Vooruitblik komende wedstrijden Jong G.V.V.V.

28 januari 2017

Doordat ons keurkorps op 17 januari jl. het hoofdveld ‘inpikte’ om te oefenen tegen DUNO D. moesten de jonge talenten hun geduld betrachten om weer aan de bak te gaan. De op die datum geplande wedstrijd in de beloften competitie tussen Jong G.V.V.V. en Jong SDVB werd daarom in overleg met de Barnevelders verplaatst naar aanstaande dinsdagavond 31 januari.
Door dat uitstel komt de daarna volgende wedstrijd ook al snel aan de orde, want op 14 februari moeten moet Jong Blauw op bezoek op sportpark De Eikelhof in Bennekom.


We mogen veronderstellen dat (jonge)mannen die  worden geselecteerd door de coaches Dick van de Steeg en Alfred Lieuwen staan te trappelen om weer aan de slag te gaan. Want voor de B-selectie, die normaliter als hofleverancier dient, en de spelers uit de JO19 en JO17 die mogelijk voor aanvulling zullen zorgen, is de competitie na de winterstop vandaag pas weer begonnen, als hun wedstrijden tenminste niet zijn afgelast.
Dus voor de meeste spelers die Jong G.V.V.V. gaan vertegenwoordigen in de wedstrijd tegen Jong SDVB wordt dat het eerste of tweede optreden in een officiële wedstrijd in 2017. Getraind is er uiteraard wel, dat is ook een wezenlijk onderdeel, maar een duel spelen, daar gaat het uiteindelijk om. Daarom hopen we ook een enthousiast talententeam aan te treffen wat er voor zal gaan om de koppositie te heroveren.

Het leiderschap in de poule oost van deze beloften competitie hadden onze talenten voor de winterstop in handen door een eclatante 0-5 zege in de uitwedstrijd tegen Jong SDVB. Dispensatie- en A-selectie speler Frank Tervoert maakte toen het verschil door een valse hattrick te maken, waarna Jaouad Bakali en aanstormend talent Thomas Bruijnzeels – die onlangs als JO19-speler definitief werd overgeheveld naar de senioren – de eindstand op het scorebord schoten. Maar doordat afgelopen dinsdagavond Jong Bennekom onze rode buren met 1-4 aan de zegekar bonden namen zij de kop over.

Het uitgangspunt voor onze talenten is dan ook vrij simpel opgeschreven. Tweemaal winst in de komende duels maakt alle concurrenten kansloos voor de toppositie en daarmee zou een plaats in de halve finale op 4 april zeker zijn. Maar ook met eenmaal winst en een gelijkspel zou de het leiderschap intact blijven, en zou op 7 maart aanstaande in de thuiswedstrijd tegen Jong DOVO het verdict kunnen vallen.
Maar tussen opschrijven en doen zit nog wel een wereld verschil, het eerste is veel gemakkelijker dan het tweede, daarvoor hoef je geen voetbalprofessor te zijn. Dus zullen we gewoon moeten afwachten hoe Dick van de Steeg en Alfred Lieuwen hun pupillen gaan voorbereiden om in ieder geval de eerste slag tot een goed einde te brengen.

Wellicht is dit duel ook een mooie gelegenheid voor hoofdcoach John de Wolf om de gloednieuwe spelers, Jamarro Diks en Soufiane Laghmouchi, af te staan aan Dick en Alfred om hen aan het werk te zien en wedstrijdritme op te laten doen. Diks is sowieso gezien zijn leeftijd (21) speelgerechtigd, en Laghmouchi (26) zou als dispensatiespeler kunnen meedoen.

Bent u benieuwd in welke opstelling Jong G.V.V.V. zal gaan spelen en of ze de koppositie kunnen heroveren? Dan bent u dinsdagavond 31 januari van harte welkom op sportpark Panhuis, waar de toegang gratis is en er zal worden afgetrapt om 20.30 uur.       

Stand poule regio oost:

 

Gespeeld

W

G

V

Punten

Voor

Tegen

+/-

Jong Bennekom

4

2

2

0

8

11

7

+4

Jong G.V.V.V.

3

2

1

0

7

10

4

+6

Jong SDVB

3

0

2

1

2

4

9

-5

Jong DOVO

4

0

1

3

1

5

10

-5