotie naar de Tweede Divisie.
 
JO15-1 sportjeugdploeg
De JO15-1 (voorheen C1) leverde afgelopen seizoen ook een prestatie van formaat door kampioen te worden in de landelijke derde divisie. Daardoor promoveerden de junioren van trainer Kevin de Quay naar de tweede divisie, het derde jeugdniveau van Nederland. Dat de JO15-1 voor het laatst sinds het seizoen 2007/2008 in de tweede divisie acteert, onderstreept dat G.V.V.V. momenteel over een talentvolle lichting beschikt die de jeugdopleiding naar een hoger niveau tilt. Eerder ontving de ploeg van De Quay een sportoorkonde van voormalig sportwethouder Frits Beckerman. De MB1 van DOVO en de estafetteploeg van VZC kunnen ook in de prijzen vallen.
 
Ook in 2014 was de C1 genomineerd voor de titel jeugdsportploeg van het jaar, maar de ploeg van trainer Arie Willemsen moest destijds zijn meerdere erkennen in de A1 van VRC.
 
De spelers en trainers van JO15-1 vieren het kampioenschap in de derde divisie.
 
Sportgala
Op het Veenendaals Sportgala op zaterdag 7 januari worden de winnaars in de categorieën beste sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent (jongens en meisjes) en sportjeugdploeg bekendgemaakt. De presentatie is in handen van Carrie ten Napel.
 
Tekst: GVVV.nl
Fotografie: Orange Pictures en GVVV.nl