Terugblik op 2016: april tot en met juni

28 december 2016
2016 is bijna voorbij. Het jaar waarin G.V.V.V. op de laatste speeldag van de competitie promoveerde naar de nieuwe Tweede Divisie, landelijke bekendheid verwierf en op meerdere terreinen enorme winsten boekte. GVVV.nl blikt tot 31 december terug op het jaar dat bijna achter de rug is. Vandaag de maanden april, mei en juni.
 
De spanning, de strijd, de ontlading. Werkelijk alle emoties kwamen op zaterdag 14 mei, tegen de klok van half vijf, tot een climax aan de blauwe zijde van Sportpark Panhuis, toneel van de krachtmeting om plaats zeven. Hier was het allemaal om te doen geweest, die Tweede Divisie. G.V.V.V. – Rijnsburgse Boys, eindstand: 2-1. De matchwinner? Uitgerekend Simon Brouwer, het hele seizoen al de pechvogel, met twee doelpunten. De Veenendaalse missie is geslaagd.
 
April – Ongeslagen, maar alarmbellen rinkelen
De ploeg van trainer John de Wolf begint de maand april met een klinkende 3-0 zege op concurrent Capelle, dat definitief de nekslag kreeg toegebracht in de strijd om het zevende ticket. De volgende krachtmeting, tegen Kozakken Boys, zal langer in het geheugen gegrift staan van de trouwe supporters van de blauwhemden. Bij een 0-0 stand staakte scheidsrechter Frank de Winter de wedstrijd na het zoveelste gescheld aan zijn adres van het thuispubliek. Het restant, slechts zeven minuten plus blessuretijd, wordt op een dinsdagavond in Werkendam afgewerkt, met publiek. Doelpunten worden verder niet gemaakt. 
 
Scheidsrechter Frank de Winter staakt de wedstrijd tegen Kozakken Boys.
 
Het ticket voor de Tweede Divisie komt een week later echter in gevaar door een doelpuntloze remise tegen FC Lisse. Ook na de knappe 1-2 overwinning op Katwijk rijzen er twijfels over de promotie van de Veenendalers. Het zal toch niet…?
 
Op de burelen van de vereniging is er volop beweging. Jos Tomassen besluit te stoppen als bestuurslid PR, zijn plaats wordt ingenomen door voorzitter Theo Leushuis. Bovendien ontvangt trouwe vrijwilliger Cor Su een koninklijke onderscheiding. En er wordt afschuw gesproken over een glasincident in de kantine waarbij een persoon het zicht aan één oog verliest.
 
Mei – De heilige graal in handen
De strijd om een plaats naar de Tweede Divisie leeft ook bij de supporters. Een tweede supportersbus moet eraan te pas komen om alle fans naar IJsselmeervogels te kunnen vervoeren, waar G.V.V.V. het ticket met nog een speelronde in het verschiet in de wacht kunnen slepen. De 1-1 remise is een bittere pil voor de ploeg van trainer John de Wolf, maar het vizier richt zich al snel op de week daarop: de allesbeslissende krachtmeting met Rijnsburgse Boys.
 
Dennis van Meegdenburg wederom in het middelpunt van de belangstelling na zijn openingstreffer tegen IJsselmeervogels.
 
Om zijn spelers optimaal voor te bereiden op de kraker, strikt trainer De Wolf Emile Ratelband voor de al geplande overnachting in Hoenderloo. De tv-persoonlijkheid - bekend van de kreet Tsjakka – onderstreept dat G.V.V.V. in haar eigen kunnen moet geloven. 
 
Of de inbreng van Ratelband geholpen heeft of niet, nadat Simon Brouwer met twee puike doelpunten een 0-1 achterstand ongedaan maakt, trilt Panhuis op zijn grondveste. Ruim tweeduizend supporters klappen, schreeuwen en feesten op het kunstgrasveld na het laatste fluitsignaal. Na een intense strijd mag G.V.V.V. zich dan eindelijk tweededivisionist noemen.
 

De sfeerimpressie van de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys.

 
Het predicaat tweededivisionist geldt ook voor de C1, die een prestatie van formaat afleveren door kampioen te worden in de Derde Divisie. Spelers van het eerste elftal zijn aan het einde van de maand aanwezig bij de emotionele benefietwedstrijd van gewezen aanvaller Joey Snijders, waar dertigduizend euro opgehaald wordt voor zijn stichting Keep on Fighting NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). In diezelfde periode blijkt de eerste editie van het Blauwe Leeuwinnen Toernooi een groot succes.
 
Juni – Nieuwe kunstgrasmat, Gerard Willemse Toernooi
Tijdens de zomerstop focussen vrijwilligers zich op het nieuwe seizoen. Veld 2 en de strook worden voorzien van een nieuwe kunstgrasmat en het E-toernooi wordt vernoemd naar ras-G.V.V.V.’er Gerard Willemse.
 
Morgen (donderdag) volgt een terugblik op de maanden juli, augustus en september.
 
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen