Webredactie neemt afscheid van Ard, en begroet Nadia en Jelmer

4 juli 2016

In het begin van dit jaar toen de twee pensionado’s en senioren van de webredactie, Paul van de Lustgraaf en Bas van Capelleveen, hun overmaat aan vrije tijd nuttig gingen besteden aan een langdurige vakantie in Nieuw Zeeland en daar op deze website kond van werd gedaan, moesten we helaas tevens melding maken van het vertrek van Ard van den Bovenkamp als redactielid aan het einde van seizoen ’15-’16. Mede daarom deden we een oproep aan de leden van onze club om die komende leemte op te vullen.

Dubbel geluk
En gelukkig, in tegenstelling tot onze verwachting, kregen wij als redactie al vrij spoedig na de oproep daar response op. Het waren zelfs twee vrijwilligers die ons de helpende hand wilden bieden om deze clubinformatiebron, die zowel in- als extern uitstekend wordt gewaardeerd, zo goed mogelijk up-to-date te blijven, en gaan houden.
Bovendien was het redactieteam extra in haar nopjes toen bleek dat de aanmeldingen kwamen van een dame, en een zeer jeugdig lid. Vooral dat eerste feit dat een ‘meisje’, zoals ze zich zelf omschreef, haar diensten aanbood is een mooi gegeven. Dit omdat onze voetbalvereniging al lang niet meer uitsluitend een mannenbolwerk is. De vrouwen/dames/meisjes afdeling groeit steeds groter en maakt heden ten dage een meer dan wezenlijk deel uit van G.V.V.V. Daarom is een vrouwelijke touch in welke vrijwillige taken binnen onze club dan ook, een meer dan prima ontwikkeling.
Voor de tweede aanmelding geldt natuurlijk de aloude wijsheid; ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’.

Proeven en inwerken
Na wat onderling (mail)contact, waarin Jeroen van Barneveld bij afwezigheid van Paul en Bas het voortouw nam, waarin duidelijk werd verschaft wat het webredactieschap inhield, werd al snel duidelijk dat beide partijen prima samen door een deur konden en stond niets het toetreden van deze twee nieuwe redactieleden in de weg. Uiteraard waren er nog wel een paar lesjes webediting nodig om wegwijs te worden in de technische achtergrond van deze website, maar ook die werden snel door Jeroen verzorgd en door de twee nieuweling zeer vlot opgepakt.
Vanaf februari jl. heeft u daarom van beide al de nodige bijdragen kunnen lezen op deze website. Hoogtijd dus om de twee nieuwe redactieleden aan u voor te stellen, te beginnen met de dame, want zoals de etiquette voorschrijft: Dames eerst!

Moeder, supporter, verzorgster, webredactielid
Nadia Auteri-Berton, de lezers die deze site van A tot Z spellen, kunnen haar naam niet zijn misgelopen. Want Nadia schrijft al sinds het begin van vorig seizoen wedstrijdverslagen van de C1. Of dit mede de reden was dat dit jeugdteam voor een grote verrassing zorgde door kampioen te worden en daardoor te promoveren naar de tweede divisie, weten we niet, maar via haar input bleven we ruimschoots op de hoogte van het geweldige seizoen van dat jeugdteam.
Daarnaast heeft Nadia al een paar interviews afgenomen met jonge talenten (Joran Hardeman en Saverio Zondag) van onze club. Beiden werden gescout door profclubs en gaan daar komend seizoen proberen om hun droom waar te maken.
Kortom Nadia heeft al voldoende bewezen haar mannetje, of moeten we in dit geval spreken van, vrouwtje te staan v.w.b. haar bijdragen aan de website.

Nadia verhuisde een dikke acht jaar geleden vanwege het werk van haar echtgenoot, die daarvoor graag centraal in het land wilde wonen, vanuit Den Haag naar Veenendaal. Via haar zoon Luca (speler van de C1 en komend seizoen uitkomend in de JO17-1), die door schoolvriendjes werd geadviseerd bij G.V.V.V. te komen spelen, raakte Nadia als moeder en supporter betrokken bij onze club. Die betrokkenheid mondde uit in het opzetten en bijhouden van teamwebsites van de elftallen waarin Luca speelde, en nog weer later via het volgen van een cursus, tot verzorgster.
Als voormalig redacteur van een schoolkrant en later voor het personeelsblad van haar werkgever vind zij het schrijven van artikelen, wedstrijdverslagen, interviews afnemen etc. nog steeds een erg leuke hobby. Vandaar haar aanbod om deel uit te gaan maken van het redactieteam van gvvv.nl
We hebben dat aanbod dus met beide handen aangenomen en heten Nadia dan ook van harte welkom en hopen nog veel bijdragen van haar hand te kunnen plaatsen.


Het webredactie team in de nieuwe samenstelling met v.l.n.r. Jelmer de Vries, Dick Gijsbertsen, Nadia Auteri-Berton, Jeroen van Barneveld, Bas van Capelleveen en Paul van de Lustgraaf. Persvoorlichter Youri van Doorn (niet op de foto) verricht waar nodig ook ondersteunende diensten aan dit team.

Blauwer dan blauw bestaan ze bijna niet
We durven niet beweren dat de wieg van Jelmer de Vries in ons clubhuis heeft gestaan, maar dat hij in de wandelwagen, voortgeduwd door moeder en/of vader, ooit wel eens door de wandelgangen daarvan heeft geparadeerd lijdt bijna geen twijfel. Vreemd is dit niet als u weet dat zijn moeder Petra Scholts, en zijn vader Robert de Vries, elkaar leerden kennen in de kantine aan de blauwe zijde van het Panhuis. Petra als bar/keuken medewerkster en Robert als doelman van een lager senioren team, en een heel enkele keer als reserve op de bank bij ons vlaggenschip.

Maar het blauwe bloed van Jelmer gaat nog een generatie terug en dat ook nog eens van beide kanten, of eigenlijk zelfs twee vanuit z’n moeder gezien.
Want Opa Elzo Scholts was een van de dragende spelers die aan de grondslag lag van het opstomen van G.V.V.V. in de vaart de voetbalvolken aan het eind van de jaren vijftig van de vorige eeuw, door driemaal op rij kampioen te worden. En Jannie Scholts gaf haar genen door aan moeder Petra, want die Oma van moederskant, die helaas veel te vroeg overleed, was ook een geliefde vrijwilligster achter de bar of in de keuken. Daarnaast is de overgrootvader van Jelmer, Piet Scholts (†), de enige erevoorzitter die G.V.V.V. rijk is.

Van vaders kant staat Opa Wobke de Vries, ook helaas allang niet meer onder ons, op het erepodium van de club. Als bestuurslid verrichte ook hij zoveel werk voor de vereniging dat hem toentertijd het ‘lid van verdienste’ predicaat meer dan terecht werd toebedeeld. En tenslotte is er nog oom Edwin die eind jaren tachtig een paar seizoenen deel uitmaakte van de A-selectie.
Ja, en als je dan met zoveel blauw bloed bent ‘besmet’ kan het haast niet anders dan dat de appel niet ver van de boom valt en je zelfs een aardje naar je vaartje hebt. Want de nu 17-jarige Jelmer en pas geleden, met mooie cijfers gediplomeerd havist, nam in de jeugdteams ook altijd plaats tussen de palen. Komend seizoen zal hij het doel verdedigen van JO19-2, maar uiteraard ook tevens verder werken aan zijn maatschappelijke toekomst. Aan de Hogeschool van Utrecht gaat Jelmer de studie International Communication & Media volgen. Het webredacteurschap leek hem dan ook een perfecte instap voor deze vervolgopleiding, zo meldde hij ons tijdens zijn introductie mailtje in februari jl. Die insteek leek ons ook een prima idee en zo heeft hij in de afgelopen maanden al diverse keren, als hij zelf niet hoefde te ballen of de aanvangstijden niet gelijk vielen, een aantal malen wedstrijdverslagen geproduceerd van jeugdselectie elftallen A1, B1 en D1, want daar ging zijn voorkeur naar uit, en dat alles tot volle tevredenheid van alle partijen.
Voor het komende nieuwe seizoen zal Jelmer de Vries zich dat ook weer tot zijn hoofdtaak maken, met daarnaast eventueel ook de mogelijke hand- en spandiensten.
Net als Nadia verwelkomen we Jelmer nu officieel ook als medewerker van het website redactieteam en zijn we erg blij dat zo’n jong lid al zijn verantwoordelijk durft en wil nemen als vrijwilliger bij G.V.V.V. Hopelijk doet zijn voorbeeld nog meer jeugd- of jonge leden volgen bij welke taak binnen de vereniging dan ook.

Aan een decennium Ard komt een einde
Op vrijdag 1 juli, toen de webredactie haar jaarlijks terugkerend etentje had gepland, dit keer bij Italiaans specialiteiten restaurant Bellasize aan de Brouwersgracht, hebben we definitief afscheid genomen van Ard van den Bovenkamp. Ard had aan het begin van dit jaar aangegeven ‘z’n hoofd een poosje vrij te willen maken van G.V.V.V. om zodoende wat meer aandacht te kunnen besteden aan z’n gezin en zijn hardloophobby naar een hoger plan te tillen.

Ook Ard is ook zo’n blauwe in hart en nieren, daarmee besmet geraakt door vader Coen (jarenlang steunpilaar in het eerste elftal) en ‘Ome’ Jan van de Bovenkamp (†) (een echte coryfee van de club), maar geen echte Oom, zie het verschil in de tussenvoegsels bij voor- en achternaam: Van den en Van de.

Ard speelde z’n hele jeugd- en seniorentijd bij G.V.V.V. en werd nadat hij zijn schoenen definitief in de wilgen had gehangen gestrikt om deel uit te maken van scoutingsteam, wat hij in 2006 ging combineren met het redacteurschap van deze website waarvoor hij zich toen spontaan aanbood. Op zich niet zo verwonderlijk omdat de journalistiek altijd zijn warme belangstelling had en hij eigenlijk daar z’n beroep van had willen maken zo vertelde hij eens, maar op de een of andere manier was het daar was nooit van gekomen.
Gelukkig voor ons kon Ard z’n journalistieke ei goed bij de webredactie kwijt en verschenen van zijn hand in de afgelopen 10 jaar behoorlijk wat wedstrijdverslagen en ook het schrijven van een column was zo af en toe een kolfje naar zijn hand. Daarnaast hield hij zich, zoals een ieder van ons, bezig met het up-to-date houden van de site door berichten van in- of externe aard te plaatsen.


Bas van Capelleveen (l.) reikt aan Ard van den Bovenkamp de cadeaubon uit van Run2Day.

Daaraan is nu helaas een einde gekomen en de redenen daarvoor kunnen en willen we alleen maar respecteren. Daarom willen we nogmaals op deze plaats, wat we al persoonlijk hebben gedaan, Ard hierbij eervol ontslag te verlenen, waarbij er wel twee harde voorwaarden zijn gesteld die door hem positief zijn beantwoord. Die voorwaarden voor dat eervol ontslag waren:
• Ard moest als bedenker en organisator van de jaarlijkse G.V.V.V. quiz, die komend seizoen haar 9de editie gaat beleven, daaraan zijn medewerking blijven verlenen
• Ook is Ard beheerder van het papieren G.V.V.V.-archief en ook die taak moest hij blijven vervullen.

Het eervolle ontslag werd dan ook bezegeld met het aanbieden van een cadeau namens webredactie, bestuur en de gehele vereniging. Via Ivonne, de vrouw van Ard, hadden we de tip gekregen om daar een cadeaubon van Run2Day voor te kopen zodat hij daar iets kan aanschaffen voor de hardloophobby. Zo gezegd, zo gedaan.

En deze bon zal Ard goed van pas komen zo hoorden we van hem, want van 8 t/m 11 september aanstaande gaat hij deelnemen aan Mystery Mountain, wat een sportief avontuur op de fiets of lopend, ergens in Europa is, waarbij een deel van de sponsoring ten goede komt aan Orange Babies en een eigen te kiezen goed doel.
En Ard zou Ard niet zijn als hij de keuze van zijn eigen goede doel niet had laten vallen op de ALS-stichting. Zijn hierboven al genoemde ‘Ome’ Jan van de Bovenkamp overleed in september 2014 aan de gevolgen van deze ziekte.
U kunt Ard helpen geld in te zamelen voor de beide goede doelen, die we van harte bij u willen aanbevelen, door hier te klikken.

Ard, heel erg bedankt voor al je bijdragen aan de website van G.V.V.V. in de afgelopen 10 jaar en heel veel succes bij je hardloophobby en bovenal een mooie opbrengst gewenst voor je inzet bij de Mystery Mountain loop.

Het webredactie team.